Tak naposloucháno cca 10 hodin a beru zpět skoro vše, co jsem psal v rámci prvních dojmů. S poslechem více alb a interpretů mohu konstatovat, že X2 je opravdu výborný neutrální přehrávač se skvělým podáním prostoru a separací nástrojů. Zvuk bych popsal jako dospělý, umírněný a přesný, basů je dostatek a hlavně nijak nezasahují do středního pásma. Výšky jsou příjemně ostré, mají možná trochu méně energie než např. u Shanlingu M0, ale jsou celkově reálnější a přesnější.
X2 jednoznačně vyniká tam, kde hraje větší množství nástrojů. Např. moje oblíbené album od Within Temptation z roku 2009 Acoustic Night in the Theatre s doprovodem symfonického orchestru zní úžasně a podání prostoru a jednotlivých nástrojů je dokonalé. X2 si navíc bez jakýchkoli problémů poradí i se sluchátky Sennheiser HD545 (150 ohm) a to s cca 20% rezervou u hlasitosti. V nich pak skvělé podání prostoru a separace vyniká ještě víc než u Oriveti New Primacy.
Na druhou stranu ovládání je bohužel opravdu slabší, software velmi pomalý a hodně strohý, takže pocit při práci s přístrojem je podprůměrný. Hlavním problémem je pak opravdu výrazný šum u citlivějších sluchátek, na který se mi zatím zvyknout nepodařilo.
Celkově ale za tuto cenu naprostá bomba a cesta jak se dostat k dospělému a kvalitnímu zvukovému výstupu za symbolickou cenu