Zdravím,
založil som túto tému, lebo občas ma niekto osloví (asi kvôli starším témam, kam som prispel) o info k prehrávaniu audia na Raspberry Pi. Na zahraničných stránkach je pomerne dosť tém, no asi nie všetci vedia anglicky.
Ja mám doma aktívne používané 2 riešenia s RaspBerry PI (ver Pi3: ako videoprehrávač s Kodi a audioprehrávač s Volumiom a HifiBerry Digi+ smerovanej do AV receiveru a ver Pi2: ako prehrávač rozprávok pre dcéru).
Vždy som však chcel vyskúšať prenosnejšie (ale sieťové riešenie) namiesto MP3 prehrávača (vhodné aj na sluchátka), pretože bojujem stále s tým, že zbierka MP3 a FLAC rastie (cca 300GB) a pritom mám k dispozícii NASku Synology. Dnes som objednal DAC IQaudIO Pi-DAC+, ktorý má veľmi dobré ohlasy najmä kvôli chipu Burr Brown 32-bit/384kHz DAC (TI PCM5122) a skúsim na starej Raspberry 1. Včera som už úspešne otestoval s USB DAC AudioQuest DragonFly a hralo to naozaj dobre, samozrejme najmä kvôli DAC. Prehrávanie je potom cez web prehliadač v mobile alebo PC. Celé riešenie aj s RPI výjde okolo 100 libier aj s poštou (dá sa kúpiť priamo bundle).
Ak bude záujem, môžem poslať neskôr dáke foto a dojmy. Zatiaľ aspoň foto z dočasného riešenia s DragonFly (s internou zvukovkou, krajším obalom a Wifi to bude určite krajšie) :
http://uploads.im/bFuXg.jpg
Tých tém som prešiel na zahraničných fórach dosť, ak máte otázky, rád odpoviem.
Neviem, či som správne odhadol sekciu na fór, tak to prosím hoďte do správnej, do prevodníkov mi to nesedelo toľko ako sem do MP3 prehrávačov.