Operačný zosilňovač "LM4562" v Zishan Z3 je slabotka.... Chcem ho vymeniť za niečo iné (za originálny OPA2132, alebo za niečo iné, čo sa hodí do Z3-ky)
Text jedného pána (google prekladač) hovorí jasne čo som sám počul :
"Tieto vysokorýchlostné operačné zosilňovače s nízkym skreslením ako LM4562 potrebujú veľmi vysoké nfb a veľmi dobré oddelenie.
V údajovom liste neukazujú skreslenie spektra, ale nebol by som prekvapením, že skreslenia vyššieho rádu v modeli LM4562 budú mať a niektorí tvrdia, že [i]model LM4562 má celkom plochú zvukovú kulisu."[/i]
Mám op amp OPA2132, ale je to FAKE z Aliexpressu (objednal som si, aby som aspoň skúsil rozdiel, mám ho už doma, objednával som pred mesiacom). Keď som "fake" OPA2132 dal do Z3-ky miesto LM4562, zmenu zvuku k horšiemu som si nevšimol. Priestor nahrávky ostal prakticky rovnako slabý, klávesové nástroje a hlasy vokalistov stále s potlačenou hlasitosťou (v porovnaní s Benjie S5 za 19€

)...
Rozhodujem sa medzi dvoma vecami...
1. Kúpiť do Z3-ky originál OPA2132 a "čo bude, to bude" (buď sa zvuk zlepší alebo nie) a zároveň si objednať E1DA 9038D (čo bude každý artribútom zvuku vyššia trieda)
2. Kúpiť do Z3-ky originál MUSES8920 (MUSES02 si vraj nemusí dobre rozumieť s vnútornosťami Z3-ky), čo by malo zlepšiť zvuk výraznejšie než originál OPA2132, a hoci to nedosiahne zvuku E1DA 9038D, tak sa na E1DA vykašľať.
Prečo takto rozmýšľam ? Pretože mi je dosť nepríjemné že som si kúpil za 38€ Z3-ku s tým, že ju vlastne ani nechcem neupravenú používať z dôvodu mizerného priestoru vo zvuku (
čo bude pravdepodobne chybou LM4562, či následne použitým fake OPA2132 ale KDE MÁM ISTOTU, že sa to zmení pomocou originálneho OPA2132 či originálneho MUSES8920?). To je vyhodených 38€...
Musím sa priznať, doteraz sa neviem spamätať z toho, ako môže mať DAP z kategórie "špičkový pomer cena/zvuk" za 38€ horší zvuk než DAP z kategórie "špičkový pomer cena/zvuk" za 19€ ..... Jeho kúpou som chcel "menší upgrade" pre slúchadlá KBEAR LARK, ale nakoniec som zistil, že to, čím som chcel Benjie S5 upgradovať, znie horšie. Áno,
Z3 (CS43198) má lepšie znejúci bass (rýchlosť a čistota), možno má celkovo trošičku čistejší zvuk než S5, ALE ZA CENU POTLAČENIA HLASITOSTI "DOPROVODNÝCH NÁSTROJOV" A ZNATEĽNÉHO ZÚŽENIA ZVUKOVEJ KULISY to fakt nestojí....Dokonca to vnímam tak, že aj separácia nástrojov je horšia na Z3-ke.
Odkaz pre MgX : MgX, buď tak dobrý, nezablokuj ma. Žijeme v už aj tak dosť fašistických štátoch (SR a ČR)... Píšem slušne, potrebujem rady, a nikde inde ich v slovenčine a češtine nedostanem... Ďakujem.