Od minulého týdne jsem taky (víceméně) šťastným majitelem M0, je fajn sledovat, jak se čínská technika posouvá mílovými kroky dopředu.
Pár poznámek:
- USB driver pro Win10 z webu výrobce nejde nainstalovat, až na zahraničním fóru jsem objevil jinou variantu se kterou není problém, tipuju to na nějaký regionální/locale bug
- web Shanlingu je pomalý, od některých providerů jsem se na web nedostal vůbec
- manuál je dost stručný, což díky intuitivnímu ovládání přehrávače nevadí, ale i tak by v něm mohlo být víc informací. Později jsem našel zase na nějakém fóru od Shanlingu pracovní verzi obsáhlejšího manuálu.
Ani v rozšířeném ale nejsou žádné podrobnější informace o rozdílech mezi filtry, což je trochu škoda vzhledem k tomu, že jde cenově/povahou o entry level hi-res DAP.
Takže aby to bylo na jednom místě a dostupné všem, zapakoval jsem dohromady funkční USB driver, rozšířený manuál a firmware 2.3:- Kód: Vybrat vše
https://uloz.to/!ZTFlYCa4IWpt/shanling-m0-driver-manual-firmware-zip
Jinak...
- pod Linuxem (Ubuntu) funguje jako DAC bez problémů, plug&play, akorát narozdíl od Win zde nejde poladit latence
- pokud jde o výkon, DT770 80ohm je takový rozumný strop - na high gain poslouchám některé nahrávky i na 75
Bug jsem zatím zaregistroval jeden: při puštění jakékoliv písničky z jednoho konkrétního alba dojde k záseku přehrávače - písnička hraje, ale nereaguje volume kolečko ani touch screen a displej se zasekne. Pomůže jen vyp/zap. [Edit: ve FW 2.3 fixnuto]
A hodil by se ten custom EQ, snad se někdy dočkáme.
Jinak spokojenost