od kalik7 8. 1. 2019 09:53
S těmi sluchátky bych šel rozhodně výše. Dražší přehrávač je jistě fajn, když je kvalitní, ale není to zase až tak nutné. Já poslouchám zejména vážnou hudbu, včetně některých oper. Dlouho jsem měl jako přehrávač Cowon PD a k tomu špunty VSONIC GR07 (tehdy za 3700,-). Co mi přestala sluchátka hrát, zřejmě díky kabelu, šel jsem do současných. Cowona jsem si nechal a až před vánoci vyměnil za M5s. Myslím, že víc se projevila změna sluchátek, ale ani změna přehrávače není bez zajímavosti. Zvuk se projasnil a zmohutnělo basové pásmo. Poslech o dost více vtahuje do scény, vokály jsou úžasné (Magdalena Kožená). Kdybych chtěl teď něco upgradovat, šel bych určitě do sluchátek, asi hlavových pro domácí poslech. Se špunty jsem poměrně spokojen kvůli své univerzálnosti. Mohu poslouchat cestou do práce v MHD i doma. Pohodlí asi není úplně optimální, ale i to se při delším poslechu dá. Supr je jejich skladnost.
Čili, jak už zde padlo, spíš bych ty ceny prohodil a víc vrazil do sluchátek, každopádně s vyměnitelným kabelem. Bez vyměnitelného kabelu už bych nic nekoupil.
iBasso DX160 -> Oriveti New Primacy