O přehrávačích od firmy Hiby se tu už píše a R6 má i samostatné vlákno. Já dnes dostal, díky laskavému zapůjčení místního člena, do ruky R3. Ta je vybavena převodníkem ES9028Q2M, nemá vnitřní paměť ale umí pracovat s externí až do kapacty 2TB. Je vybavena dnes již běžnými bezdrátovými techologiemi jako je WiFi, BT a umí přehrát skoro všechno:
DSD:DSD64/128/256(".dsf", ".dff")
DSD:DSD64(“.iso”)
APE FAST/High/Normal:192kHz/24bit(MAX)
APE Extra High:96kHz/24bit(MAX)
APE Insane:96kHz/24bit(MAX)
AIFF:384kHz/32bit(MAX)
FLAC:384kHz/24bit(MAX)
WAV:384kHz/32bit(MAX)
WMA LOSSLESS:96kHz/24bit(MAX)
K ovládání přehrávání slouží fyzická tlačítka na bocích přístroje, v menu se lze pohybovat na dotykovém displeji 3,2 place. Přístroje je vybaven připojením USB C a má 3,5 single a 2,5 symetrický výstup na sluchátka.
Kompletní specifikace je dostupná na stránkách výrobce hiby.com.
Vlastní přístroj je menších rozměrů. Je tedy větší než poštovní známka Shanling M0, ale je menší než většina všeho co je na trhu ( FiiO řada X, iBasso, Aune, ... ). Do kapsy takřka ideál.
Pamatuje si poslední pozici ( lze jej využít pro audioknihy ), má gapless, nastavitelný GAIN, nějaké ty filtry, atp. Po zapnutí přístroj několik sekund nabíhá, ale následná pohyb v menu je rychlý, bez zadrhávání. Kdo má v telefonu Hiby aplikaci, tak bude umět R3 ovládat bez potíží, jelikož prostředí je stejné.
Zvukově asi nebude překvapením, že R3 hraje fakt moc pěkně. Přednes se dá nazvat neutrálním, ale nepostrádá dynamiku a živost. Bas je rychlý, má impact podobný jako Aune M1s a nemá tendenci přetékat kam nepatří. Středy jsou jasné a dobře rozlišené, vokály zní čistě a artikulovaně. Výšky mi přijdou malinko hladčí, podobně jako je umí Shanling M0 či Cowon J. Celkově působí zvuk vyváženě, přístroj posílá do sluchátek dostatek detailů a ty jsou prezentovány s přesností a bez zabarvení. Mé celkové dojmy z tohoto prcka jsou velmi pozitivní a dokázal bych si představit jako případného nástupce pro mé Aune.
Zatím mám naposloucháno jen pár skladeb na Massdrop+. Budu poslouchat dál a střídat sluchátka a určitě ještě něco i doplním. Na každý pád, jestli někdo zvažuje nákup R3, tak za mne je schváleno.