Hiby R3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 2. 5. 2019 18:52

Až zítra. Nejsem doma a nemám u sebe redukci na single. Neočekávám ale diametrální rozdíl.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavlicko 2. 5. 2019 19:18

Dnes mi DHLka poslala email (kúpa Hiby R3 z eshopu Hiby) v takomto znení

Dobrý deň
ďakujeme, že ste využili prepravnú spoločnosť DHL.
Pred doručením je potrebné, aby bola Vaša zásielka colne prejednaná.

Čo je potrebné k colnému prejednaniu zásielky?

1. Splnomocnenie, ktoré slúži na zastupovanie súkromných osôb v colnom konaní - je potrebné vyplniť, vlastnoručne podpísať a zaslať späť na e-mail.

2. Email s potvrdením o zaevidovní osobných údajov do systému finančnej správy - zaevidovanie si vybavíte online, viac informácií ako aj potrebné tlačivo nájdete na stránke https://www.financnasprava.sk/sk/podnik ... I#fon_szso

3. Doklad o platbe/úhrade za tovar a dopravu - doklad na základe ktorého je možné preukázať reálnu hodnotu tovaru v zásielke (výpis z účtu, Paypal, snimok obrazovky z internet bankingu a podobne). Na doklade musí byť uvedené meno a priezvisko majiteľa účtu/karty.

4. Objednávka tovaru - objednávka, ktorú ste obdržali pri objednaní tovaru. Mala by obsahovať jednotlivé položky, ktoré su obahom zásielky ako aj ich jednotkovú cenu.

5. Presná špecifikácia tovaru (obsahu zásielky) - čo najpodrobnejšie prosím špecifikujte daný tovar v slovenskom jazyku. Čo to je, čoho súčasťou je daný tovar a na čo slúži?

Uvedené informácie prosíme zaslať čo najskôr od obdržania tohto avíza. Zásielka musí byť podaná na colné prejednanie do 12 kalendárnych dní od jej príchodu na územie SR, v opačnom prípade sa musí vrátiť do krajiny odoslania.

Budem niečo platiť?

Po zaslaní potrebných dokladov bude zásielka podaná na colné prejednananie. Colný úrad po vykonaní colnej kontroly vypočíta výšku colného dlhu.

Nevyhnutnou podmienkou colného prerokovania Vašej zásielky colným úradom je poskytnutie colnej zábezpeky našou spoločnosťou voči colnému úradu. Za túto službu si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 24 EUR vrátane DPH.

...takže colnému konaniu sa určite nevyhnem.... Poplatok DHLke 24 eur+DPH cca 28 eur... Celkom cena cca 194 eur....
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 5. 2019 19:25

DHL je známe svojimi šialenými poplatkami. Ak si pripočítaš ešte samotnú výšku cla a dane, tak to vyjde poriadne navyše. DHL bola jediná možnosť?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2019 19:27

A co potřebuješ vědět? Budeš platit DPH z přehrávače, plus poplatek DHL za to, že tě zastupují v celním řízení.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavlicko 2. 5. 2019 19:34

Iná možnosť ako DHL pri objednávke cez ofic. eshop nebola...
Reagujem len na to, že väčšine z Vás tovar z Číny nechytili... aspoň podľa vyjadrení tu na fóre... Ale nevadí, aj tak je cena OK
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2019 22:00

Prostě smůla. I to se stává.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marin77 2. 5. 2019 23:46

Ahoj, jsem tu na fóru nový a potřeboval bych poradit. Chci si koupit kvalitní Hires nebo FLAC přehrávač s cenou kolem 6000 Kč. Rozhoduji se právě mezi Hiby R3 a Cowonem Plenue D. Který byste mi, prosím, doporučili? Popřípadě i nějaký jiný přehrávač. Jde mi především o kvalitu zvuku. Díky moc.
marin77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 3. 5. 2019 03:06

V dnešní době určitě HiBy. Možná ještě Hidizs AP80. Osobně si myslím, že HiBy hraje podstatně líp a je lépe vybavené než cokoliv od konkurence v této ceně. Snad jen nějaké neznámé čínské značky na tom můžou být líp, ale tam to bude zas o jiných kompromisech.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 3. 5. 2019 07:30

Tak nakonec jsem platil něco přes 1600, z čehož petikilo byly celní služby. No, taky jsem čekal, že to přijde v tichosti z Číny. Buď je DHL hodně důsledné nebo je "problém" v tom, že to šlo z Hong Kongu.
Jinak první dojmy skvělé, později se rozpisu.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 5. 2019 16:38

Hidizs AP80 je v podstatě očesané Hiby R3 bez wifi a spojený on-line funkcí. Doporučil bych ho tomu, kdo používá v podstatě pouze off-line hudbu klasicky na kartě. Se zvukem i ovládáním jsem maximálně spokojený a cenový rozdíl je velký, Hiby R3 vyjde i s poplatky na skoro dvojnásobek ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 5. 2019 16:43

Hidizs AP80 má čip z nízké řady ESS - ES9218P (stejný, co má třeba LG V30, LG G7, Shanling M0), kdyžto Hiby R3 má ES9028Q2M.
Proto taky ten rozdíl v ceně a velmi pravděpodobně i ve zvuku. Ale samozřejmě nejde jenom o čip.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 5. 2019 18:14

Neměl jsem bohužel možnost (zatím) přímého srovnání, nicméně zvukově se AP80 vyrovná např. Fiio M7 či Shanling M2s. Zvukově je spíš neutrální a ve spoustě srovnávacích recenzí ze zahraničí ho s R3 přímo srovnávají a neshledávají výrazný rozdíl v kvalitě zvukového projevu. Nicméně funkčně je R3 jednoznačně výš.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 3. 5. 2019 19:08

Zkoušel jsem porovnat single a symetriku. Při stejné hlasitosti má symetrika větší šťávu, živost, údernost a samozřejmě je zvuk výrazně hlasitější. Single na 30 je skoro málo, v symetrice je to už moc. Určitě, ale asi není nezbytné na single zanevřít. Spíš bude záežet na hladovosti sluchátek, kdy symetrika bude umět vybudit i sluchátka náročnější. U špuntů bych to úplně nezbytně neřešil.

Asi takto. R3 je bez jakýchkoliv diskuzí hodně dobrá. AP80 s ní sdílí řadu věcí, mimo jiné i OS, které poskytlo právě Hiby. Čistě po technické stránce tam budou rozdíly a zda jsou obhajitelné cenou si musí každý rozhodnout/zdůvodnit sám. Ten Waypod D6 co jsem si pořídil z ALI má stejný čip, OS úplně základní a ačkoliv je R3 zvukově určitě dál, tak ani ta D6 nehraje vysloveně blbě. Mě osobně se moc líbí tiché pozadí.

Dnes si na trhu může najít každý to své, dle peněženky, zvukových preferencí či touze po nových technologiích. Přetlačování co je lepší nebo horší je o ničem. Určitě by chtěl každý jezdit v BMW, ale prostě to nejde. To ale neznamená, že mu řízení Škodovky nemůže přinést radost či ho uspokojit jinak.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 5. 2019 22:08

Ta redukce symetrika-single vypadá jako přechodka z 2,5 na 3,5mm jack?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 4. 5. 2019 03:40

No ano. Doporučuju ale koupit tu na kablíku. Ta pevná výrazně prodlužuje jack a ten je potom náchylnější na vylomení. Nebo effect audio nabízí redukci do L.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka