Hiby R3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 4. 5. 2019 10:03

mrazíkovo píše:Přetlačování co je lepší nebo horší je o ničem.

Přesně naopak, je to motor tohoto hobby a netrávíme tu čas ničím jiným. Každý chce získat za svoje peníze to nejlepší. Jednou jsou to rozdíly podstatné, jindy marginální a přesto se řeší. Ale pořád to platí.

-- 4. 5. 2019 10:31 --

hanysek3099 píše:Hidizs AP80 je v podstatě očesané Hiby R3 bez wifi a spojený on-line funkcí

...a taky bez balanced výstupu, pravidelných updatů FW a má jiný zvuk. Jinak je to úplně stejné :D
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petema 4. 5. 2019 10:52

ondrasheq, jasně. :tleskani :-)
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 4. 5. 2019 11:54

ondrasheq píše:
...a taky bez balanced výstupu, pravidelných updatů FW a má jiný zvuk. Jinak je to úplně stejné :D

Tys je slyšel vedle sebe? Nebo spíš, slyšel jsi alespoň jeden z nich?
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 4. 5. 2019 12:21

Ve většině renomovaných zahraničních recenzí, kde byly přehrávače samozřejmě přímo srovnávány se většina recenzentů shoduje, že oba přehrávače jsou si velmi blízko i zvukově, ne pouze systémem. A ano od počátku jasně píšu, že AP80 je hodně funkčně očesaná proti R3 a je tak vhodná pro toho, kdo vymoženosti navíc nevyužije. Zcela souhlas s Mrazíkovo, je fajn, že je z čeho vybírat a každý si svůj produkt dokáže najít. Případné dohody zde na fóru jsou ale zbytečné, navíc se obávám, že tu není nikdo, kdo by měl oba dva přehrávače doma a měl možnost delšího přímo porovnání ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 5. 2019 12:33

Já bych u HiBy vyzvedl to, že má docela solidní podporu výrobce v podobě častých aktualizací firmware (třeba se jednou dočkáme i v počátcích slibovaného Tidalu offline). Nevím, jestli je to tak i u AP80.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 4. 5. 2019 14:39

mrazíkovo píše:Tys je slyšel vedle sebe? Nebo spíš, slyšel jsi alespoň jeden z nich?

R3 mi předevčírem přišlo, píšu to výš. Jidiš jsem neslyšel, rozdíl ve zvuku je zmíněný snad v každé recenzi v comparsion sekci.
Mám velký problém s Hidizs stejně jako s většinou čínskýho balastu v tom, že je zřejmé, že nemají žádný vývoj/výzkum. Slepí dohromady komponenty a hodí to na Aliexpres. Do toho přidej váznoucí nebo jakoukoliv zákaznickou podporu a dílo je dokonáno. Tomu se v zásadě vymyká jen Shanling, Hiby, Moondrop a několik málo dalších. Čím dřív člověku dojde jaký crap to ve většině případů je, tím víc peněz a času ušetří.

Nevím, jestli je to tak i u AP80.

No právě že není, mají jakýsi 1.0.1 beta firmware (minimálně několik měsíců tam visí jen ta beta), changelog u toho pro jistotu není žádný.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 4. 5. 2019 15:33

Aha, takže spíš čtenář, než posluchač s vlastní zkušeností. Nebejt toho čínskýho balastu, tak tu budou tři témata.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 4. 5. 2019 17:14

Ale zpět k R3. V kombinaci s IE40 Pro to celkem jde, možná by mohly být přesnější a transparentnější basy, oproti M0 tam posun ve zvuku ale nějaký je. Trochu jsem taky doufal, že se kvalita víc pohne směrem k sestavě Mimby+MCTH (nebo i D30+Atom), ale to se nekoná. Hlavně mám ale radost z toho, že jde konečně přečíst celý název alba aniž by člověk musel čekat než doscrolluje. Kdyby to klaplo bez toho DPHčka, řekl bych bezva kauf.
Štvě mě akorát, že mi nesedí ER3XR - co dokážou amíci vymačkat z jediného BA měniče je neskutečný - s IE40 by se v rámci různých žánrů dobře doplňovaly.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 7. 5. 2019 07:04

Tak včera mi taky už dorazil skrz DHLko. Platil jsem smutných 1021mincí. Jinak celkem spokojenost. Oproti Xduoo X3 je to zvukově o kousek zase lepší ale velký rozdíl vidím v UI a možnostech nastavení. Trochu si musím zvyknout na to složitější přepínání písniček a ovládání hlasitosti z kapsy pač ty tlačítka zboku jsou celkem malé a v tom obalu zapadlé. Moje vytuněné KZ ZS5 to pěkně vybudí ale na domácí HE400i už je to už málo. Některé písničky musím mít na 100%hlasitosti aby to hrálo tak jak se líbí mým hluchým uším:). Uvidíme časem jak se krabička osvědčí.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 7. 5. 2019 14:39

Pár výtek:
- kožené pouzdro za 15 babek není ani kožené, ani koženkové, jde o normální tvrdý plast s texturou
- bezva, že je přibalené ochranné sklo. Kdyby ovšem displej neměl zakulacené hrany, takže se sklo jednak po obvodu odstává a zároveň to blbě vypadá
- a z těch podstatnějších věcí: máte vypnutý displej, přehrávač není ve sleep ani standby režimu a stejně (většinou) nereaguje na HW play tlačítko. Je potřeba rozsvítit displej a pak jej teprve stisknout. Přístroj asi upadá automaticky do nějakého polosleep módu ze kterého ho probere až odemknutí.
- nepodařilo se mi aktualizovat FW z SD karty (neustále hláška "v_v failed"), fungovalo až OTA update, ovšem až na třetí vyzkoušené wifi síti
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 5. 2019 15:41

Z těch uvedených podstatnějších věcí se u mě ani jedna neprojevuje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 8. 5. 2019 07:25

ondrasheq píše:Pár výtek:

- a z těch podstatnějších věcí: máte vypnutý displej, přehrávač není ve sleep ani standby režimu a stejně (většinou) nereaguje na HW play tlačítko. Je potřeba rozsvítit displej a pak jej teprve stisknout. Přístroj asi upadá automaticky do nějakého polosleep módu ze kterého ho probere až odemknutí.

Překontroluj si nastavení. Možná máš tlačítka vypnutá.
Ad pouzdro - je to plastový výlisek, potažený něčím. Vzhledem k ceně pochybuji, že se jedná o kůži, ale funci plní dobře.

Neměl jsem v ruce všechno, ale měl jsem toho v ruce dost a dovolím si tvrdit, že vzhledem k ceně je R3 jeden z nej počinů na trhu. Určitě má své slabiny a nedokonalosti, ale je dobře že se mezi tradičními výrobci objevil někdo nový, kdo dokáže nabídnout skvělý produkt s podporou a není nutno při jeho nákupu prodat ledvinu.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 9. 5. 2019 11:46

Nemá někdo širší zkušenost s Hiby R3 a streamem Spotify z android telefonu do přehrávače? Na DLNA a Airplay jsem našel jednoduchou apku AirSpot, která tyto funkce zpřístupní a tohle mi funguje. Škoda jen, že to při kodeku LPCM a wav začne po deseti minutách přidávat jakýsik zvukový signál. Při Ogg to vypadá zatím fajn. Problém mám ten, že když pustím hudbu ze spotify na android telefonu a streamuju to do hiby, tak to jde a hudba se přehraje ale bohužel jak písnička skončí, tak se další písnička nespustí a musím v tefonu manuálně přepnout na další píseň. Má někdo z vás rozchozené plnohodnotně spotify s Hiby R3?
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 9. 5. 2019 12:47

A důvod proč podobně krkolomně používat Spotify když je v R3 Tidal? o.O
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 5. 2019 13:12

Mě napadá hned několik důvodů. Ten nejzávažnější je, že R3 ten Tidal neumí offline, takže uživatel patrně hraje uloženou Spotify hudbu z mobilu. Dále může mít uživatel Spotify předplacené a být na ně zvyklý (přeci jen Spotify má podstatně propracovanější systém chytrých playlistů, které mohou někomu vyhovovat a je na něm víc hudby než na Tidalu). A mně osobně třeba vadí, že mám na Tidalu playlisty s hi-res hudbou a R3 něco z toho hi-res přehraje a něco ne.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka