Synett píše:Díky chlapi Vám všem za dobře míněné rady. Všech zmíněných názorů si moc vážím
Už si plánuju vyčlenit příští týden čas na cestu do Prahy do Audiga

Díky Vám a načteným informací mám přehled o zajímavých kouscích, které si tam rád poslechnu a sám jsem zvědavý s čím nakonec odejdu, jestli s něčím

a taky v jaké cenové relaci to nakonec bude, rozptyl zmíněných zařízení je celkem velký, tak jsem zvědavý na rozdíly mezi nimi, hlavně ve zvukovém podání

To je nejlepší co můžeš udělat.
Doporučuji ti,aby sis s sebou vzal vlastní microSD kartu s vlastním playlistem(ve složce).
Pokud máš jak,tak si do tohoto playlistu dej jakési testovací skladby(nejlépe ve formátu flac)na otestování výšek,středů,basů a sub-basů.
Existují jisté referenčně-testovací skladby na analýzu podání prostoru,separace,sub-basu apod.
Pokud otestuješ vše co bude k poslechu,tak třeba si pak "ten pravý"(který nejlépe sedne tvým in-earům)vybereš.
Pokud bys měl problémy s testovacím playlistem a nemohl sis ho z jakéhokoli důvodu vytvořit,
tak mi napiš SZ.
Můžu ti ho vytvořit(z top z tisíců skladeb napříč žánry)a nahrát na úložiště,kde si ho přes odkaz můžeš zdarma stáhnout.
Když jsem šel já do Audiga.cz kupovat DAP,tak jsem měl své kandidáty do 15k.
Bohužel jsem byl jimi zklamán.
Jako další alternativu nad 15k jsem měl Astell&Kern AK70.
Byl jsem rovněž zklamán.
Jediné co hrálo dost slušně(v té době a z té nabídky)byl Astell&Kern AK300.
Neodnesl jsem si ho hned(čekal jsem cca měsíc)a musel jsem si ještě navíc připlatit(kupován za cca 21.700,-).
Rozhodně ale koupě nelituji.
-- 22. 7. 2019 01:01 --akburt píše:Asi se "mrazíkovo"dlouho drzel,nez do diskuze vstoupil.Já osobne bych mu nákupy a následné recenze nevycítal,to je jeho velké plus.
Ruku na srdce,jsme malý trh,pro svet nezajímavý.Cili recenzet od nás nemá vetsinou své recenze podporeny výrobcem a tak musí sáhnout do své kapsy.
A po odchodu Bíny je to recenzent s potenciálem,co si budeme povídat,az odejde on,bude to pro malé avmanii velká rána.Tady se musí zvednout nejaký mladas,který má dobré ucho.
Bohuzel to není jen o sluchu,ale také o kapse,která to dovolí.
A k pseudomagick-znám ho osobne a vím,ze jde po kvalitním prednesu a jeho usi asi k zahození nebudou.Pokud s ním hovoríte face to face,je to príjemný chlápek.
Asi trochu víc dá na teorii a cetbu napríc fory.A to ze nacteno má,to nezpochybnuji.Obcas to svoje tlací jako"buldozer",ale je to diskuzní forum a ne vsichni musí souhlasit se vsemi...
To máš pravdu!
Bína byl výborný recenzent a jeho recenze mi schází.

Byl i velmi ochotný a vždy mi na dotaz odpověděl.
Každopádně děkuji za zastání.
Jistě sis také prošel nějakou tou koupí Fiia či iBasa,takže jistě víš,že se nejedná o bezproblémové přístroje.
Pokud jde o kvalitu přenosné elektroniky,tak je to fakt bída.
A to nejen v ČR,ale i na celé této planetě.
Žádný DAP či in-eary nesplňují ze 100% požadavky mého sluchu...
Ani DAP Astell&Kern A&ultima SP1000 by moje požadavky nesplnil,neboť ani ultima není prostě ultimátní.
Při současných technologiích si ultimátní DAP představuji opravdu jinak.
Pomalé UI,baterie napevno u DAPu za cca 90k ...omezené funkce?
Bohužel ani Sony a Cowon na tom nejsou lépe.
Dle těch pár DAPů,které jsem slyšel jsem dospěl k názoru,že můj AK300 je asi tou nejnižší třídou pro vážného zájemce(či audiofila)o kvalitní poslech.
S in-eary je tomu podobně.Slušně hrající sluchátka bych spočítal na prstech jedné ruky.
Např. z Astell&Kern Layla II jsem byl docela zklamán,obzvlášť když stojí 85.000,-.
Perfektně a bezchybně hrající sluchátka si můj sluch "představuje" jinak.
Pochybuji,že bych je našel v nejvyšší lize nad 3.000,- USD.
Zřejmě takové budou v budoucnu,až pokročí technologie.
Jsem kritický ke všemu(Astell&Kern,Sony,Cowon atd.).
AK300 hraje slušně,Astell&Kern A&ultima SP1000 hraje velmi dobře,což ale neznamená perfektně.
Již z toho,co jsem napsal,tak ať se mi tedy nikdo nediví,že kritizuji i podřadné čínské produkty.
Když vidím v metru týpka se sluchátky Koss Porta Pro na uších,tak je mi jasné,že ten to s poslechem nemyslí vážně.
Podobně je tomu s mnohými rychlokvašnými DAPy za pár tisíc,převážně z čínské produkce.
Pokud takový DAP chce někdo pouze na procházku lesem či venčení psa,tak nic nenamítám.

Naopak,směle mu ho doporučím.

Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5