ondrasheq píše:Pokud jde čistě jen o kvalitu reprodukce (tzn. reaguju na Dragonfly, ne na DAPy, které můžou mít další jiné aspekty a výhody), tak v nízké "budget" třídě by se nemělo stávat, že cena zesilovače překračuje cenu sluchátek.
Proč? Sluchátka se na výsledném zvuku podíli ze 70-90%, ty jsou tím rozhodujícím zařízením na kterém celá reprodukce stojí a padá.
U dobrých *a zároveň* škálovatelných sluchátek, počínaje HD600/650 (u 660S už to zase smysl nedává, ale to už je jiná pohádka) o tom můžeme uvažovat, ale u sluchátek za litr je to spíš vyhazování peněz do kanálu.
Doporučuji buď koupit lepší sluchátka a k nim pak třeba ten Dragonfly nebo peníze utratit za něco jiného, co udělá radost.
Přesně moje řeč!
Za 150,- éček velmi kvalitní reprodukce zakladatel tohoto vlákna nedosáhne.
Min. 70% zvuku závisí na sluchátkách.
Lepší varianta tedy je investovat do kvalitnějších sluchátek a klidně poslouchat z mobilu.
Hodně ale záleží z jakého MT.
Pokud si do mobilu stáhneš Neutron Player(pro OS Android),tak také můžeš hudbu poslouchat ve FLACu(i 192kHZ-24Bit)či DSF.
Kvalitu zvuku(zkreslení,dynamiku či stereo přeslech atd.)jednotlivých MT najdeš v recenzích na:
https://www.gsmarena.com/Jen tak pro představu...
Ze starších a dnes již levnějších mobilů rozhodně doporučuji HTC One M8 či HTC One M9.
Jejich špičkový zvuk se téměř vyrovnal např. Fiiu X5(osobní test).
Osobně jsem se o kvalitu zvuku MT hodně zajímal a mnoho jsem jich testoval,avšak výše uvedeným
se žádný nevyrovnal.
Jediný MT,který mohl tak trochu konkurovat byla verze Samsungu Galaxy S3(s DACem Wolfson)určený výhradně pro italský a ruský trh.
Bohužel ani nejnovější Samsung Galaxy S10+ se nevyrovná starému HTC One M8.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5