Novinka Shanling M6 Pro

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod flatliners 7. 7. 2021 19:02

jj odkaz je právě na classic, ta nová je k ničemu..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 7. 2021 19:18

flatliners píše:k těm android playerum: já vyzkoušel snad všechny a i teď zkoušim novinky, ale pro mě se nic nevyrovná a ani nepřibližuje tomuto:
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=cs&gl=US

Otestoval jsem, ale nadšený jsem z tohoto playeru nebyl. :pozor
Přehrávání ze složek fakt bída. :-\
Nastavení slušné, ale nedostatečné. :pozor
Takových playerů je v obchodě Play mnoho a některé jsou zdarma (za tento chtějí 130,-!).
Sice má češtinu a prolínání tracků (crossfader), ale tím to končí. :D
Neutronu se nevyrovná ani z 50%. :pozor

Trochu jsem přemýšlel proč někomu nesedí Neutron Player a pak jsem na to přišel. :D
To, co někomu vadí je, že je docela složitý pro základní použití ("download and play").
Osobně mi trvalo mnoho hodin, než jsem ho pochopil a přišel mu na "chuť". 8-)
Není to prostě player typu "download and play". :pozor
Chápu, že v dnešní době chce mít leckdo player "naservírovaný nad podnose".... :D
Pokud někdo haní Neutron (a to se těch kluků z Ruska musím zastat!), tak zřejmě vůbec
netuší či nepochopil možnosti nastavení, komfort ovládání atd.

Uvedu příklady.
Který player má možnosti nastavení barev panelů, podkladů, textu?
Dále zvuk. signalizace, možnost živých tapet, časové nastavení crossfaderu, zobrazování alb (front covers) při procházení složkami atd. a atd. 8-)

Doporučuji všem stáhnout si Neutron a pár hodin si s ním trpělivě pohrát.
Stojí to fakt zato! 8-)
Osobně bych označil Neutron za téměř hi-end player a dle mojí zkušenosti nemá konkurenci. 8-)
Možnosti nastavení, funkce a ovládání mu všichni výrobci DAPů můžou tiše závidět.

To, že mi v Shanlingu M6 Pro perfektně funguje Neutron je docela záchrana. :D
V opačném případě bych snad i uvažoval o vrácení M6 Pro v 14-ti denní lhůtě.
Z Shanling playeru jsem dost zklamán, neboť v tomto SW tkví největší slabina výrobce. :-\
A to není pouze můj názor (viz uživatel. recenze).
Kdyby ti kluci v Číně dělali tuto aplikaci za pochodu či na koleni (narychlo),
tak bych to pochopil, nicméně na to měli roky.
To fakt v Číně (viz počet obyvatel) není jediný programátor- vývojář aplikací,
který by vytvořil pořádný SW hi-end player? :shock:

-- 7. 7. 2021 20:07 --

Ale abych Neutron pouze nechválil... :D
Slabiny:
1) Přidávání tracků do playlistů není ideální. Přidat skladbu do playlistu je možné 2
způsoby, tj. podržením textu na hlavní obrazovce nebo podržení textu v seznamu
alba či složky. Stačilo tak málo: přidat + na hlavní panel.
2) Nemožnost editace textu (iTagů) či složky. Toto uměl i player ve staré Nokii N73
3) Funkce "tempo". Nechápu praktické využití změny rychlosti přehrávání. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 8. 7. 2021 07:37

Funkce tempo je samozřejmě pro běžný poslech blbost. Praktické využití má pro muzikanta, který si chce trénovat do nahrávky svůj part v pomalejším tempu.

Jinak tohle vlákno sleduju, neb jsem si nedávno pořídil M6 (ne pro). No a taky jsem narazil na problém se SW přehrávačem. Vlastně všechno by mi bylo jedno, ale ten chybějící gapless je fakt provar. Začal jsem testovat různé free a trial.. Nemám do dnešních dní smartphone, takže celé android prostředí je pro mě naprostá novinka. Já chci jen poslouchat uloženou hudbu, žádný streamování, žádný bezdrátový sluchátka.. Dost mě mrzí, že se nedělají klasické tlačítkové přehrávače, ovšem s hi-fi převodníkem a zesilovačem.. Ale to je jiný příběh.

Jak jsem zmínil, že jsem android panic - nevíte někdo v čem může tkvět, že mi Play Google odmítá platbu? Bez jakýchkoliv dalších poznámek, jen s odkazem na dosti nepoužitelnou nápovědu. Respektive, a to je divné, první platba proběhla (pár kaček za odemknutí PowerAmp), pak se snažím od včerejška odemknout/koupit buď UAPP nebo Neutron, tedy cca za dvě kila a prostě mě to nepustí.. :-(
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 7. 2021 18:43

V DAPu jsem nikdy nic on-line nekupoval. :pozor
Neutron jsem koupil z on-line z mobilu přes dobíjecí SIM.
Pak jsem ho v obchodě Play přeinstaloval do DAPu.

Nevím jak je to v DAPu, ale v mobilu si musíš aktivovat platbu přes operátora (ať už máš
dobíjecí SIM či na paušál).
Navíc musíš mít Google účet a přes něj se pak zalogovat do obchodu Play.
V obchodě Play se také nějak ta možnost platby musí aktivovat, ale teď už nevím jak. :-)

Pokud nemáš mobil s Androidem, tak z DAPu (se zadáním účtu a verifikací) by to také mělo nějak jít.
Zkus se podívat na různá fóra.
Taky je možnost napsat Shanlingu na head-fi (Shanling support).
Výborně komunikují (ve vlákně i přes PM) se zákazníky a jsou celkem ochotní. :D

Zde: https://www.head-fi.org/threads/shanlin ... on.913871/

Na head-fi musíc být samozřejmě zaregistrovaný (zabere ti to 2 minuty). 8-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 7. 2021 18:51

Proč tak složitě? Vždyť aplikace jde koupit nejpohodlněji na webu play.google.com
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 8. 7. 2021 19:35

No, natolik jsem se dopátral. Vše nastaveno.. Jak jsem ostatně psal - první platba předevčírem za Poweramp proběhla bez problémů. Přes web play google, v rámci prohlížeče v DAPu připojeném přes wifi na internet. Další platby odmítá přijmout, ať přes přehrávač, tak normálně přes stolní PC.
Dokonce jsem mluvil s někým v mé bance, jestli není něco špatně nastaveno a prý na mé straně je vše OK. Kromě té jediné proběhlé transakce ze strany googlu vůbec nepřichází do banky požadavek na převedení obnosu..
Já jen jestli někdo nemá takovou zkušenost. Jinak tu nechci zamořovat vlákno off topic.
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 8. 7. 2021 19:44

Máš tam správně zadanou kartu?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 7. 2021 20:00

Q-Bass píše:No, natolik jsem se dopátral. Vše nastaveno.. Jak jsem ostatně psal - první platba předevčírem za Poweramp proběhla bez problémů. Přes web play google, v rámci prohlížeče v DAPu připojeném přes wifi na internet. Další platby odmítá přijmout, ať přes přehrávač, tak normálně přes stolní PC.
Dokonce jsem mluvil s někým v mé bance, jestli není něco špatně nastaveno a prý na mé straně je vše OK. Kromě té jediné proběhlé transakce ze strany googlu vůbec nepřichází do banky požadavek na převedení obnosu..
Já jen jestli někdo nemá takovou zkušenost. Jinak tu nechci zamořovat vlákno off topic.

Poweramp je taký dobrý a myslím, že by ti v M6 měl stačit. :-)
Lepší "skiny" (témata) jsou samozřejmě za doplatek. :-\
I tento player má jakési "gapless" či prolínání. 8-)
Pokud přehráváš přes složky jako já, tak taky zobrazuje obrázky alb.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 9. 7. 2021 07:26

martas38:
Máš na mysli něco konkrétního v nastavení karty? Zadaná správně být musela, vzhledem k tomu, že odešla ta platba za PowerAmp.. Po několika nezdařilých pokusech s koupí UAPP jsem ji zkusil odebrat a znovu přidat - bez úspěchu.
Z "jiných platebních metod" mám k dispozici jen paypal, který ovšem bez zůstatku taky šahal do karty. Tak jsem na něj nějaký obnos poslal a teď ráno zkusil zaplatit paypalem a furt nic. To rovnou můžou napsat, že o moje peníze nestojej.

pseudomagick:
V zásadě je Poweramp v pohodě. Jen je tam takové kostrbaté nastavování vzorkování u hi-res výstupníhu pluginu. Tedy u části sbírky to bude jedno, protože to budou FLACy 44,1/16 - až se víc dostanu k převádění z CD. Ale momentálně novou hudbu (v digitální podobě) nejčastěji kupuji přes bandcamp a tam je to jak si která kapela či vydavatelství usmyslí - tedy od CD rozlišení po 96/24 (tedy aspoň na co jsem narazil).
No a zdá se, že v tomhle UAPP funguje automaticky. Respektive můžeš zaškrtnout "bit perfect" mód, který sice vyřadí ekvalizér, ale jinak se data využívají naplno a zároveň nikde neprobíhá zbytečné převzorkovávání.
Z placených zkoumám i ten Neutron, který by to měl umět taky. Toho nastavování je tam teda fakt hromada. "Retro" design mi nevadí.. Ale je to bezpředmětné, když mi nejde nakupovat. Tam je teda aspoň možnost mimo play, ale je to zas jiný registrování atd.. Takový drbání levou nohou za pravým uchem.
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 7. 2021 07:38

Zkusil bych napsat na podporu. To není normální chování. Já jsem takhle před časem kupoval UAPP na minulý DAP, ač jsem už roky neměl nic s Androidem, transakce proběhla na první dobrou a vše fungovalo.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 9. 7. 2021 08:02

Včera jsem už na podporu psal. Těžko říct, jak dlouho jim může trvat se k dotazu dostat.. Tak naštěstí to není aplikace, na který bych byl z jakéhokoliv důvodu závislý. Ale i tak - chtěl jsem DAP pořádně otestovat v dvoutýdenní lhůtě.
Je to docela frustrující - na to jak se tvářej hrozně cool a že to má bejt ladný a ulehčit život.. Nikdy jsem jinde neměl problém nic zaplatit.
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 7. 2021 08:49

Je to fakt zvláštní. Nikdy jsem tento problém neměl a to jsem na Android koupil poměrně dost aplikací. Opravdu máš všechny údaje u platby - karty správně? Třeba nastavení regionu, nebo tak něco?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 9. 7. 2021 09:19

Už jsem tam všechny nastavení procházel x-krát. Kdybych věděl, co hledám.. I jsem si změnil název profilu z přezdívky na jméno, jestli tam není nějaký konflikt se jménem na kartě. Nic. Už jsem prohledával i různý diskuze jinde na tohle téma.. Někdo tvrdil, že mu pomohlo vypnout ad-block.. Taky nic. Několikrát jsem narazil na sdělení typu "zkusil jsem to za pár dní a najednou to šlo", což mi přijde jako dost neuspokojivá metoda řešení.
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 9. 7. 2021 09:34

Q-Bass-Ale momentálně novou hudbu (v digitální podobě) nejčastěji kupuji přes bandcamp a tam je to jak si která kapela či vydavatelství usmyslí - tedy od CD rozlišení po 96/24 (tedy aspoň na co jsem narazil).
Nic mi do toho není,ale kdyz ríkás,ze hudbu nakupujes bez potízí,tak je pak divný problém pri kupování softu...
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 9. 7. 2021 10:01

Ano, je to divný problém. Proto to řeším.
Jakýkoliv jiný běžný e-shop - knihy, hudba, vysavač, ten DAP... - tedy vše, kde je normální platební brána, kde se zadá karta napřímo, funguje ok. První nákup softu přes Play (PowerAmp - výše už jsem to už uvedl několikrát) taky přoběhl ok. Teď to nejde. V rozhraní Pay Google zůstane pak chvíli po pokusu viset v přehledu položka s poznámkou, že platba byla zamítnuta, bez jakéhokoliv vodítka/vysvětlení proč. Po pár minutách i tento neužitečný záznam zmizí, v přehledu je trvale pouze úterní úspěšná transakce za PowerAmp.
Q-Bass
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka