Novinka Shanling M6 Pro

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod akburt 9. 7. 2021 11:29

Zkontroluj tedy opet,jak se prihlasujes k Google a k Google pay.Mozná más nestejné koncovky adresy,napr. google.com a seznam.cz.
V tom by mohl být problém,jinak se to opravdu zdá nelogické.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 9. 7. 2021 13:43

Jsem už dlouhou dobu spokojený s free přehrávačem AIMP:
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=cs&gl=US
- Gappless bez problémů
- Možnost výběru metody Audio výstupu (OpenSL, AudioTrack, AAudio)
- Převod do Mono, výběr frekvence, metoda převzorkování, priorita cpu, atd... nastavení je tu hromada, přehrávač samotný je ale jednoduchý.
- Export/Import nastavení

- Nejde vybírat hudbu přímo ze složek, přehrávač si načte soubory do playlistu.
- Existuje i verze pro Win, kterou používám jako přívětivější alternativu k Foobaru2000.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Q-Bass 9. 7. 2021 15:38

Za prvé díky za tip - AIMP také vyzkouším. Cena dobrá :-) Vypadá sympaticky.

Za druhé se mi stalo přesně to, co jsem zmiňoval ráno. Zkoušel jsem to fakt snad asi po padesátý "a najednou to šlo". Sice jsem si mezitím resetoval přehrávač včetně dat - naštěstí tam za ten týden zatím nebylo přetažených moc věcí. Nákup proběhl ale přes stolní počítač a přehrávač je offline, tak nevím, jestli tato věc sehrála roli.. Tak teď jen aby se to povedlo úspěšně nainstalovat. Ale demo běželo dobře (těch 20 minut).

Za třetí díky všem, co se snažili poradit. A fakt se omlouvám za tuto off topic vložku. Zpátky k přehrávačům Shanling! :-)
Q-Bass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 9. 7. 2021 18:23

Nemáš se za co omlouvat. :pozor :D
SW Player je v M6 či M6 Pro dost důležitý. 8-)
Hlavně ať co nejdéle slouží. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 9. 7. 2021 19:30

Q-Bass píše:Za prvé díky za tip - AIMP také vyzkouším. Cena dobrá :-) Vypadá sympaticky.

Za druhé se mi stalo přesně to, co jsem zmiňoval ráno. Zkoušel jsem to fakt snad asi po padesátý "a najednou to šlo". Sice jsem si mezitím resetoval přehrávač včetně dat - naštěstí tam za ten týden zatím nebylo přetažených moc věcí. Nákup proběhl ale přes stolní počítač a přehrávač je offline, tak nevím, jestli tato věc sehrála roli.. Tak teď jen aby se to povedlo úspěšně nainstalovat. Ale demo běželo dobře (těch 20 minut).

Za třetí díky všem, co se snažili poradit. A fakt se omlouvám za tuto off topic vložku. Zpátky k přehrávačům Shanling! :-)

Poslal jsem ti SZ. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 7. 2021 19:13

V M6 Pro jsem zjistil další zajímavou věc. :D

Pro majitele tohoto DAPu:
Nedoporučuji zcela zaplňovat uživatelskou paměť samotného DAPu (32 GB ROM),
neboť po tzv. update library se zaplní další část této paměti,
což pak zasahuje do samotného OS Android a do jeho funkčnosti. :-\

Tj. po update library mi narostla samotná aplikace Shanling player na 3,15GB! :shock:
Původně měla pár desítek MB, tedy před načtením téměř plné MicroSDXC 512GB. 8-)

Pokud by tedy někdo v M6 Pro použil zaplněnou kartu o velikosti 2TB (ještě není v prodeji),
tak by se zaplnilo 12,6GB v paměti ROM? :shock:

Původně jsem do paměti DAPu naládoval svou Mp3 složku (cca 25 GB),
v níž mám hudbu, která se ve vyšším kodeku prostě nedá sehnat. :-\
Nakonec jsem mnoho alb prostě musel vymazat, neboť mi DAP ve vrchní liště
hlásil (parafrázuji): "pokud neuvolníte paměť, může to mít vliv na chod OS android a na chyby
v jeho funkčnosti".
Naposledy upravil pseudomagick dne 13. 7. 2021 21:00, celkově upraveno 2
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 7. 2021 19:58

No a to jsou takové ty střípky a až jich bude sto, naštveš se jako já s DX160 a koupíš zase A&K.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 7. 2021 20:08

Koupil bych si Astell&Kern opět kdyby byl nějaký ideální kousek...
Rovněž bych zvažoval i Cowon (kdyby měli nějaký nový přírůstek).

Abych M6 Pro taky pochválil.. :roll:
Zatím jsem DAP před připojením (přes USB) k PC nikdy nemusel restartovat,
což bylo u Astell&Kern AK300 velmi časté a otravné.

-- 13. 7. 2021 20:25 --

Samozřejmě zn. Astell&Kern a Cowon sleduji. :D
Jakmile se na trhu objeví něco ideálního, zřejmě budu AK300 (po opravě)
a M6 Pro prodávat a raději se posunu (s doplatkem) výše. 8-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 7. 2021 20:27

Já ti musím říct, že co já vyzdvihuju u SR25 krom zvuku (který je poměrně dost technicky detailní,s parádním prostorem, byť pro někoho možná trošku světlejší) jsou rozměry, brutální výdrž baterky a především rychlost a stabilita systému (a to je mu často vytýkáno, že je pomalý, ale proti DX160 je to raketa). Ta stabilita je obrovský benefit, za tu dobu co ho mám ani jedno zaškobrtnutí, ani jeden restart a to ho trápím jako DAC přes kabel, i přes AK Connect, kdy třeba hraje z knihovny na NAS a současně posílá zvuk na další zařízení. Všechno funguje jak má. Chápu že budeš asi náročnější na zvuk, pro mě je to zařízení na ven lehce na druhé koleji, není to hlavní domácí přehrávač. A ještě jedna věc, i se Solaris nula šumu a ruchů i při pracující wifi a podobně, což je teda sakra co říct!
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 7. 2021 20:40

Samozřejmě, že jsem o SR25 trochu uvažoval... :roll:
Měl jsem ale obavy z DACů Cirrus Logic CS43198.

Slyšel jsem od Astell&Kern 2 DAPy s DACy od Cirrus Logic a zvuk byl mid-centric. :pozor
Nevím, třeba to tak u SR25 být nemusí. :-)
Rád bych si SR25 (i jiné DAPy) poslechl, ale kde? :-\
Kdyby tam dali 1x AK4497, tak bych na blind neváhal. 8-)
Na cesty ale musí být SR25 ideální. :tleskani

Solarisy samozřejmě asi u tebe ten celkový dojem z poslechu zachraňují,
páč svou citlivostí a dynamikou dostávají z SR25 maximum. 8-)
Je to silnější článek třípoložkového "řetězu".
Tou třetí položkou je myšlen hi-end kabel. :-)

Hlavní je, že jsi spokojený. :-)
To je hlavní o co jde. 8-)

-- 13. 7. 2021 20:52 --

Je však jisté, že kdyby sis poslechl Astell&Kern A&ultima SP2000 či SP1000 se
SA Solaris, tak bys možná měl jiný poslechový názor. :D

Bohužel se s naší investicí 20k za DAP do hi-endu nedostaneme. :pozor :-\

-- 13. 7. 2021 20:58 --

tibormi píše:Ja používam UAPP v mobile už roky a spoko, takže buď to skúsim ešte ten, alebo ostanem pri originále, mne tam nič nechýba, žiadne nastavenia, hitnem play a počúvam :D

Chtěl bych se zeptat...
Už jsi dělal nějaký update na svém M6 Pro?
Jakou máš verzi?
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 7. 2021 21:12

Kabel používám stříbrný Dunu Blanche symetricky. Je to docela velký posun oproti tomu Alo Super Smoky Litz.
Hlavně se na ven nepotřebuju už nikam dostávat, spíš to považuju za zbytečný luxus. Na hlavní poslech mám Audeze LCD-X a to má trochu jiný grády jak Solaris.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 13. 7. 2021 21:17

Jo,u AK nevím,co je restart,SW kousnutí atd.Proto si myslím,ze se vzdy vyplatí.Já ale nemám problém s chipem a az nedávno jsem zjistil,ze tam mám ES 9038PRO,tedy myslím...
V tomhle to nechávám na firme,které důveruji,na barvu zvuku si nestezuji.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 7. 2021 21:30

Nerad bych vyvolal opětovnou hádku ohledně čipů převodníků, ale podle mě co se týče zvuku daleko víc záleží na zesilovači, DSP, dále pak na kvalitě hodin a dalších věcech, tedy celkové konstrukci, než na vlastním čipu DAC. Předchozí DX160 měla úplně stejný čip Cirrus Logic CS43198, jako SR25 a zvuk obou zařízení je tak silně odlišný, že by to nikdo nehádal. Na druhou stranu teď po požáru v Asahi Kasei začalo RME do převodníků ADI-2 DAC FS, místo AKM používat ESS Sabre čipy a na zvuku údajně nejde poznat rozdíl (bohužel to nemám z vlastních uší, ale z RME fóra, takže nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit).
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 7. 2021 21:33

Divil bych se kdyby tvůj bývalý Astell&Kern AK300 před připojením k PC nechtěl restart. :shock:
Já musel restartovat AK300 před připojením do často. :-\

Je možné, že Astell&Kern A&futura SE100 je na tom už lépe. :-)
Dvakrát jsem ho poslouchal v Audigu.cz a zvukově se mi líbil i se svým
DACem ESS Sabre ES9038PRO. :-)
Zvuk byl o něco světlejší, než AK300, ale ne tak ostrý jako Aune M1S.
Zvukově bych ho řadil o 1/2 až jednu třídu výše, než AK300. 8-)

Podle několika recenzentů je zvuk Astell&Kern KANN Alpha o něco lepší,
než SE100.
Divné, že? :roll:

-- 13. 7. 2021 21:50 --

A když už jsem u toho zvuku... :-)
V Audigu.cz jsem testoval Astell&Kern A&ultima SP1000 s in-eary Astell&Kern Layla II.
Nicméně jsem čekal více z "mobilní aparatury" za cca 180k.
SP1000 byl výborný, ale o Layla II to říct nemohu. :pozor
Někdy prostě cena nevypovídá o kvalitě zvuku. 8-)

Zvukově lepší mi přišlo kombo Astell&Kern A&futura SE100 s CA Solaris.
Rovněž ani CA Andromeda si nevedly špatně. :D

-- 13. 7. 2021 22:05 --

martas38 píše:Nerad bych vyvolal opětovnou hádku ohledně čipů převodníků, ale podle mě co se týče zvuku daleko víc záleží na zesilovači, DSP, dále pak na kvalitě hodin a dalších věcech, tedy celkové konstrukci, než na vlastním čipu DAC. Předchozí DX160 měla úplně stejný čip Cirrus Logic CS43198, jako SR25 a zvuk obou zařízení je tak silně odlišný, že by to nikdo nehádal. Na druhou stranu teď po požáru v Asahi Kasei začalo RME do převodníků ADI-2 DAC FS, místo AKM používat ESS Sabre čipy a na zvuku údajně nejde poznat rozdíl (bohužel to nemám z vlastních uší, ale z RME fóra, takže nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit).

Jasně, že záleží na implementaci a dalších "střevech". :-)
To vůbec nerozporuji. :pozor
Jen jsem dedukoval na základě předchozího vlastního poslechu DAPů od Astell&Kern.
Je zřejmé, že různí výrobci implementují DACy různě, nicméně bych s vysokou mírou pravděpodobnosti očekával, že jeden výrobce (tedy Astell&Kern) bude implementovat DAC podobně.
Ostatně moje dedukce (že SR25 je mid-centric DAP) se potvrdila v nejedné recenzi.
Z toho důvodu jsem se (pokud jde o koupi) SR25, ale i Astell&Kern SA700, vyhnul. 8-)

Samozřejmě některým hifistům, takové ladění nevadí, jiní ho naopak vyhledávají.
Já se mám raději plochý zvuk u DAPů a u in-earů (pokud není dost dynamiky a detailů) zvuk mírně do "U".

-- 13. 7. 2021 22:17 --

A pokud jde o tu implementaci DACu.
Doporučil bych srovnání DAPů Astell&Kern AK300 vs FiiO X5 3rd Gen.
Oba používají stejný DAC AKM AK4490 (FiiO má dokonce 2ks!), ale výslední zvuk je rozdílný.

-- 13. 7. 2021 22:29 --

Snad někdy nějakého výrobce napadne zapojení 2ks DACů paralelně (ne na každý kanál).
Jeden DAC by se zaměřil na makro-dynamiku a druhý na mikro-dynamiku.
Výsledný zvuk (pokud by se do toho pustil Astell&Kern) by byl zřejmě úžasný.

Nepokusilo se o to už IBasso se svým DX300? :shock:
Je to docela podezřelé, že DX300 při použití 4ks Cirrus Logic CS43198 (entry-level, který má A&norma SR15) má takové ohlasy v recenzích. :roll:
Proč by jinak byly použity 4ks DACů?
Pokud je taková možnost zapojení DACů možná, pak by výsledný zvuk měl mít úžasné vrstvení a hloubku.

Spekulace:
Jak by potom musel hrát DAP od Astell&Kern, který by měl (čistě hypoteticky) takto implementované
4ks DACů AK4499EQ? :shock:
A jak finančně děsivá by byla cena takového DAPu? :shock:
Naposledy upravil pseudomagick dne 13. 7. 2021 22:41, celkově upraveno 2
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 13. 7. 2021 22:30

Nikdy jsem nepouzíval AK jako DAC.Na to mám jiné,stacionární zarízení,napojené na aktiv.monitory a prehazování kabelů me dostatecne odrazuje.Takze restart pri pripojení mozná treba byl,ale to já zrejme nepostrehl.
V tehle vecech nejsem takový experimentátor a az se za sebe trochu stydím,kdyz si ctu ,co vse dokázete vytvorit,pro super audio za podmínky.Takze jediné pripojení AK je u me k nabíjecce.Jak ríkám....
P.S. FiiO delá výtecné IEM,ale DAPy za me nebrat.
akburt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka