Novinka Shanling M6 Pro

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2022 01:17

Youzza: řekl bych že u DX160 musíš už s FH7 šum registrovat. A s Andromedama to bude na hraně použitelnosti. Zejména, pokud tapeš prstem po displeji, nebo jede wifi. Hlavně si nejsem jist, jestli pro normálního smrtelníka není FH7 lepší a příjemnější na poslech, než suché, ostré, přetechnizované Andromedy.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 5. 1. 2022 01:39

No je to možný, že pro mne bude lepší Fioo než CA. Na druhou stranu muziku i dělám, takže to má i z druhý strany řetězce a někdy mne baví poslouchat detaily v muzice, který jsem předtím neslyšel.
Někdy ne. Koneckoncu když si dělám poslechovky při skládání muziky na různých repro, tak používám přepínač stereo/mono a jeden poslech dělám i na BT reproduktoru. I na tom by to mělo znít dobře. Když se odstrihnu od detailu, co že tam vlastně ta basa/kytara/ bicí hrají tak vyznění písničky musí být jasný i na tom BT.
Uslysim v pátek, jestli mi Adromedy vyhovují nebo ne (zvukem i tvarem uší).

-- 5. 1. 2022 01:42 --

A co se týče šumu na iBasso + FH7. Možná tam je. Jenomže mám zároveň tinnitus, tak jsem se naučil šum odbourat, jinak bych se z tebe ho zcvoknul. Tak be šumí, když posloucháš Soalrisy s nevhodným zdrojem. Já mám nevhodný zdroj zapojeny pořád �.

-- 5. 1. 2022 01:43 --

Jinak bych se z toho zcvoknul. Ne z tebe samozřejmě. To je ten autocorrect.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2022 02:37

Jasně chápu :) Zas Andromedy jsou pohodlnější (aspoň pro mě) a může tě hřát, že to jsou jedny z nejslavnějších IEM na světě...
Ale zkrátka a dobře tlakový basový měnič hraje o dost jinak, než dynamický. Pro mě třeba nepřirozeněji, ale zrovna hudebníkům se to vesměs líbí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 1. 2022 04:41

Pročpak tu nikdo nezmiňuje 64 Audio U6t či Sennheiser IE900?
Jsou v podobné cenové relaci.
U6t má lepší dynamiku, slušné rozlišení a netrpí takovou citlivostí.

Je možné si je nechat poslat na dobírku, popř. je vrátit (30denní záruka vrácení peněz).
Komunikace probíhá v češtině.
Navíc tento obchod dává na vše záruku 3 roky.

Zde: https://www.thomann.de/cz/64_audio_u6t.htm
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 5. 1. 2022 09:56

martas38:
Vím, že budou hrát odlišně, chtěl bych si je proto vyzkoušet. Pokud sednou jak zvuk tak tvar, tak bych mohl mít dvoje celkem slušná sluchátka a můžu si pak vybrat podle typu hudby a svojí nálady.
pseudomagick:
Thomanna znám, nakupuju u nich některé věci na kytaru, které tady nemůžu sehnat. Na sluchátka jsem u nich koukal taky, ale značku 64 Audio neznám. Senny samozřejmě znám. Mám jejich HD 650. Na nahrávání mám doma i konkurenci Beyery 770 80 Ohm, myslím. Zase se mi nechce kupovat a vracet, i když vzhledem k uzavření poslechovek audiga, to bude asi jediná cesta. Kromě zkoušky někde u prodejce přes bazar.
Astell&Kern SR25 mkII > FiiO FH9 (FiiO FH7, FH5)
PC: smsl M200 (lotoo-PAW S1) > smsl SP200 > Audeze LCD-2C (Sennheiser HD 650, DT 770 Pro 80 Ohm)
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 1. 2022 12:57

martas38 Asi si to už čítal, ale zopakujem a pridám sa, M6 Pro je bez akéhokoľvek šumu na 3.5 mm výstupe s mojími Earsonics Blade, fakt to hrá super. Skúšal som prepnúť single dac a dual dac mód, pri single to skôr stratilo dynamiku než separáciu, čo má asi na svedomí zosilovacia časť, napriek tomu že idem z toho 3.5mm výstupu. Chcem si kúpiť 4.4mm strieborný káblik, ak to zostane bez šumu, tak to bude med lízať. :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 5. 1. 2022 15:22

tibormi:
Díky za doplnění informací. Momentálně jsem zvyklej používat jack 4,4. Pokud bych nakonec pořídil Shanling, můžu u něj zůstat. Pokud bych se rozhodnul pro A&K SR25 MKII pak je to stejné. U MKI je jen 2,5 (a 3,5) nebo by šlo použít nějakou redukci, např. https://www.headphones.cz/prislusenstvi ... prehravace.
Astell&Kern SR25 mkII > FiiO FH9 (FiiO FH7, FH5)
PC: smsl M200 (lotoo-PAW S1) > smsl SP200 > Audeze LCD-2C (Sennheiser HD 650, DT 770 Pro 80 Ohm)
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 1. 2022 20:25

Youzza:
Pokud chceš DAP na ven, tak možná by stačil i SHANLING M3X.
Má lepší přenositelnost a větší výdrž baterie.

Malá pozn. k M6 Pro.
Kožené pouzdro k němu je sice kvalitní, ale v kapse (venku) pořád z DAPu vykluzuje (vysouvá se).
Je to dost otravné stále DAP zasouvat do pouzdra. :-\
U Astell-Kern AK300 se mi to nestává. Pouzdro drží těsně.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 1. 2022 20:29

hh jj, už som si zvykol a našťastie som si tak zamiloval tie bočné tlačidlá, že bez nich by to teda bolo otravné, takto ho nemusím stále vyťahovať z vrecka a moc to neriešim :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 1. 2022 20:31

Youzza píše:martas38:
Vím, že budou hrát odlišně, chtěl bych si je proto vyzkoušet. Pokud sednou jak zvuk tak tvar, tak bych mohl mít dvoje celkem slušná sluchátka a můžu si pak vybrat podle typu hudby a svojí nálady.
pseudomagick:
Thomanna znám, nakupuju u nich některé věci na kytaru, které tady nemůžu sehnat. Na sluchátka jsem u nich koukal taky, ale značku 64 Audio neznám. Senny samozřejmě znám. Mám jejich HD 650. Na nahrávání mám doma i konkurenci Beyery 770 80 Ohm, myslím. Zase se mi nechce kupovat a vracet, i když vzhledem k uzavření poslechovek audiga, to bude asi jediná cesta. Kromě zkoušky někde u prodejce přes bazar.

Zkus si najít v angl. psaných recenzích srovnání CA Andromeda vs 64 Audio U6t.
Navíc jsou pohodlnější, nemají neoblíbené MMCX konektory a mají výměnné moduly,
kterými se dá měnit tonalita.

Osobně bych si CA Andromedy nekoupil.
Zvukově se mi líbily, ale ostré hrany trochu tlačily.
MMCX konektory moc nemusím...
Navíc zelené in-eary vypadají podezřele. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 5. 1. 2022 23:13

Adromedy chci vyzkoušet na vlastní ucho. Když budou sedět tvar i zvuk, pak je koupím. MMCX konektor mne vyhovuje, mám všechnu kabeláž s tímto konektorem. DAP jen na ven nebo na nějakou rychlou cestu nehledám. Momentálně mám iBasso DX160, Fiio X3 mkII a pro radost a někdy na běhání jsem si koupil na bazaru Shanling M0. Takže je z čeho vybírat.
K Andromedam to bude na pohodový domácí detailní poslech s tím, že DAP se dá i přenést v kapse. Takže třeba iBasso DX300 ne. Uslysim v pátek.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2022 00:22

Tvar je fajn, aspoň pro mě, ale ten zvuk mně právě nepřijde od těch HF7 nijak výrazně odlišnej. Liší se to akorát tím podáním basu. Osobně kdybych měl z těch dvou vybírat, beru HF7.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 6. 1. 2022 00:51

Uslysim v pátek a preferuji. Neboj. �
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 1. 2022 04:28

Youzza:
Už chápu! :D
Za 15k jsou CA Andromedy dost výhodnou koupí. :tleskani
Za tu cenu lepší kvalitu zvuku těžko seženeš.

Zde: viewtopic.php?f=1872&t=1320736
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 6. 1. 2022 08:24

Ano, ano. Správně. Ale jak jsem psal,pokud i nebudou sedět v uchu tak ti nemá smysl.
Youzza
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka