Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Youzza píše:Tak nakonec jsem Andromedy nekoupil. V uchu seděly dobře. Jsou to vlastně docela malá sluchátka a i přes ten hranatý tvar, sedí v uchu celkem dobře. Cena byla více než příznivá, ale byly na mně hodně nabasovaný. Zkoušel jsem je se vším, co jsem měl po ruce (Shanling M0, iBasso DX160, Loto Paw S1, Fiio X3 mkII) a na všem hrály s mohutnými basy. Ty mně zamaskovaly vlastně celý zbytek pásma. Pán měl ještě Solarisy, ty už hrály o poznání lépe. Andromedy ale byly opravdu, alespoň na mně, pné basů. Měnil jsem náušníky, zkoušel jsem měnit kabely, ale basy byly pořád tak dominatní, že z koupě sešlo. Odejel jsem s prázdnou. On to psal v hodnocení Andromed někde už Franta Bína, že je zkoušel s různymi zdroji, ale zněli mu dobře jen se SONY, typ už nevím, ale výstupní impedance zdroje by měla být někde mezi 1-2 Ohm. Pokud je nižší, jsou dominantní basy, pokud zase vysoká, vylezou výšky. No neva. Můžu pokračovat v dalším pokukávání po sluchátkách a mezitím si užívat hudbu na těch současných. Díky za pomoc s radami, i když tentokrát je vlastně, alespoň prozatím, nevyužiju.
Bína píše:Od pondělí je mám půjčené od Mrazíka a už jsem pravidelně bombardován v SZ žádostmi o můj názorVrátil jsem se z chaty, tak to tu máte
Zvukově se pohybují od nabasovaných sluchátek, přes mírně Včko až po nepříjemně převýškované. Jsou extrémně citlivé na výstupní impedanci zdroje a to v následně:
Nízká výstupní impedance blízko k nule (Shanling M5, Chord Mojo) - hodně nabasovaný zvuk, který se stává trochu moc teplým a zastírá zvuk
Impedance někde mezi 1 a 2 ohmy (Sony ZX 2) - zábavný zvuk, trochu basovější, plnější, docela hladký. Zvýraznění ve výškách zvuk příjemně oživuje, přitom nenarušuje celkově hladké podání.
Vyšší impedance přes 4 ohmy (Shanling M2s) - trochu tenčí zvuk s nepříjemně zvýrazněnými ostrými výškami
Upřímně, kdybych doma neměl ZX2 a jen ty ostatní přehrávače, tak bych byl z Andromed zklamaný.
V ideálním případě skvěle kombinují zábavný poslech, který vytahují velmi vysoko i hodně dobré technické aspekty zvuku. Jsou pěkně rychlé, čisté, detailní, se širokým a dobře rozlišeným prostorem. Při přechodu z nižších in-earů jasný skok do High-endu.
Ale nejsou to ty nejdokonalejší in-eary, jak se na některých fórech dočtete. Prophile jsou neutrálnější a lépe kontrolované, Samby jsou čistší a rychlejší, Heir 10.A mají zase výrazně lepší podání středů a i ostatní high-end in-eary budou v nějaké oblasti o kus lepší. Andromedy ale dokáží nabídnou příjemný mix, kterému nic výrazného nechybí a to za výrazně rozumnější cenu, než je v současnosti na trhu pravidlem.
Pokud tedy máte vhodný zdroj a netoužíte po neutrálnějším či hladším středovějším podání, jsou Andromedy naprosto špičkovou koupí, která nabízí jeden z nejlepších poměrů cena/výkon v high-end kategorii.
Já osobně jsem po Andromedách pořád pokukoval, tento týden mi tedy pomohl se finálně rozhodnout, že si je nekoupím. Z mých přehrávačů hrají dobře jen se ZX2, se kterým ale hrozně šumí. Musel bych tedy pořizovat Sony WM1A nebo nějak blbnout s kabely/impedančními adaptéry a za to mi jejich velmi dobrý, ale né až tak totálně revoluční zvuk nestojí.
Youzza píše:Však co uši to jiný vkus.
Youzza píše:Jasňačka, klidně to tak může být. Necejtím se být recenzentem sluchátek. tolik jsem toho neslyšel. Však co uši to jiný vkus. Klidně to může být i jiná edice, proč ne. A nakonec to může být i výběrem skladeb, ale snažil jsem střídat napříč žánry, co poslouchám (Sting, Pearl Jam, Linkin Park, -123minut, Carnem Gota, Načeva, ZillaKami, Yzomandias...).
Nakonec to nevadí. Na výběr je toho tolik, jak sluchátek tak DAP, kominací nepřeberně, že si určitě všichni vyberou. Asi ne každý hnedle na poprvé, ale tak to prostě je.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků