Novinka Shanling M6 Pro

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Youzza 10. 1. 2022 08:29

Tak nakonec jsem Andromedy nekoupil. V uchu seděly dobře. Jsou to vlastně docela malá sluchátka a i přes ten hranatý tvar, sedí v uchu celkem dobře. Cena byla více než příznivá, ale byly na mně hodně nabasovaný. Zkoušel jsem je se vším, co jsem měl po ruce (Shanling M0, iBasso DX160, Loto Paw S1, Fiio X3 mkII) a na všem hrály s mohutnými basy. Ty mně zamaskovaly vlastně celý zbytek pásma. Pán měl ještě Solarisy, ty už hrály o poznání lépe. Andromedy ale byly opravdu, alespoň na mně, pné basů. Měnil jsem náušníky, zkoušel jsem měnit kabely, ale basy byly pořád tak dominatní, že z koupě sešlo. Odejel jsem s prázdnou. On to psal v hodnocení Andromed někde už Franta Bína, že je zkoušel s různymi zdroji, ale zněli mu dobře jen se SONY, typ už nevím, ale výstupní impedance zdroje by měla být někde mezi 1-2 Ohm. Pokud je nižší, jsou dominantní basy, pokud zase vysoká, vylezou výšky. No neva. Můžu pokračovat v dalším pokukávání po sluchátkách a mezitím si užívat hudbu na těch současných. Díky za pomoc s radami, i když tentokrát je vlastně, alespoň prozatím, nevyužiju.
Astell&Kern SR25 mkII > FiiO FH9 (FiiO FH7, FH5)
PC: smsl M200 (lotoo-PAW S1) > smsl SP200 > Audeze LCD-2C (Sennheiser HD 650, DT 770 Pro 80 Ohm)
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 1. 2022 08:32

Byly to Andromedy? Mně jestli na nich něco chybí, tak právě bas. A ten není snad u žádných sluchátek s klasickým tlakovým měničem na bas zrovna dominantní.... Na mě to působí, jak kdyby s těma Andromedama nebylo něco v pořádku. Protože si myslím, že FH7 mají výraznější bas jak Andromedy. Zajímalo by mě, co bys říkal na takové Solaris.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 10. 1. 2022 08:47

No pán měl právě i Solarisy, proto Andromedy prodával. Zkoušel jsem i je, chviličku asi dvě minuty. Takže žádný dlouhý poslech to nebyl. Andromedy jsem měl v uchu asi hodinu, než jsem je nevzal. Solarisy byly oproti Andromedám mnohem vyrovnanější ve všech frekvencích. Když bych měl pro svoje ušiudělat žebříček, pak bych volil 1-Solaris, 2-FH7, 3-Andromedy. Andromedy měly výšky i středy jiskřivější, to jo, ale ten bas byl na mně moc. FH7 jsou, aspoň na těch zdrojích, které mám, vyrovnané. Solarisy byly taky vyrovnané a oproti FH7, jakoby z muziky spadnul závoj. Všechno bylo jasnější, zářivější a jednoduše identifikovatelné. Jediné, co by mi asi vadilo, je to, že jsou fakt obří. Na tohle byly Andromedy nejlepší. Ty jsou zase opravdu maličké.
PC: smsl M200 (lotoo-PAW S1) > smsl SP200 > Audeze LCD-2C (Sennheiser HD 650, DT 770 Pro 80 Ohm)
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 1. 2022 18:29

Youzza píše:Tak nakonec jsem Andromedy nekoupil. V uchu seděly dobře. Jsou to vlastně docela malá sluchátka a i přes ten hranatý tvar, sedí v uchu celkem dobře. Cena byla více než příznivá, ale byly na mně hodně nabasovaný. Zkoušel jsem je se vším, co jsem měl po ruce (Shanling M0, iBasso DX160, Loto Paw S1, Fiio X3 mkII) a na všem hrály s mohutnými basy. Ty mně zamaskovaly vlastně celý zbytek pásma. Pán měl ještě Solarisy, ty už hrály o poznání lépe. Andromedy ale byly opravdu, alespoň na mně, pné basů. Měnil jsem náušníky, zkoušel jsem měnit kabely, ale basy byly pořád tak dominatní, že z koupě sešlo. Odejel jsem s prázdnou. On to psal v hodnocení Andromed někde už Franta Bína, že je zkoušel s různymi zdroji, ale zněli mu dobře jen se SONY, typ už nevím, ale výstupní impedance zdroje by měla být někde mezi 1-2 Ohm. Pokud je nižší, jsou dominantní basy, pokud zase vysoká, vylezou výšky. No neva. Můžu pokračovat v dalším pokukávání po sluchátkách a mezitím si užívat hudbu na těch současných. Díky za pomoc s radami, i když tentokrát je vlastně, alespoň prozatím, nevyužiju.

Zajímavé. :shock:
Andromedy jsem kdysi zkoušel s Astell&Kern AK300 (2Ω) a Astell&Kern A&futura SE100 a bas se mi zdál
akorát. :-)
Spíše mi vadily ty ostřejší hrany a zelená barva. :roll:
Být tebou, tak bych spíše hledal in-eary s možností doladění basů či tonality,
např. EarSonics Purple či 64 Audio U6t apod.
Výše zmíněné in-eary jsou "sázka" na jistotu. 8-)
Jisté je, že ty "basshead" určitě nejsi. :pozor :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 10. 1. 2022 21:17

No basshead asi fakt nebudu �. On to psal i Franta Bína v hodnocení Andromed, že při impedanci 1-2 ohm znějí dobře. Mám špatné zdroje pro ně. Zatím si dám na chvilku odpočinek od hledání, maximálně si možná něco půjčím z audiga na poslech. Místo brouzdání po netu budu zase chvilku poslouchat. To mne baví �
Jinak barva mi nevadila a ostrý hrany byly jen na pohled. V uchu to byly super. Lepší než moje FH7 a na nich, aby člověk nějakou tu hranu pohledal.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 1. 2022 22:07

Je to přesně naopak než píšeš. Čím nižší impedance sluchátek a vyšší výstupní impedance zesilovače, tím víc hrozí to, co popisuješ. Tedy zkreslení na basech. DX160 má výstupní impedanci 0,3 Ohm, což je naprosto normální (provozoval jsem dlouho DX160 s Audiosence T800 s impedancí 4,9 Ohm, což už je brutus a žádné zkreslení, nárůst, či přesah basů se nekonaly). Andromedy s impedancí 12,8 Ohm jsou úplně v pohodě. Výstupní impedance zesilovače 1-2 Ohmy je už docela hodně špatně. Obzvláště u zařízení primárně určených k připojení IEM. Standard u takových zařízení je výstupní impedance o řád nižší.
Opravdu seš první člověk, co si stěžuje na přebasovanost Andromed. Naprostá většina zájemců si je nepořizuje z důvodu nedostatku basů. Těžko říct, kde je problém, ale jsem přesvědčen, že v Andromedách, ani DAPech co jmenuješ to nebude.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 10. 1. 2022 23:35

Youzza to popísal u Andromed správne. Tieto IEM sú taký zvláštny unikát. Skutočne, keď sa počúvajú zo zdroja, ktorý má výstupnú impedanciu blízku nule, sú to hotové basskanóny (pre mňa teda určite). Dajú sa dohľadať na webe aj merania týchto IEM pri rôznej impedancii zdroja. Dá sa to riešieť pomocou iFi iEMatch.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 11. 1. 2022 09:29

Jestli s konkrétními sluchátky, které jsem zkoušel, bylo něco v nepořádku, to nedokážu posoudit. Andromedy jsme měl možnost polouchat jen ty jedny. Ale moje poznatky se shodují i s tím co psal kdysi František Bína (7.7.2017). Neuměl jsem ověřit použití vhodného zdroje 1-2 ohm ani nevhodného zdroje s vyšší impedancí (a nemáme Franotovi uši), ale shoduju se s tím so tehdy František napsal:

Bína píše:Od pondělí je mám půjčené od Mrazíka a už jsem pravidelně bombardován v SZ žádostmi o můj názor :D Vrátil jsem se z chaty, tak to tu máte :)
Zvukově se pohybují od nabasovaných sluchátek, přes mírně Včko až po nepříjemně převýškované. Jsou extrémně citlivé na výstupní impedanci zdroje a to v následně:
Nízká výstupní impedance blízko k nule (Shanling M5, Chord Mojo) - hodně nabasovaný zvuk, který se stává trochu moc teplým a zastírá zvuk
Impedance někde mezi 1 a 2 ohmy (Sony ZX 2) - zábavný zvuk, trochu basovější, plnější, docela hladký. Zvýraznění ve výškách zvuk příjemně oživuje, přitom nenarušuje celkově hladké podání.
Vyšší impedance přes 4 ohmy (Shanling M2s) - trochu tenčí zvuk s nepříjemně zvýrazněnými ostrými výškami
Upřímně, kdybych doma neměl ZX2 a jen ty ostatní přehrávače, tak bych byl z Andromed zklamaný.
V ideálním případě skvěle kombinují zábavný poslech, který vytahují velmi vysoko i hodně dobré technické aspekty zvuku. Jsou pěkně rychlé, čisté, detailní, se širokým a dobře rozlišeným prostorem. Při přechodu z nižších in-earů jasný skok do High-endu.
Ale nejsou to ty nejdokonalejší in-eary, jak se na některých fórech dočtete. Prophile jsou neutrálnější a lépe kontrolované, Samby jsou čistší a rychlejší, Heir 10.A mají zase výrazně lepší podání středů a i ostatní high-end in-eary budou v nějaké oblasti o kus lepší. Andromedy ale dokáží nabídnou příjemný mix, kterému nic výrazného nechybí a to za výrazně rozumnější cenu, než je v současnosti na trhu pravidlem.
Pokud tedy máte vhodný zdroj a netoužíte po neutrálnějším či hladším středovějším podání, jsou Andromedy naprosto špičkovou koupí, která nabízí jeden z nejlepších poměrů cena/výkon v high-end kategorii.

Já osobně jsem po Andromedách pořád pokukoval, tento týden mi tedy pomohl se finálně rozhodnout, že si je nekoupím. Z mých přehrávačů hrají dobře jen se ZX2, se kterým ale hrozně šumí. Musel bych tedy pořizovat Sony WM1A nebo nějak blbnout s kabely/impedančními adaptéry a za to mi jejich velmi dobrý, ale né až tak totálně revoluční zvuk nestojí.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 11. 1. 2022 16:43

Ono to možná bude i o vkusu toho kterého soudruha. Mně co kdysi doporučil Bína, to jsem poslal dál, protože to prakticky nemělo bas. Každopádně trvám na tom, že Andromedy mají míň basu než Solaris, nebo i ty FH7. Spíš mně to zavání nějakou jinou sérií, či edicí Andromed.
Znám člověka co nedávno vybíral mezi Solaris a Andromeda k A&K tuším SE-180 a vybral Solaris, pro nedostatek basu u Andromed. Já jsem měl z Andromed tentýž pocit a to jsem je nedávné zkoušel s A&K SR25 a dřív s iBasso DX160. Nejsem vyloženě basshead, ale bas tam prostě musí být a to u Andromed nebyl. Andromedám je obvykle vyčítána přílišná suchost a analytičnost projevu s absencí zábavnosti, čímž se naprosto ztotožňuji.
Naposledy upravil martas38 dne 11. 1. 2022 18:19, celkově upraveno 1
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 11. 1. 2022 17:08

Jasňačka, klidně to tak může být. Necejtím se být recenzentem sluchátek. tolik jsem toho neslyšel. Však co uši to jiný vkus. Klidně to může být i jiná edice, proč ne. A nakonec to může být i výběrem skladeb, ale snažil jsem střídat napříč žánry, co poslouchám (Sting, Pearl Jam, Linkin Park, -123minut, Carnem Gota, Načeva, ZillaKami, Yzomandias...).
Nakonec to nevadí. Na výběr je toho tolik, jak sluchátek tak DAP, kominací nepřeberně, že si určitě všichni vyberou. Asi ne každý hnedle na poprvé, ale tak to prostě je.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 11. 1. 2022 17:18

Youzza píše:Však co uši to jiný vkus.

Nejenom. Co uši, to jiné uši (doslova). Nejde tedy jen o ten vkus.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 11. 1. 2022 17:26

Jojo. Souhlas. Myslel jsem nejen vkus ale "přirozené naladění" uší.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 11. 1. 2022 18:35

Youzza píše:Jasňačka, klidně to tak může být. Necejtím se být recenzentem sluchátek. tolik jsem toho neslyšel. Však co uši to jiný vkus. Klidně to může být i jiná edice, proč ne. A nakonec to může být i výběrem skladeb, ale snažil jsem střídat napříč žánry, co poslouchám (Sting, Pearl Jam, Linkin Park, -123minut, Carnem Gota, Načeva, ZillaKami, Yzomandias...).
Nakonec to nevadí. Na výběr je toho tolik, jak sluchátek tak DAP, kominací nepřeberně, že si určitě všichni vyberou. Asi ne každý hnedle na poprvé, ale tak to prostě je.

Určitě by se ti líbily InEar Prophile 8, které jsem trochu "odvrhnul" kvůli tomu, že jim scházel sub-bas.
Každopádně ladění mají výborné.

Zde: https://www.thomann.de/cz/inear_prophile_8.htm
Zde: https://www.thomann.de/cz/inear_prophile_8_s.htm
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Youzza 11. 1. 2022 20:32

Díky za tip.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 1. 2022 02:19

Není zač. :pozor
Pokud hledáš spíše analytické in-eary s menším množstvím basů,
tak by to mohly být i CA Ara. :D

https://www.audigo.cz/Sluchatka/Do-usi/ ... -Audio-Ara
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka