introvert: Asi jako Fabii a Mercedes po všech stránkách. Tripowin C8 po roce úplně zezelenal. Asi se do té bezkyslíkaté mědi pustil kyslík a trošku nám to zoxidovalo.
Ne vážně, Tripowin C8 byl výrazný zvukový upgrade proti tomu, co se přikládá k čínským IEM řekněme do osmi tisíc. Zlepšilo se podání prostoru, zvuk je takový hladší, obecně lepší.
Ovšem Blanche, to je jiná káva. Pravda nesrovnával jsem to s Tripowinem, ale s tím ALO kabelem, který sám o sobě stojí víc, než kolik je většina lidí investovat do IEM. Pocit z toho je, jako když máš dvě dioptrie a nasadíš si brýle. Dojde k okamžitému zostření a zpevnění zvuku napříč celým pásmem. Zejména zpevní basy a výšky začnou cinkat. Ovšem způsobem, který žádným PEQ nedosáhneš. Jsou zvýrazněné, ale nepůsobí to ostře, sykavě a podobně. Prostě kabeláž funguje jinak jak ekvalizéry, nebo nástavce (což je třetí způsob, jak ovlivňovat zvuk a každý z těch tří funguje jinak a navzájem se nejsou schopni úplně nahradit). Dál jestě větší nafouknutí prostoru do všech stran a zlepšení separace nástrojů. Já moc vážnou hudbu neposlouchám, ale u houslových koncertů mi to otevíralo hubu (mám nějakýho testovacího Vivaldiho). Další stránka věci je provedení toho kabelu. Jednak je symetrický a má všechny v současnosti používané konektory, takže ideální věc, na porovnávání vlivu symetrika vs klasika u DAPů a podobně. A hlavně kabel je velice měkký a neuvěřitelně příjemný. ALO je tuhý a motá se, Tripowin je tuhý a tlustý jak pendrek, Dunu působí v ruce vyloženě hebce. A jeho zářivá bílá barva s perleťově stříbrným nádechem taky působí víc než luxusně, je prostě nádherný. Jediné co působí lacině jsou konektory. Nejsou zlacené, patrně aby to nenarušovalo bílostříbrný vzhled. Ale jsou potaženy paladiem, což je kov cca o 30% dražší než zlato a chemicky stálejší
Jinak kabel jsem objednával na Shenzhen Audio a asi tři měsíce čekal na nějakou akci a vyšel mě na 260USD. Clo se mi vyhnulo:
https://shenzhenaudio.com/products/dunu ... aded-cable-- 13. 2. 2022 22:13 --Tripowin, starý tuším tři roky, z toho leží dva roky v šuplíku:
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12