Novinka Shanling M6 Pro

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 26. 9. 2023 19:36

Choson:
Zkus si v DAPu nastavit bluetooth na aptX Adaptive, které mají TWS i Audio-Technica ATH-CKS50TW.
A není škoda s Hi-Res DAPem Shanling M6 Pro používat TWS? :-)
Mobil by ti pro takové TWS posloužil stejně.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, Noble Audio FoKus Rex5, FiiO BTR13, AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Choson 28. 9. 2023 08:18

Díky, zkusím to. Mám jen tzv. drátová sluchátka Grado 325e, ATH M50x a špunty iBasso IT05, FiiO FD3. Chtěl jsem něco pro volný pohyb v bytě a bluetooth jsem dříve odmítal, jsem dost konzerva a laik. Tato sluchátka dostala dcera. Můžeš mi doporučit, dát tip, na některá "blue". Poslouchám tvrdší muziku i klasiku. Mám rád mírně zvýšené basy a zřetelnost, ne zahuhlanost. Udělal bych si "radost". Shanling M6 PRO je dobrá věcička, ale používám ho asi tak na 30 %. Mám rád kvalitní zvuk ale těch nastavení uvnitř je na mne dost a funguji spíše metodou "pokus omyl".
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Choson 28. 9. 2023 10:39

Tak nic. Zkoušel jsem v nastavení Audio aptX a aptX-HD. Nebo lezu jinam ?
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 28. 9. 2023 13:19

Zruš to spárování, určitě i vlastní sluchátka mají nějakou možnost resetu. Pak to spáruj znovu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Choson 28. 9. 2023 15:54

Bohužel, vyhledá, spáruje ale zvuk nikde. Zkoušel jsem to i na Marantz Melody M-CR612, tam se mi nepodařilo zatím ani spárování, byť už jsem ho v Shanlingu měl ale nereagoval, tak jsem ho smazal a zkusil opět vyhledat a spárovat. U Marantzu spárování půjde, chce to více pokusů, vzpomínám, že když jsem to zkoušel poprvé trvalo to. Sluchátka ale zatím prd.
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 28. 9. 2023 16:21

Dají se ty sluchátka vůbec s něčím bez problémů spárovat?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 28. 9. 2023 20:49

Choson píše:Díky, zkusím to. Mám jen tzv. drátová sluchátka Grado 325e, ATH M50x a špunty iBasso IT05, FiiO FD3. Chtěl jsem něco pro volný pohyb v bytě a bluetooth jsem dříve odmítal, jsem dost konzerva a laik. Tato sluchátka dostala dcera. Můžeš mi doporučit, dát tip, na některá "blue". Poslouchám tvrdší muziku i klasiku. Mám rád mírně zvýšené basy a zřetelnost, ne zahuhlanost. Udělal bych si "radost". Shanling M6 PRO je dobrá věcička, ale používám ho asi tak na 30 %. Mám rád kvalitní zvuk ale těch nastavení uvnitř je na mne dost a funguji spíše metodou "pokus omyl".

Lepší, než TWS. :-)

-- 28. 9. 2023 20:51 --

Choson píše:Tak nic. Zkoušel jsem v nastavení Audio aptX a aptX-HD. Nebo lezu jinam ?

To je divné. Reproduktory Heco Ascada 2.0 i přenosný reproduktor Harman Kardon Go+Play, i BT receiver ungreen mi fungují normálně.
Zkus M6 Pro restartovat (vypnout a zapnout).
Pokud ti ani pak BT nepůjde, tak napiš na HF výrobci.

Zde: https://www.head-fi.org/threads/shanlin ... 85/page-63

V horším případě DAP reklamuj.

-- 28. 9. 2023 20:56 --

martas38 píše:Dají se ty sluchátka vůbec s něčím bez problémů spárovat?

Tak to je docela zajímavá otázka. :-)
Je možné, že chyba je v těch TWS.

-- 28. 9. 2023 20:58 --

Choson píše:Bohužel, vyhledá, spáruje ale zvuk nikde. Zkoušel jsem to i na Marantz Melody M-CR612, tam se mi nepodařilo zatím ani spárování, byť už jsem ho v Shanlingu měl ale nereagoval, tak jsem ho smazal a zkusil opět vyhledat a spárovat. U Marantzu spárování půjde, chce to více pokusů, vzpomínám, že když jsem to zkoušel poprvé trvalo to. Sluchátka ale zatím prd.

Stáhnul jsi si on-line ten nový update, který nedávno vyšel?
Nejnovější je android version 7.1.1.
Poslal bych ti link, ale je to zbytečné.
V DAPu (ne v prime mode!) máš vlevo úplně dole ikonu (má symbol svítící žárovky), tak na to klikni a M6 Pro zkus Updatovat. Update bude to trvat více, než 30 minut.
Pokud to ani pak nepůjde, tak zkus své TWS propojit s mobilem (na zkoušku).
Pokud se propojí, tak chyba jev M6 Pro, ale pokud ne, tak je nějaký problém ve sluchátkách (TWS).
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, Noble Audio FoKus Rex5, FiiO BTR13, AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Choson 29. 9. 2023 07:35

Aktualizaci M6 mám, s mobilem se spárují bez obav a hrají. Problém bude v M6 PRO. Na reklamaci už to nevypadá, bral jsem ho 2/2021, prostě jsem BT nepoužíval, jinak bych to objevil dřív. Díky moc za rady.
Dokáže to někdo v ČR převzít na opravu ?
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 9. 2023 12:18

To bych resil s headphones.cz. Ti jsou distributoři shanlingu.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Choson 29. 9. 2023 12:42

Tam jsem to i kupoval, už jsem jim psal email, ale neozvali se mi, zatím.
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 29. 9. 2023 15:05

A ten DAP se dá s něčím jiným spárovat?
Jinak bych zkusil tovární reset.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Choson 30. 9. 2023 10:39

Dobrý nápad, překopíruju skladby a zkusím to. Pokud je to softwarová záležitost, mohlo by to pomoct.
Choson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Choson 30. 9. 2023 19:21

Nakonec dobrá zpráva, při hledání továrního resetu jsem objevil i reset pouze pro net a bluetooth. Reset proběhl a BT v Shanling M6 PRO BĚŽÍ, hudba hraje !!!! Paráda.
Díky všem ještě jednou za rady. Už jsem hledal nový přehrávač v podobné kvalitě nebo totéž s funkčním BT.
Choson
Kolemjdoucí

Předchozí stránka