pseudomagick píše:Testoval jsem Sony NW-WM1ZA z roku 2016, tedy předchůdce toho,
který je mnou uveden výše v odkazu.
Zkoušel jsem ho pouze na 3,5 mm výstup.
Ano, u DAPů od Sony bez OS Android lze volume cap odstranit.
Ale co ty s Androidem?
Bohužel jsem nenašel řešení ani pro starší SONY NW-ZX507.
Taková prasárna, kdy se pánové od Sony chovají jako ovce (dle nařízení EU),
mě prostě od koupi odrazuje.
Každopádně je vidno, že firma Sony má smysl pro ironii k zemím v EU.
Tak problém bude minimálně v tom, že jsi DAP testoval jen na 3,5 mm sluchátkovém výstupu, který má výstupní výkon 60 mW. Myslím, že to je na 1 kanál.
U balanced 4,4 mm už je výkon 250 mW (opět asi na 1 kanál).
Již jen tahle změna by výrazně pomohla.
Nepsal jsi nic o tom, na jaký region byl DAP nastaven. Kód regionu nastavený z výroby je uveden na štítku nalepeném na krabici.
Pokud by to byl kód CEW, CEW2, nebo KR, jde o model s omezením hlasitosti. Změnou kódu regionu na jakýkoliv jiný kód by ses zbavil omezení hlasitosti.
Pak by neměl být naprosto žádný problém s
jakýmikoliv in-ear sluchátky. Alespoň takové jsou zkušenosti velkého počtu zahraničních uživatelů.
Odstranění omezení hlasitosti u Android modelů SONY DAP není minimálně prozatím bohužel možné. Snad se to někomu podaří, jako tomu je u předchozí generace jejich DAP s interním OS.
SONY NW-ZX507 bohužel není "starší model". Je to aktuální model v jejich střední třídě po návratu k Androidu. Podle zkušeností zahraničních uživatelů má tento model bohužel v porovnání se svým předchůdcem (NW-ZX300) tragickou výdrž na 1 nabití. Ano, protože Android, Wi-Fi a možnost streamování.
Proto u NW-WM1A/Z M2 SONY výrazně navýšilo kapacitu akumulátoru.
Důvodem, proč se SONY narozdíl od Chi-Fi výrobců DAP drží tak striktně nesmyslné EU směrnice nařizující omezení hlasitosti, asi je velikost SONY jako takové.
Pokud by si totiž nějaký EU dobroser na nich chtěl smlsnout, pokuta za striktní nedodržení této směrnice by mohla být výrazná.
SONY tedy šlo na jistotu, čímž si ale podtrhlo část prodejů minimálně na začátku prodeje NW-WM1A/Z M1, než někdo přišel na to, jak změnit kód regionu.