Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 7. 7. 2022 09:30

pseudomagick píše:martas38:
Bohužel to nejde stáhnout. :-\
Není tam žádné "download". :pozor
Mají tam Nada Shakti - Jiva Mukti, ale neuvádějí kvalitu.
Toto album poslouchám asi 20 let pouze v mp3. :-\

https://www.amazon.com/Jiva-Mukti-Shakt ... B0000010O7

-- 7. 7. 2022 11:14 --

pseudomagick píše:introvert:
Tak to jsi asi neslyšel pořádné špunty. :pozor
Někdy ten bas je tak brutální, že si myslím, že mě někdo praštil obrovskou palicí do hlavy. :D
Tím myslím třeba bas ve skladbě od Ajeet - Akaal (live in Zurich).
Přečti si názor Precogvisiona proč dává přednost in-earům před náhlavními sluchátky. 8-)
Sdílím přesně jeho názor.

Zde: https://www.head-fi.org/threads/precogs ... t-16614695

Musím říct, že nejprve jsem si tu skladbu Akaal (Live in Zürich) pustil jen tak, na iPadu Pro, přes integrované reproduktory. Krásná instrumentální skladba se zpěvem, dobře nahraná - velmi mě překvapila ! :tleskani Ale pořád jsem si říkal - o jakém basu byla řeč ? Očekával jsem něco podobného, jako třeba ve skladbě Wise As a Serpent od Spiritual Beggars, nebo Hooligan’s Holiday od Mötley Crüe. Uslyšel jsem ho teprve, až když jsem to poslouchal přes Galaxy Buds+ :-) .

Co se týká Precogvisiona, s některými jeho názory souhlasím, s jinými ne. A to je tak asi všechno, co k tomu můžu říct .. 8-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 7. 7. 2022 10:25

Jenomže si je člověk nemůže vzít ven... je to na domácí poslech a to už je otázka, jestli dobrý apec není ještě o kus dál:) věčné dilema.... ;-]

introvert píše:
pseudomagick píše:introvert:
Tak to jsi asi neslyšel pořádné špunty. :pozor
Někdy ten bas je tak brutální, že si myslím, že mě někdo praštil obrovskou palicí do hlavy. :D

Tak to jsi asi neslyšel třeba Abyss AB1266 Phi TC .. škoda, na letošní pražské výstavě je měli v sekci Audigo, byl jsi tam dvakrát, minul jsi je tak těsně .. :-). Nejde o žádné urážení hlavy (i když u těch Abyss skoro :D ), jako o tu zvukovou mohutnost - už jsme to tu psali, já i martas38. Pokud posloucháš IEM - je jedno jaké, máš cosi zastrčeno do ucha, a zvuk vzniká v miniaturní komůrce na konci zvukovodu. Když používáš sluchátka okolo uší, zvukové vlny postupují celým zvukovodem, a také okolními tkáněmi (toto se například snažili napodobit u Mestů bone conduction měničem - dle mého neúspěšně). Výsledný vjem je proto u sluchátek okolo uší jiný, je větší, mohutnější. Toto IEM už z principu nikdy nedokáží napodobit.
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 7. 2022 18:17

introvert:
Myslel jsem ve skladbě Akaal (Live in Zürich) ten bas, který tam občas bouchne.
V mých Oriolus bouchne jakoby z vrchu hlavy, na temeno (samozřejmě pokud to dám
více nahlas).
Je to fakt jakoby mě někdo bouchl palicí po hlavě. Zajímavé, :-)

-- 7. 7. 2022 19:25 --

linecur:
Co je "apec"? :shock:
Pokud sečteš plusy i mínusy, tak in-eary jsou lepší volba. 8-)
Precogvision je velmi pragmatický člověk a dospěl k tomu docela brzy.
Prostě se mu nechce sedět se sluchátky doma, u konkrétního stolu či na
konkrétním místě jako pecivál. :D
Pro lidi, kteří jsou rádi v pohybu jsou prostě IEM jasně lepší volbou. 8-)

Samozřejmě zvuk náhlavních sluchátek (pouze těch hi-end) je lepší celkově.
Bohužel jsou velmi omezující a sladit je není až tak snadné.
Je to spíše volba pro "jezevce", tj. lidi kteří tráví velmi hodně času doma. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 7. 7. 2022 19:20

Apec = velká sestava s repro :nenapadne
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 7. 2022 19:22

linecur:
Aha! :D
Zvláštní termín, se kterým jsem se ještě nesetkal. :shock:
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 7. 2022 19:46

pseudomagick: hodně nízkého basu najdeš ve skladbě Sacrifice od Steva Jablonskyho (ze soundtracku k filmu Transformers: The Last Knight). Pozor - jde o nádhernou skladbu, kterou opravdu není vhodné poslouchat jinde a jinak, než doma v klidu, a s velkými sluchátky (Ty můžeš i se špunty :-) )
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 7. 2022 19:55

introvert:
Díky. Zkusím poslechnout.
Nevíš o nějaké skladbě kde jsou tak vysoké výšky, které jdou až do ultrazvuku?
Mám sice testovací CD pro test různých frekvencí, ale v hudbě by to bylo
zajímavější. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 7. 2022 20:02

V každé skladbě, která je zaznamenána např. v 24/96. Když si to projedeš nějakým spektrálním analyzátorem, tak to vidíš. Bývají to vyšší harmonické atd. Podle toho i bezpečně poznáš, jestli je to pravá 24/96 a nebo to někdo udělal z CD. Změřit to umí např, programy Spek, Audacity a podobně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 7. 2022 20:05

pseudomagick: netuším, jednak takovou hudbu neposlouchám (techno ?), a jednak moje uši slyší do maximálně 15 kHz. Ale když prozkoumáš články Precogvisiona, tak tomu vadil kdesi výkmit na 17 kHz nebo co, tak možná on by to někde mohl uvést :-) Obávám se však, že šlo o vlastnost sluchátek (FR). Přesto možná se takové frekvence v hudbě vyskytují, zaregistroval jsem nedávno názor, že i frekvence nad 20 kHz hrají jakousi roli, ačkoli je už přímo neslyšíme.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 7. 2022 20:59

Tyto neslyšitelné frekvence se podílejí na podání prostoru, textuře zvuku atd. Proto má smysl hi-res.
Ale jak jsem napsal, je to v každém lepším formátu. Netuším, kde začíná ultrazvuk, ale sebelepší lidské-dětské ucho neslyší mimo rozsah 20Hz-20kHz.
Tady je třeba spektrální analýza hudby ve 24/96, je to dost nad slyšitelné spektrum:
https://erikstechcorner.com/2020/09/how ... -lossless/

Pokud by se jednalo třeba o 24/192, šlo by to ještě podstatně výš.
Introvert: těch 17kHz máš změřeno jak? Pokud to není audiovyšetření s odpovídající technikou, často neslyšíš 17kHz, ale nižší harmonické, které rozezní membrány. Např. v těch testech na YT tomu tak bývá. Já mám právě nějakých 16kHz a moc tomu nevěřím,
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 7. 2022 21:50

martas38: já to nemám změřeno nijak, zaregistoval jsem tuto hodnotu u Precogvisiona, což je recenzent IEM a sluchátek okolo uší. Tedy autorem byl on, ne já. Jemu špička v FR na této frekvenci vadila, jestli se nepletu, což u mě vyvolalo závistivý úžas, protože já 17 kHz coby zvuk neslyším :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 7. 2022 22:05

Měl jsem na mysli těch 15kHz. Ale jasně chápu. Ono se mezi námi v té hudbě nad nějakých 14kHz stejně nic zásadního neděje. Ty nepatrné nicotné pískoty už bych ani nenazýval skoro zvukem.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 7. 2022 22:41

martas38: psal jsi 17 kHz, tak jsem myslel, že jde o toho Precogvisiona. Není to nikterak exaktní hodnota, těch 15 kHz, spíš to bude tak 14.5 kHz. Je to nejvyšší frekvence, kterou ještě slyším jako zvuk - ale abych to slyšel, musím již zesílit hlasitost. Prověřuji si to čas od času na sinusových tónech z testovacího CD na Spotify.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 7. 2022 22:43

martas38 píše:Měl jsem na mysli těch 15kHz. Ale jasně chápu. Ono se mezi námi v té hudbě nad nějakých 14kHz stejně nic zásadního neděje. Ty nepatrné nicotné pískoty už bych ani nenazýval skoro zvukem.

Netopýři na to mají dost jiný názor. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 9. 7. 2022 03:56

Nová video-recenze na Astell&Kern KANN Max zde: https://www.youtube.com/watch?v=Lzyk5ZWspvI
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka