Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 4. 2023 07:44

pseudomagick píše:Naprosto souhlasím s Mr. ripper6. :-)
Nejvýhodnější DAP, který se dá v ČR koupit je nyní Astell&Kern A&futura SE180.
Možná i Astell&Kern KANN Max s trochu horším zvukem. :-)
DAPy od Sony mají Evropě odzvoněno. :D

nejlepší dap s poměrem cena vykon je za mě hiby rs2.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 4. 2023 12:17

Mám tři roky Shanling M0, chtěla bych nový přehrávač, na kterém pojede Tidal. Přemýšlím nad Shanling M3 ultra. Má ho někdo, jak jste spokojení? Případně tip na nějaký jiný přehrávač, cena max do cca 12000.
Děkuji za odpovědi.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 2. 4. 2023 13:13

Hello, ale to je skvelá volba. Zostaň u značky ak si spokojná, a tie nové ultra verzie vyzerajú byť dosť slušne vypracované :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 4. 2023 15:46

Jj, se Shanlingem jsem spokojená. Nyní jsem se dívala, že Sony nedávno vydalo svůj top walkman NW ZX707, jestli má smysl si našetřit ještě více peněz na Japonce, jestli se u nás vůbec bude prodávat. :)
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 2. 4. 2023 15:51

joo to je tiež pekná mašinka :) Ja som mal niekedy len nejaký low end Sony a to ich S-master HX zosilenie má niečo do seba :D
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 4. 2023 16:02

Dá se u Sony opět čekat omezení hlasitosti pro EU, které nejde jen tak obejít.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 3. 4. 2023 10:47

martas38 píše:To je sice pravda, leč DPH u zboží dovozeného z Japonska samozřejmě platíš. A to je bolestivější položka než clo.

A není to tak, že DPH coby konečný spotřebitel platíš u všeho, akorát při nákupu z EU neprobíhá celní řízení, takže není zvlášť vyčíslena, ale je zahrnuta v ceně?
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 3. 4. 2023 11:47

mahtiel_cz píše:Nyní jsem se dívala, že Sony nedávno vydalo svůj top walkman NW ZX707, jestli má smysl si našetřit ještě více peněz na Japonce, jestli se u nás vůbec bude prodávat. :)

SONY NW-ZX707 není top třída, ale střední třída. Jejich aktuální top třída je NW-WM1AM2 a hlavně NW-WM1ZM2.

Díky použití lepších součástek je zvuk NW-ZX707 prý na úrovni původního NW-WM1A (=M1).
Bohužel to podle informací z různých zdrojů vypadá, že minimálně zatím se NW-ZX707 nebude v Evropě prodávat.
Vzhledem k volume cap, který by na tomto trhu bohužel tak jako tak měl, lze doporučit nákup tohoto DAP mimo Evropu a předtím si ověřit, že jde o model určený pro region, kde není volume cap uplatňován.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 4. 2023 15:17

Ano je to tak, když nakupuješ v Polsku, cena je vč. DPH. Když nakoupíš v Japonsku, tak jak to dojde, chytne to celník a doplatíš DPH. Otázka je, zda ti je v japonském eshopu odečtena japonská DPH či nikoliv.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 4. 2023 18:24

cb490763 píše:
pseudomagick píše:Naprosto souhlasím s Mr. ripper6. :-)
Nejvýhodnější DAP, který se dá v ČR koupit je nyní Astell&Kern A&futura SE180.
Možná i Astell&Kern KANN Max s trochu horším zvukem. :-)
DAPy od Sony mají Evropě odzvoněno. :D

nejlepší dap s poměrem cena vykon je za mě hiby rs2.

Tak to s tebou dost nesouhlasím. :pozor
HiBy RS2 patří zcela určitě do md-fi levelu, ale SE180 je už hi-end.
K SE180 je možné později (či hned) dokoupit jiný modul s lepším DACem (třeba od Asahi Kasei).
Podstatné ale je, že když se ti DAP po 2-leté záruční době pokazí, tak budeš těžko hledat v EU servis.
Astell&Kern má naštěstí pozáruční servis v Německu (jistota).
Chápu, že srovnávat DAP za 14k vs 40k je trochu nefér, ale pokud to někdo s hudbou (i investicí)
myslí vážně, tak si raději ušetří na koupi DAPu od Astell&Kern.

-- 3. 4. 2023 19:27 --

mahtiel_cz píše:Jj, se Shanlingem jsem spokojená. Nyní jsem se dívala, že Sony nedávno vydalo svůj top walkman NW ZX707, jestli má smysl si našetřit ještě více peněz na Japonce, jestli se u nás vůbec bude prodávat. :)

Pokud se bude v ČR prodávat, bude zcela jistě s volume capem, což znamená téměř nepoužitelný. :-\
Určitě by bylo ho koupit někde mimo EU, neboť DAPy od Sony jsou skvěle nejen zvukem, ale i výdrží.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 18:52

pseudomagick: Ty jsi slyšel SE180 v té podobě, v jaké se nyní prodává, na vlastní uši ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 4. 2023 19:13

introvert:
Bohužel jsem neměl tu čest SE180 slyšet. :-\
Předpokládám, že zvuk bude se základním modulem podobný SE100.
Samozřejmě se mohu trochu mýlit. :D
Jisté je, že s dokoupeným (lepším) modulem bude min. na úrovni SE200,
ale možná i výše.
Určitě je ale SE180 dobrá investice do budoucna. :-)

-- 3. 4. 2023 20:29 --

Pokud jde o testování DAPů na výstavě v Brně.
Testoval jsem pouze 2ks, tedy HiBy RS8 a iBasso DX320 vs můj Astell&Kern A&futura SE200.
Porovnával jsem je docela precizně, neboť jsem měl s sebou svoji MicroSDXC kartu.
Na kartách (v SE200 i na té kterou jsem do DX300 či RS8 strčil) byly stejné složky se stejnými playlisty.
To znamená, že jsem testoval stejné skladby (asi 10 až 15 skladeb různých žánrů) při stejně či podobně nastavené hlasitosti.
K poslechu jsem používal pouze U12t.
HiBy RS8 byl určitě zvukově lepší, než můj SE200 pokud jde o separaci a hloubku.
iBasso DX320 byl kvalitou zvuku lehce pod SE200.

Mid-fi HiBy RS2 mě samozřejmě nezajímalo. :pozor :D
Zklamalo mě, že k poslechu nebyl Astell&Kern SP3000. :-\

Samozřejmě tím nemyslím, že bych si Astell&Kern SP3000 za tu cenu koupil. :pozor :D
Přeci jen už je jeho cena brutální a váha je na běžné každodenní nošení už moc (493 g).
Osobně si myslím, že k hi-end poslechu nemusí nikdo kupovat DAP za cenu přes 100k.
DAP v ceně 40 až 50k stačí a hlavně pak už záleží na IEM.
Naposledy upravil pseudomagick dne 3. 4. 2023 19:38, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 19:35

pseudomagick píše:Jisté je, že s dokoupeným (lepším) modulem bude min. na úrovni SE200,
ale možná i výše.
Určitě je ale SE180 dobrá investice do budoucna. :-)

No tím bych si právě nebyl tak jistý. Kdo si koupí DAP, který stojí nemálo peněz, aby si do něj následně kupoval jiný, lepší modul? Protože se ihned nabízí otázka, k čemu tedy majiteli bude ten modul původní? Ten totiž od něj nikdo nekoupí, protože už si ho koupil se svým SE180 .. 8-D :-\
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 4. 2023 19:46

introvert:
Samozřejmě ti rozumím. :-)
Jsou ale přeci i tací, kterým ten základní modul bude vyhovovat.
Až ho za cca půl roku omrzí a bude chtít upgrade, tak pak už to nebude tak drahá
investice (příplatek).
Je pravdou, že by bylo lepší SE180 před koupí slyšet (se základním modulem) a až
potom zvážit zda bude potřeba lepší modul přikoupit.

V Astell&Kern to trochu nedomysleli.
Měli prodávat samotný DAP bez modulu (třeba za 30k) a modul dle výběru za příplatek.
Potom by koupě měla lepší smysl.
Ideální by bylo kdyby si mohl zákazník všechny moduly s SE180 před koupí vyzkoušet a vybrat si
dle zvuku a synergie se svými IEM. 8-)
To už bych ale asi chtěl od prodejce moc, že? :D

-- 3. 4. 2023 20:53 --

V Audigu.cz mají ke koupi pouze 1 modul, tedy SEM4 (Dual AK4493SEQ) za 11.500,-.

Pokud vím, tak se k SE180 prodávají pouze 4 moduly:
SEM2 (Dual DAC AK4497EQ)
SEM3 (4x DAC ES9038Q2M)
SEM4 (Dual AK4493SEQ)

Základní modul v SE180 je DAC od ESS, tedy ES9038PRO (pouze single).

-- 3. 4. 2023 21:08 --

Když vidím jak ty DAPy narůstají vahou (přes 500g) a velikostí displeje (6,5 palce),
tak bych se ani nedivil kdyby za rok či za dva začali vyrábět tablet-DAPy pouze pro
domácí použití. :-)
Později se možná i přejde k přenosným či domácí multimediálním centům se špičkovými zvukovými a grafickými procesory.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 4. 4. 2023 11:21

Máte někdo DAP od HiBy? Dokáže jejich nativní aplikace HiBy Music procházet podsložky? Popřípadě jak hluboko? Dík :)
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka