Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2023 23:31

Aha. Takže to není tak, že by sis je rád koupil - už sis je koupil (nebo minimálně objednal) .. Z toho odvozuju, že už sis taky koupil (objednal) DAP A&K .. Tak sem s tím - kerej ? :D No a vlastně, proč se ptám ? Pokud se nad tím zamyslim, tak mi vychází jediný kandidát - SP2000T ! Wow ! :tleskani
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 4. 2023 05:04

cb490763:
Dle mého názoru by asi nejlepší volba byla buď koupit SE100 z Alzy nebo SE180 z Audiga + modul se slevou z Polska.
Tedy pokud nechceš vyloženě koupit SP3000.
Astell&Kern SP2000T by si osobně nekoupil.

-- 12. 4. 2023 05:27 --

cb490763 píše:
pseudomagick píše:cb490763:
Plánuješ koupi SP3000? :shock:
Výhoda IEMs od 64 Audio je, že můžeš použít jiný modul (třeba MX).
Problém, který zmiňuješ by mohl nastat snad pouze u Trió.
Osobně si ale myslím, že k SP3000 by se hodily nějaké ještě lepší hi-end IEM.

Ted bych rad koupil ty trio. A k tomu nejaky DAP. Ono nic moc jineho nez ten astell k vyberu neni. Ostatni dapy jako ibasso a hiby mi tady nikdo nedoporuci.

64 Audio Trió bych ti asi kvůli střednímu pásmu nedoporučil. :pozor
Za cenu 61k seženeš lepší IEM. :-)

Nyní se prodávají třeba Noble Kublai Khan na HF za 1.700,- EUR (cca 40k) z Irska.
Jistě budou vyrovnanější, s plnými středy a dokonce budou i zábavné. :-)

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/eu- ... han.45535/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 4. 2023 08:58

pseudomagick píše:Astell&Kern SP3000 není až tak moc velký, aby se mi nevešel do bundy.
Ta váha už je sice trochu nad limit, ale i tak se dá unést.
Tím samozřejmě netvrdím, že bych ho chtěl za 105k kupovat. :pozor
Někde na head-fi porovnávali zvuk SE200 vs SP2000 a tvrdili, že kvalita zvuku SE 200 je někde na 80% SP2000.
Nemyslím si tedy, že kvůli těm 20% je nutné upgradovat a kupovat SP2000.

Proc ne, pokud ten rozdil poznas zvlast u music jako je EBM a pod zanru, dokazes potom zrejme asi obhajit cenu. Jak uz jsem ale tobe zminil a mozna i zde, rekl me to sam majitel jednoho studia, ze jsou lidi co koupi dva repro za 100k proto, ze to hraje o 5% lepsi a ze takove zakazniky pozna :-) Rekl mi ale narovinu, treba u sestav AVR systemu do 50k je to skok nekde od PC bedynek, potom ze rozdil je uz treba 15% a neni to uz tolik.

head-fi - na to se tu nemuzes odvolavat ze to tam nekde psali (vis jak tam srovnavaji sluchatka a ty zarucene) :lol: Sam vis jak je to uplne mimo, coz jsem ti dokazal a osobne jsi se presvedcil :-) Leda ze by rozdil 20% bylo jasne nekde meritelne, jestli to psali lidi ve foru, tak to bude uplne mimo.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 12. 4. 2023 10:40

Dle mého názoru by asi nejlepší volba byla buď koupit SE100 z Alzy nebo SE180 z Audiga + modul se slevou z Polska.
Tedy pokud nechceš vyloženě koupit SP3000.
Astell&Kern SP2000T by si osobně nekoupil.

-- 12. 4. 2023 05:27 --

cb490763 píše:
Plánuješ koupi SP3000? :shock:
Výhoda IEMs od 64 Audio je, že můžeš použít jiný modul (třeba MX).
Problém, který zmiňuješ by mohl nastat snad pouze u Trió.
Osobně si ale myslím, že k SP3000 by se hodily nějaké ještě lepší hi-end IEM.

Ted bych rad koupil ty trio. A k tomu nejaky DAP. Ono nic moc jineho nez ten astell k vyberu neni. Ostatni dapy jako ibasso a hiby mi tady nikdo nedoporuci.

64 Audio Trió bych ti asi kvůli střednímu pásmu nedoporučil. :pozor
Za cenu 61k seženeš lepší IEM. :-)

Nyní se prodávají třeba Noble Kublai Khan na HF za 1.700,- EUR (cca 40k) z Irska.
Jistě budou vyrovnanější, s plnými středy a dokonce budou i zábavné. :-)

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/eu- ... han.45535/

Za 61tis bych je samozrejme nekoupil.
Na mp3store maji i vystaveny kus se180 cca za 25tis. Co jsem ale koukal na recenze, tak zvuk nic moc. To uz se jevi lepe ta futura, ale tu jsem jiz mel. Ted ma vyjit treba hiby r6 pro 2 generace a ma mit akm 4499ex x2. To vypada hodne dobre.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 4. 2023 18:41

cb490763:
..."To uz se jevi lepe ta futura, ale tu jsem jiz mel."

Futura je i SE180. :-)
Samozřejmě, že zvuk s tím základním modulem nebude nic moc (cca na úrovni SE100). :-)
Abys ze SE180 dostal lepší kvalitu zvuku, tak je potřeba si dokoupit lepší modul.
V prodejním "balení" SE180 je "pouze" modul s jedním DACem, tedy ESS ES9038PRO,
což je stejný DAC, která je ve starším modelu SE100.
SE180 je v podstatě modernější verze SE100, ale až a pouze dokoupením lepšího modulu se tak dostaneš do vyššího levelu.
Jakmile dokoupíš lepší modul (např. s Asahi Kasei DACy), tak se zvuk jistě polepší. :-)

Pokud bys měl zájem i o jiné modely IEMs od zn. 64 Audio, tak Thomann.de/cz je ti k dispozici. :-)
Posílají do ČR i na dobírku a dávají na IEMs záruku 3 roky.
Rovněž je možné i IEM do 30-ti dní vrátit a peníze ti pošlou zpět na účet apod.
V tomto obchodě nic neriskuješ. :pozor

Zde: https://www.thomann.de/cz/in_ear_sluchatka.html?oa=prd

Nicméně s těmi Trió bych byl opatrný...pokud chceš poslouchat i žánry kde se ve středním pásmu mnoho děje. :-)
Pokud jde o Hiby R6 Pro 2.
Nejsem si zcela jistý, že tě tento DAP zvukově uspokojí, pokud tě neuspokojil zvuk Astell&Kern A&futura SE100. :-)
R6 Pro 2 má sice lepší DACy, ale implementace nemusí být nejlepší nebo na úrovni Astell&Kern.
Možná by to ale chtělo jít výše. 8-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 12. 4. 2023 19:19

..."To uz se jevi lepe ta futura, ale tu jsem jiz mel."

Futura je i SE180. :-)
Samozřejmě, že zvuk s tím základním modulem nebude nic moc (cca na úrovni SE100). :-)
Abys ze SE180 dostal lepší kvalitu zvuku, tak je potřeba si dokoupit lepší modul.
V prodejním "balení" SE180 je "pouze" modul s jedním DACem, tedy ESS ES9038PRO,
což je stejný DAC, která je ve starším modelu SE100.
SE180 je v podstatě modernější verze SE100, ale až a pouze dokoupením lepšího modulu se tak dostaneš do vyššího levelu.
Jakmile dokoupíš lepší modul (např. s Asahi Kasei DACy), tak se zvuk jistě polepší. :-)

Pokud bys měl zájem i o jiné modely IEMs od zn. 64 Audio, tak Thomann.de/cz je ti k dispozici. :-)
Posílají do ČR i na dobírku a dávají na IEMs záruku 3 roky.
Rovněž je možné i IEM do 30-ti dní vrátit a peníze ti pošlou zpět na účet apod.
V tomto obchodě nic neriskuješ. :pozor

Zde: https://www.thomann.de/cz/in_ear_sluchatka.html?oa=prd

Nicméně s těmi Trió bych byl opatrný...pokud chceš poslouchat i žánry kde se ve středním pásmu mnoho děje. :-)
Pokud jde o Hiby R6 Pro 2.
Nejsem si zcela jistý, že tě tento DAP zvukově uspokojí, pokud tě neuspokojil zvuk Astell&Kern A&futura SE100. :-)
R6 Pro 2 má sice lepší DACy, ale implementace nemusí být nejlepší nebo na úrovni Astell&Kern.
Možná by to ale chtělo jít výše. 8-)

Z tebe by moje manzelka nemela radost. Hele v audigu budou mit sp3000 tak za mesic. Tak uvidime. Treba do te doby nejake prasule pribudou.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 12. 4. 2023 19:22

pseudomagick: A já stejně vím, proč si kupuješ Noble Audio Kublai Khan ! Ví to někdo jiný ? Víš to Ty sám ? :hm :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 4. 2023 20:15

cb490763:
Ještěže manželku nemám. :-)
Asi by taky nebyla úplně nadšená. :pozor

-- 12. 4. 2023 20:27 --

introvert píše:pseudomagick: A já stejně vím, proč si kupuješ Noble Audio Kublai Khan ! Ví to někdo jiný ? Víš to Ty sám ? :hm :D

Pokud to víš taky, tak mi to prozraď. :shock:
Docela by mě to zajímalo a jsem napnutý jako struna. :D
Jasně, že vím proč KK kupuji. :-)
Nikdy totiž nekupuju nic úplně naslepo, ať už jde o DAP, IEMs či tkaničky do bot...
Před nákupem se snažím být maximálně precizní a než něco koupím, tak pročtu úplně vše.
Některé texty čtu i několikrát, abych si třeba 10 recenzí uložil v paměti, sečetl je (uživatelský konsensus)
a vyvodil z toho nejen závěr, ale i to co mohlo zůstat skryto mezi řádky...apod.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 12. 4. 2023 20:36

To je super, že na to jdeš tak precizně. Příští DAP a IEM koupím podle tebe, a ušetřím spoustu času. Předem děkuji. Ale s tkaničkami tě nebudu obtěžovat, ty zvládnu na slepo. :-)
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 12. 4. 2023 20:50

pseudomagick píše:Pokud to víš taky, tak mi to prozraď. :shock:

Tak pozor, už se to nese ! :D Pořád jsem si říkal, proč zrovna Kublai Khan, když jsou desítky jiných, nepochybně stejně dobrých (i když jinak znějících) kandidátů. Dal jsem si tu práci, a podíval se na frekvenční charakteristiku KK. A pak na frekvenční charakteristiky jiných IEM, nebudu přehánět, když napíšu, že mnoha desítek (u Crinacla). No a našel jsem jenom jediný model, který má stejnou frekvenční charakteristiku, jako Noble Audio Kublai Khan. A který že to je model ? Ano, Unique Melody Mest MkII ! 8-) A fakt netuším, zda tohle víš. Ale pokud ses třeba na head-fi ptal, co místo Mest MkII, a někdo Ti doporučil ty Kublai Khan, tak to bude ten důvod ! A Ty už předem víš, že budou znít stejně, jako ty Mesty MkII. A třeba dělají u KK lepší konektory, takže bys mohl mít sestavu kompletní po delší dobu .. ? :hm :D
Doplním - do cca 6 kHz je ta frekvenční charakteristika identická, pak se začíná lišit - KK mají více energie na horních středech 6-9 kHz, čili budou více cinkat, ale taky možná zintenzivňovat sykavky, zatímco mezi 10-15 kHz mají navrch Mest MKII. Tedy zvuk v horních pásmech úplně stejný nebude.
Naposledy upravil introvert dne 12. 4. 2023 21:20, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 4. 2023 20:50

Samozřejmě pokud na to někdo má a může si dovolit utratit za combo 250k,
tak něco podobného řešit nemusí.
Bohužel nejsem tak bohatý, takže musím pročítat recenze a doufat, že najdu
combo v co nejvyšší zvukové kvalitě za rozumný peníz. :-)
Do nejvyššího levelu se stejně nikdy nedostanu, natož abych se v takovém levelu permanentně udržel.
V takové případě bych musel neustále měnit modely DAPů i IEMs, neboť elektronika,
které je dnes špičková, tak za rok (často i za půl roku) již nebude.

-- 12. 4. 2023 21:14 --

introvert píše:
pseudomagick píše:Pokud to víš taky, tak mi to prozraď. :shock:

Tak pozor, už se to nese ! :D Pořád jsem si říkal, proč zrovna Kublai Khan, když jsou desítky jiných, nepochybně stejně dobrých (i když jinak znějících) kandidátů. Dal jsem si tu práci, a podíval se na frekvenční charakteristiku KK. A pak na frekvenční charakteristiky jiných IEM, nebudu přehánět, když napíšu, že mnoha desítek (u Crinacla). No a našel jsem jenom jediný model, který má stejnou frekvenční charakteristiku, jako Noble Audio Kublai Khan. A který že to je model ? Ano, Unique Melody Mest MkII ! 8-) A fakt netuším, zda tohle víš. Ale pokud ses třeba na head-fi ptal, co místo Mest MkII, a někdo Ti doporučil ty Kublai Khan, tak to bude ten důvod ! A Ty už předem víš, že budou znít stejně, jako ty Mesty MkII. A třeba dělají u KK lepší konektory, takže bys mohl mít sestavu kompletní po delší dobu .. ? :hm :D

Bingo! :D
Ano, z velké části máš pravdu. :tleskani
Po moji malé frustraci (ze ztráty jednoho sluchátka od UM Mest MKII) jsem se rozhodl, že si je tak trochu nahradím s tím, že si rovnou koupím upgrade těchto IEM.
Na druhou stranu, ale nebylo až tak moc z čeho vybírat, neboť IEMs za 3k EUR (a výše) už jsou v ceně nad můj současný limit. :-\
Rozhodně jsem nechtěl další IEM od 64 Audio, neboť U12t jsou nejlepší IEM, které vyrobily.
Požadavky byly tyto:
1) hybridy (lépe tri či quad-bridy)
2) cena max. 2.600,- EUR
3) pokud možno, tak žádné slabiny v basech, středech či výškách

Byly ale ještě další IEMs, o kterých jsem trochu uvažoval koupit přes HF. Tím myslím:
1) Empire Ears Legend Evo (úžasné basy, sametové středy, utlumené výšky - relax. poslech)
2) Final Audio A8000 (komentář k těmto speciálním IEM by byl na samotný článek :-) )
3) UM Mest Indigo (IEM na úrovni KK. Koupil si je někdo jiný)
4) Nostalgia Audio Camelot (můj první kandidát, ale o nich už jsem zde psal)
5) Aroma Audio Thunder (úzké střední pásmo)
6) Oriolus Percivali (málo recenzí)

Abych tě ještě opravil. :-)
Desítky jiný IEMs bohužel nejsou v mém "hledáčku", které bych si koupil. :pozor
Mám pročtené všechny IEMs (střední a nejvyšší hi-end) a mnohé z nich mají své slabiny.

Jistě, že vím o tom, že KK mají podobnou frekvenční křivku jako Mest MKII, neboť jsem ten obrázek
sem na fórum sám vkládal. :-)
KK jsou něco jako Mest MKII na steroidech (pouze malé dávce) s lepším rozlišením a mají i větší soundstage.

Snad nikdo nebude pohoršen, že jsem se zde trochu rozepsal o IEMs, když toto vlákno je o výběru nového DAPu. :roll:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 12. 4. 2023 21:37

No, jsem zvědavý, jak budeš hodnotit ten rozdíl na horních středech a výškách.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 4. 2023 21:44

introvert:
Určitě až mi dorazí a zahoří se, tak dám info. :-)
Vím, že to nejsou TOTL IEM, ale myslím, že mi budou (spolu s U12t) stačit jakožto
náhrada za Mest MKII.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 4. 2023 00:00

Srovnání IEMs 64 Audio U12t vs Noble Kublai Khan zde: viewtopic.php?f=1712&t=1321176&p=13463114#p13463114
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 4. 2023 01:56

Mně ty Indigo přišly takový ostrý, nějak mně z toho brada nepadala, tvoje U12t se mi líbily víc.. Ale slyšel jsem je asi dvě minuty a navíc je asi neměl zahořený.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka