Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 4. 2023 17:52

Treba ta ultima sp2000t byla teda rozhodně vic neutralne laděná. A podle me na tom budou podobne i ty fiia a ibasso.

-- 29 dub 2023, 18:52 --

Treba ta ultima sp2000t byla teda rozhodně vic neutralne laděná. A podle me na tom budou podobne i ty fiia a ibasso.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 4. 2023 18:30

Nejvíc na světlé straně je aune m1s a pak ten sr 25 oboji mám. Špatné přehrávače to, ale nejsou. Dost neutrální jsou teď hiby r6 bez pro. Naopak ibassa jsou čím dál víc warm kromě maxe a to myslím staršího. 320 je dobrá bohužel už není za 30. Takže mimo můj strop. Ona ta světlost je relativní na trhu dapu se téměř nevyskytuje taková jako třeba akg k 701. Jinak ten trend je takovej, že se jde vic do darku a warmu u všeho drazsiho ještě do basu. Já třeba už nemůžu mít nějaký ultra high end iem, protože jdou hodně do basu. Třeba ty mesty možná i to 12t a vůbec ty bone conductiony tam já vyrovnaný zvuk už neseženu.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2023 18:48

Za mě byl asi nejsvětlejší DAP kdysi Shanling M1. A pak souhlas s SR25.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 29. 4. 2023 20:25

Má někdo už Shanling M3 Ultra, jak jste spokojení? 3. května už by mohl být konečně na Alze. :) Mám ho předobjednaný už snad měsíc.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MartinV2018 29. 4. 2023 21:23

Mám sice jen M3X, kterým jsem vstupoval do světa lepších dapů, ale spokojený jsem. Mám ho hlavně do MHD a na cesty. Velikost, váha a výdrž baterie je super, ideál do kapsy. Ani si nevybavuju, že by se nějak extra zahříval.
Poslouchám hlavně přes Tidal v offline, a vše bez problémů. Tidal jen po určité době ignoruje staženou hudbu, která se delší dobu nepouštěla, tak chce refresh hudby při online použití.
Používám ho s Fiio FD7 nebo s bezdráty Sony. Vážná hudba i rock zní dle mého subjektivního hodnocení přiměřeně ceně a kvalitě mých uší.
Počítám, že M3 Ultra bude zvukově o něco lepší a svižnější.
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 29. 4. 2023 21:52

Když tu tak čtu tvrzení o tom, který DAP je teplý, světlý, či neutrální, tak by mě zajímalo, zda někoho napadlo, že toto nemusí být vůbec vlastnost DAPu, nýbrž použité aplikace ? Kupříkladu na Fiio M11 Plus je aplikace Tidal teplejší, s kvalitním basem, ale méně detailní než Deezer, který má více detailů a průzračnosti, ale méně výrazné spodní středy a bas (méně “masa na kosti”). Ví většina zdejších účastníků, že teplý zvuk se dá z neutrálního zcela jednoduše vytvořit posílením spodních středů o cca 1 až 2 dB ? Tedy že jde o projev ekvalizéru, a ne DAPu jako takového ? V této souvislosti jsou výsledky bádání o zvukovém projevu toho kterého DAPu velmi relativní ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2023 22:17

introvert: vesměs to způsobuje naladění DSP v přístroji na "základní zvuk". A má to vliv na všechny aplikace, pravda může se to mírně lišit jak píšeš.
EQ je krásná věc, ale velice často funguje jen u formátu 16/44,1 a u DSD zaručeně nikdy.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 4. 2023 23:12

martas38: Nejde o malou změnu (ten rozdíl mezi Tidal a Deezer). Je to zcela na úrovni onoho rozdílu teplý - neutrální - světlý. Tedy při popisu charakteru zvuku by dle mého taky bylo vhodné uvést, s jakou aplikací je takového zvuku dosaženo.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2023 23:26

Dobře, bavme se tedy na úrovni základního vestavěného playera. U SR25 byl třeba rozdíl ve zvuku Tidal vs Qobuz minimálně, rozhodně ne na úrovni teplý - světlý.
Mimochodem stojí Deezer za to? Ve srovnání s Tidalem?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 4. 2023 23:33

Kvalitu zvuku jsem už popsal - na Androidu. Možná aplikace pro iOS nebo MacOS jsou na tom jinak ? Co se týká nabídky hudby, nedokážu to srovnat - v podstatě vše, co mě zajímá na Tidalu, je i na Deezeru. Deezer má v sobě ekvalizér. Deezer není přístupný z Roonu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 4. 2023 00:15

A formát flac vč. hi-res?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 4. 2023 07:21

@martas38: Co konkrétně máš na mysli ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 4. 2023 11:42

Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 4. 2023 12:49

introvert: v jakém formátu tam hudba je a zda je i hi-res?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 4. 2023 13:14

Hudba je ve formátu FLAC - tady 1411 kb/s. Ke svému úžasu jsem zjistil, že jsem ji měl asi nastavenu na pouhých 320 kb/s, což mohlo ovlivnit srovnání s Tidalem - tam mám HiFi. Což má být opět FLAC (existuje ještě kvalita Master, kde je aktivováno MQA, a vysokorychlostní data, ale tu nemám předplacenou, protože to alespoň pro mě za ty peníze nemá smysl). I na Tidalu jsem v nastavení zjistil omyl - zapnuta normalizace hlasitosti :-[ .. Takže můžu s celým srovnáním Tidal x Deezer začít znova ! 8-D :tleskani I tak se domnívám, že výsledek bude stejný. Ale nechme se překvapit. :-)
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka