Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 1. 5. 2023 19:51

martas38 píše:Spíš bych řekl, že bude pro těch 80% šťastných posluchačů, co tu kvalitu nemají potřebu řešit. Každopádně za mě je ten zvuk děs.

Tak u tebe to je jasné.
Ty jsi přeci hi-endem ošlehaný audiofil. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 5. 2023 19:57

Otázka, jestli šťastný :D
Jim to hraje do pecek za 50Kč a vypadají spokojeně. Já furt přemýšlím, jak to vylepšit a desetitisíce lítají...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 1. 5. 2023 20:11

Myslím, že na ven ti Solarisy stačí a doma máš slušnou aparaturu, tak proč šťastným nebýt? :-)

-- 1. 5. 2023 21:16 --

martas38 píše:Otázka, jestli šťastný :D
Jim to hraje do pecek za 50Kč a vypadají spokojeně. Já furt přemýšlím, jak to vylepšit a desetitisíce lítají...

Určitě si nemyslím, že vypadají šťastně z toho nekvalitního zvuku. :pozor
Spíše jim to hraje do uší, aby měli nějakou zvukovou kulisu během cestování. :-)
O kvalitním zvuku nemůže být ani řeč. :pozor
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 5. 2023 20:38

Ale jo.
Akorát pořád hlodá červíček, že je co vylepšovat.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 5. 2023 20:42

martas38 píše:Qobuz třeba k tomu, že nepotřebuješ železo s podporou MQA, aby sis užil hi-res. Taky mi přijde o něco lepší zvuk, než Tidal. A často co není na Qobuzu je na Tidalu a naopak.
A pro puristy na Qobuzu je hi-res skutečný hi-res a ne ztrátové MQA. I když vše svědčí tomu, že Tidal opouští MQA a bude mít rovněž klasické hi-res Flac.

Díky, nejsi jediný, kdo tvrdí, že Qobuz má lepší zvuk než Tidal. Co se týká MQA, tak jsem zaregistroval informaci, že Tidal tento formát zase až tak úplně neopouští. Ale je mi to fuk, protože u nich používám osekanou variantu předplatného HiFi. Mimochodem - jak je to dlouho, co se vyrojily informace o tom, že Spotify plánuje bezeztrátové předplatné ? A zatím kde nic, tu nic ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 5. 2023 20:57

S Tidalem těžko říct. MQA Ltd. je v těžkých finančních problémech, jde do nucené správy a současně CEO Tidalu Dorogusker řekl, že Tidal přechází na Flac, ale že to neznamená, že z katalogu Tidalu zmizí MQA. Nějak mně to nedává smysl provozovat při ne až tak dobré pověsti MQA souběžně s Flacem. Mezi řádky čtu, že MQA končí. Do toho znepokojení firem aka Cambridge Audio, Bluesound International, Warner Music Group, uvidíme...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 1. 5. 2023 22:23

martas38 píše:Ale jo.
Akorát pořád hlodá červíček, že je co vylepšovat.

To je přeci jasné. :-)
Technologie se stále vylepšují a vyvíjejí společně se zvukem (pokud jde o IEMs a DAPs).
Větší potíž mi dělá kdy se zastavit v upgradu. :D
Neustálý upgrade jde ruku v ruce s finančními výdaji a pokud vím, tak zde není ani jeden Čech,
který by šel tímto směrem. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 5. 2023 06:34

Jinak co se týče toho srazu v Praze, můžu u nas v práci zarezervovat zasedacku treba na dve hodiny od 15-17h a muzeme se tam sejit ve vetsim poctu. Kdyz to naplanuji na nejake klidnejsi odpoledne tak nebude problem. Treba tento patek pred svatkama. To budou vsichni stejne pryc. Pokud by jste chteli.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 5. 2023 08:32

pseudomagick píše:Něco mi říká, že Spotify nebude pro ostřílené audiofily, ale pro velmi mladou generaci,
která poslouchá low-cost sluchátka a zřejmě ani moc neřeší mp3 s bitovým tokem 192kbps. :-)

Jo to bude tohle. Kdyz jsem byl u toho jedno majitele ve studiu v Praze, kde najdes takove ty ruzne receivery, drahe repro sestavy, tak mi music pustil normalne z nejakeho iPadu a mel to tam vse online tusim ze to bylo Spotify. Tidal urcite ne, poznam to logo. Jsem mu rekl ze ty repraky co hraji v cene za 100 000kc nepoznam a byl nakup vyresen :-)

Tidal je taky problem. Vysvetlil mi to jeden clovek, ze proste ta music neni jak by mela byt. Ze je to vse jen prodejni marketing. Kdyz jsem byl v Denonu na prodejne, jeden profi prodejce, co byl kluk tak do 30 let, mi rikal jasne ze dela mastering, ze soubor ma pres 150MB a ze Tidal je to same, kvalitni jako normalni nahravka. Jenze jak se lze presvedcit, neni.

Myslim ze taky hodne toho je zpusobeno, ze i kdyz prijde nejaky zajemce a (ne)ma s sebou svoji music a nebo v danem studiu nechteji resit jine zapojeni, tak mu to proste tak pusti. Kupec jim uz nenuti svoji SDkartu nebo flashku ci CD a tak to poslechne a jde pryc. Rekne ze je to blbost a koupi neco nekde levnejsi. Majitel pak casem poslucharnu zavre a tim je to vyreseno :D
Ja osobne s tim problem mam. Muj pocit a dojem je ten, ze aby to nemuseli zapojit nebo vubec rozbalit ci mit neco na ukazku, tak proste najdou neco podobne. Prikladem je treba toto...
tady tyto sluchatka
https://sluchatka.heureka.cz/hifiman-susvara/#prehled/
vs
https://sluchatka.heureka.cz/hifiman-sundara/#prehled/

Na prodejne samozrejme podaji tyto Sundara cca v cene 8500kc. Kamoska to poslechla, rekla ze rozdil nepozna a tim to skoncilo.
Proto skoncila v Praze i prodejna Audigo. Proc asi? Kdyz jsem tam byl, chtel jsem zkusit neco lepsiho, chtel jsem vedet jak hraji jine drazsi sluchatka. Nic nemeli, tak jsem zkusil neco co tam bylo, tusim do 10tisic a sel pryc.

Myslim ale ze je to i vekem. Jinak se budou snazit, kdyz tam prijde vazny pan vekove a vzhledu cca 50 let a jinak budou nabizet sluchatka, kdyz tam prijde mlady hoch co vekove bude pusobit treba na 25 let :D

-- 2. 5. 2023 09:35 --

martas38 píše:Spíš bych řekl, že bude pro těch 80% šťastných posluchačů, co tu kvalitu nemají potřebu řešit. Každopádně za mě je ten zvuk děs.

Nikdo neresi... jako priklad v metru vidim ted top sluchatka a ma to kazda druha
https://sluchatka.heureka.cz/marshall-m ... /#prehled/

kdysi ale bylo top
https://sluchatka.heureka.cz/koss-porta-pro/#prehled/
takze se pokrocilo, lidi poznali ze Marshall hraje lepsi a nehraje tolik ven... uz slysim min pisnicek co tam dotycne osobe hraje :lol:

-- 2. 5. 2023 09:40 --

introvert píše:Co se týká MQA, tak jsem zaregistroval informaci, že Tidal tento formát zase až tak úplně neopouští. Ale je mi to fuk, protože u nich používám osekanou variantu předplatného HiFi. Mimochodem - jak je to dlouho, co se vyrojily informace o tom, že Spotify plánuje bezeztrátové předplatné ? A zatím kde nic, tu nic ..

Tomu veris? Tidal nebo Spotify bych rekl ze vezme music a jen ji upscaluje tj na vyssi a bude to prodavat za priplatek.Vezmu nejaky FLAC nebo MP3 a proste ti v PC prevedu a napisu tam Hi-Res FLAC nebo DSD je vymalovano. Vetsina lidi to zaplati, bude rikat ze je to kvalitnejsi, protoze to nepozna :D
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 5. 2023 10:49

Koss Porta pro byla moje první "dražší" sluchátka. Po měsíci jsem je dala pryč. Šéf je používá stále od svých studentských let. :)
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2023 11:14

ripper6: to že píšeš minimálně v posledním odstavci nesmysly poznáš velice snadno. Zaznamenej ten stream v počítači jako wav a prožeň to nějakým softwarem, co ti změří frekvenční charakteristiku (Audacity, Spek a podobně, existuje na to i specializovaný soft, který ti rovnou vyplivne, jestli je daný soubor pravý a nebo udělaný na PC třeba z té mp3). A podle toho naprosto s přehledem poznáš, jestli je to pravý např. flac 24/192 a nebo je to udělané z flacu 16/44,1, či dokonce z mp3.
Co se týče Marshall, považuju to za jedny z nejhorších sluchátek na trhu. Pravda nikdy jsem nesrovnával s Portama, ale bude to dost na stejno, či budou ty Porty lepší. Marshall má šíleně zahuhlaný zvuk.
Prodejna Audigo skončila jednak z důvodu covidu a především si tam lidi chodili zkoušet sluchátka, popovídat si a nic nekupovali. A na to je drahé platit nájem a personál. Takže přešli na formu zápujček přes internet. I ty sám bys těžko s něčím lepším odcházel. Toť můj názor.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 5. 2023 15:05

Už ani v Brně nemají showroom? Jednou jsem tam šla s manželem si vyzkoušet jedny sluchátka Audio Technica. Odešla jsem s dvakrát tak dražšími AT. :)
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2023 15:28

Po první covidové vlně zavřeli obě prodejny. Mají internetovou půjčovnu a dá se domluvit poslech přímo u nich v kanclu pokud vím.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 18:41

Kamenné prodejny Audiga.cz je škoda. :-\
Byl to jediný obchod v Praze kde bylo možné vyzkoušet DAPy a IEMs včetně velkého výběru náhlavních sluchátek.
Nyní už žádný podobný obchod (na DAPy a IEMs) není. :-\

-- 2. 5. 2023 19:46 --

Dnes jsem měl možnost si poslechnout DAP FiiO M11 Plus a HiBy RS2.
Čekal jsem, že M11 Plus bude mít horší zvuk, ale nakonec musím uznat,
že za danou cenu takový DAP může být výhodnou koupí.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 2. 5. 2023 19:02

Jestli to byl plus 1.Tak plus 2 je o kousíček čištsi, detailnější, preciznejsi nepatrně méně warm.
Cagix
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka