Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 19:19

Cagix:
Asi máš na mysli verzi LTD, tedy FiiO M11 Plus LTD, který má 2 DACy AK4497EN.
Původní verze M11 Plus totiž používá 2 DACy ES9068AS.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 2. 5. 2023 19:28

Jaké je to ovládání hlasitosti tou ploškou u Fiia? Zatím mě více vyhovuje kolečko.
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 19:33

Cagix:
Tak tomu bych věřil, když jsou v něm DACy od Asahi Kasei. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 5. 2023 19:33

pseudomagick píše:Cagix:
Asi máš na mysli verzi LTD, tedy FiiO M11 Plus LTD, který má 2 DACy AK4497EN.
Původní verze M11 Plus totiž používá 2 DACy ES9068AS.

Ne - je to přesně naopak :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 19:35

MartinV2018 píše:Jaké je to ovládání hlasitosti tou ploškou u Fiia? Zatím mě více vyhovuje kolečko.

Ideální řešení to rozhodně není. :-)
Myslím, že kolečko nebo 2 tlačítka (tedy + a -) by byly praktičtější.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 5. 2023 19:35

MartinV2018 píše:Jaké je to ovládání hlasitosti tou ploškou u Fiia? Zatím mě více vyhovuje kolečko.

Je to k vzteku - toto je zásadní konstrukční problém Fiio M11 Plus. Zlaté Fiio Q5s !
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 5. 2023 19:42

Před několika lety jsem bylav Praze v nějakém hotelu či kongresovém centru na prodejní výstavě hudebních aparatur, sluchátek apod. Už nemám tucha, kdy a kde to bylo a jak se to jmenovalo. Tam byla možnost si vyzkoušet na vlastní uši sluchátka, aparatury a myslím, že i přehrávače. Netuší někdo, co by to mohlo být za akci a zda se to ještě koná. Pamatuji si jen, že ty prostory byly kruhové a v prvním a možná i v druhém patře se chodilo dokola.

Edit: Tak už jsem našla: https://www.audio-video-show.cz/ Bude až příští rok.
Naposledy upravil mahtiel_cz dne 2. 5. 2023 19:56, celkově upraveno 1
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 2. 5. 2023 19:51

To co jsem napsal je v každé recenzi. Sabre je o něco cistsi a detailnejsi. Akm je naturalnejsi. Ploska je o zvyku. Já ty dapy mám hlavně na doma takže teď úplně nevnímám rozdíl na cestování což je asi to nejvíc zásadní . Jsem tak zvyklej takže jestli dám tu sr 25 na prodej tak byla používaná doma.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 2. 5. 2023 20:08

Cagix: Ta ploška není o zvyku, na to si zvyknout nelze. Pouze to můžeš zablokovat úplně - pak se ale zase DAP nedá ovládat z displeje ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 2. 5. 2023 20:24

Na podzim bude další nástupce takže kdo chce může počkat. Jak to tam bude vyřešeno kdo ví. Já jsem si všiml, že jsou dvě strategie. První je koupit něco hned od top výrobce za palbu nebo druhá počkat pár let a to podobné mi může prodat horší výrobce za méně.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 2. 5. 2023 21:49

Pozor u plus2 funguje plocha i jako klasická tlačítka můžu mačkat plochu i na každém konci. Ne tedy jen přejetím prstu po ploše, ale i klasickym macknutim na tlačítko.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 21:53

Cagix:
Pokud vím, tak M11 Plus introverta funguje na stisk také. :-)
V tomto asi rozdíl nebude.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 5. 2023 22:24

Vidím, že asi není zcela jasné, v čem je problém s tou ploškou. Je to jednoduché - regulace hlasitosti u Fiio M11 Plus probíhá tak, že jezdím prstem nahoru nebo dolů po plošce v horní části levé boční hrany přístroje. Tím buďto zesiluji (jedu směrem k hornimu okraji plošky), nebo zeslabuji hlasitost (jedu směrem k dolnimu okraji plošky). Plošku můžu na horním (nebo dolním) konci zmáčknout, a toto kliknutí zesílí (nebo zeslabí) hlasitost o jeden stupeň. Až dosud je vše v pořádku, funguje to přesně takto, jde o nový, futuristický design. Bohužel, umělci, kteří toto vymysleli, pravděpodobně neměli dost času na to, aby tento výtvor řádně otestovali, a zeptali se třeba uživatelů, co si o tom myslí. Asi by se velmi podivili ! Problém spočívá v tom, že praváci drží DAP v levé ruce, aby mohli pravou ovládat displej. A když člověk drží DAP v levé ruce, tak se prostě co chvíli náhodou dotkne (většinou palcem) té ovládací plošky. Nelze tomu zabránit, snad si leda tak ten palec uříznout. A bohužel, systém tento dotyk registruje jako pokyn ke změně hlasitosti. Takže během používání přístroje se hlasitost jen tak zcela náhodně mění, což je k vzteku. Samozřejmě, je možné nechat přístroj ležet, nemít ho v ruce, a problém je vyřešen. No ale toto samozřejmě nechceme. Nebo lze přepínačem uzamknout ovládací prvky - tedy i regulaci hlasitosti - a problém je opět vyřešen. Bohužel je tak zablokováno i ovládání DAPu pomocí displeje, takže to taky nechceme. Výjimkou může být snad přehrávání celých alb, kde je jednotná hlasitost. Pokud však přehráváme playlisty FLACů (kdy tedy, předpokládám, nemáme zapnutou normalizaci hlasitosti), tak potřebujeme dost často hlasitost ubrat, nebo naopak přidat. Nemůžeme tedy ovládací prvky zablokovat. Veškeré tyto problémy jsou vyřešeny známým a osvědčeným konceptem - kolečkem regulátoru hlasitosti. Pokud je toto navrženo jak má být (Fiio Q5s kupříkladu), tak je vše v pořádku. Není to sice tak futuristické a cool, jako ta ploška, zato však tento způsob regulace hlasitosti funguje. Domnívám se, že i u té plošky by se to dalo určitým způsobem doladit (změnou algoritmu firmwaru, co má, a co nemá být považováno za vědomou snahu změnit hlasitost). Tak třeba se někdy v budoucnu majitelé M11 Plus dočkají ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 2. 5. 2023 23:00

No ona plus 2 má i odlišný upravený povrch přímo té plochy. To se dá taky dočíst. Takže tam už je i nějaká změna. Já se obávám, že na podzim tady bude další novinka a zazraku u starého přehrávače se už nikdo nedočká. Jinak má i o něco silnější zesilovač.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 5. 2023 23:00

Zajímavý potenciometr měl i DAP Calyx M.
Posuvný jezdec také asi nebyla nejlepší volba. :-)

Zde: https://www.calyx.kr/index_en.html
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka