Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Kamasu píše:Je mi zatěžko nepředpokládat, že někdo kdo si kupuje takovýhle DAPy by už dávno neměl knihovnu tak velkou, že jí bude prakticky nemožný celou naposlouchat. A navíc, hifista či audiofil se neustále rozhlíží po novej hudbě, ale to se streamovacíma službama nijak nesouvisí.
Kamasu píše:Zaprvé, Já nemluvím o vytváření knihovny stahováním a pirátěním z ňákýho warezu nebo kdejakejch temnejch zákoutí webu, to sem netahej.
Zadruhý, množství a jednoduchost je jedna věc, kvalita druhá, o to tu jde. Jestli někomu stačí "stream, ať už "Hi-Res" nebo "neHi-Res," a nemá námitky vůči kvalitě, tak ten ještě hudbu poslouchat nezačal. A to si nemyslím, ale vím.
Kamasu píše:Myslel jsem tím lidi s takhle dobrým/kvalitním DAP, ne to jestli ten DAP má nebo nemá android. Kdo řeší takhle dobrý a drahý DAPy už snad taky chce trochu tu hudbu poslouchat a tudíž snad taky ví co je k tomu kvalitnímu poslechu hudby potřeba. I když jak se tu hned ukázalo, asi ne každej ví.
A Hi-Res a neHi-Res myslím samozřejmě v souvislosti s Loudness War, ne s nějakým ztrátovým/bezztrátovým. Jak jinak by to taky mohlo být myšlený, pokud jde o kvalitní poslech hudby? A to není věc techniky, nic takovýho taky neříkám, jen říkám, že když někdo řeší takhle kvalitní a drahý přístroje na poslech hudby, tak snad už taky řeší to co je pro ten poslech hudby zásadní a prvořadý a nejede jen, či primárně, ze streamovacích služeb.
A ano, "I na Qobuzu a nebo Tidalu se najdou kvalitní neprzněné nahrávky," občas, sem tam v některých případech. A v mnoha a mnoha jiných případech se tam najdou nekvalitní a zprzněné nahrávky, i když v těch samých mnoha a mnoha případech mimo streamovací služby normálně existujou v kvalitních a nezprzněných verzích.
Kamasu píše:Je mi zatěžko nepředpokládat, že někdo kdo si kupuje takovýhle DAPy by už dávno neměl knihovnu tak velkou, že jí bude prakticky nemožný celou naposlouchat. A navíc, hifista či audiofil se neustále rozhlíží po novej hudbě, ale to se streamovacíma službama nijak nesouvisí.
jiri.filip píše:Pokud člověk ví jak, jde dostat Hi-Res kvalitu (=DSD) z SACD disku i v digitální formě.
martas38 píše:Kamasu: Ano máš ve všem pravdu. Ale sám často raději zkousnu DR vykastrovanou věc, než nic.
martas38 píše:Pravda stále častěji se vracím k nahrávkám, co mám nagrabované na disku a začínám šilhat po SACD přehrávači, ale odrazuje mě tam absence digi výstupu v hi-res kvalitě.
jiri.filip píše:Průšvih je, když vydavatelé dodávají i pro servery zabývající se prodejem hudby v HR hudbu se zkripleným DR (konkrétně jedno z alb Greta Van Fleet ve formátu 88.2kHz-24bit se "závratným" průměrným DR 6, minimálním 5 a maximálním 7).
jiri.filip píše:A daný prodejce to buď neví, dokud ho na to zákazník neupozorní, nebo mu to je i tak jedno. V každém případě k tomu zaujal přístup "já to nemohu ovlivnit". Asi je líný napsat vydavateli e-mail a informovat ho o stížnostech zákazníků.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků