Ačkoli (jakožto majitel SE200) to píšu nerad, myslím si, že LPGT je celkově lepší DAP.
1) Přenositelnost: Ideálně padne do ruky a rozhodně je lepší na cesty.
2) Ovládání (např. poslepu v kapse) je naprosto bezchybný, což se o SE200
vůbec napsat nedá. Ovládací kolečko hlasitost je chráněno krytkou a je i lépe umístěno, takže se i lépe používá.
3) Zpracování: LPGT přijde lépe zpracovaný DAP. Navíc i bez pouzdra se výborně drží a nemá tak ostré hrany jako SE200.
4) Displej: Displej u LPGT nemá žádnou chybu (off-line DAP nepotřebuje až tak velký displej).
Ačkoli Retina displej má rozlišení pouze 800x480, tak LPGT neměl vůbec problém se zobrazením obrázků alb o velikosti 1200x1200.
I přesto, že nenacházím u displeje LPGT žádnou chybu, tak přeci jen bych upřednostnil displej SE200 už jen kvůli vyššímu rozlišení.
5) Rychlost DAPu: V tomto SE200 nemá oproti LPGT žádnou šanci.
Reakce LPGT jsou okamžité. Už samotné spuštění, které jsem stopoval, trvá LPGT max. 4 vteřiny. U SE200 jsem naměřil 20 vteřin.
6) Výkon zvuku: Při testu jsem měl SE200 na 95 ze 150 (skoro 2/3), LPGT na 56 ze 100 (lehce přes 1/2). LPGT má tedy i lepší výkon (výstup 3,5mm).
7) Kvalita zvuku: Snažil jsem se včera i dnes ráno zjistit, který z DAPů hraje lépe, ale bohužel se mi to nepodařilo. Oba DAPy mi prostě zní téměř stejně, jak s KK, tak i s U12t.
Ačkoli LPGT vyšel v roce 2018 (DAC AK4490EQ) a SE200 v roce 2020 (DAC AK4499EQ), tak z toho lze vyvodil, že LPGT (ačkoli používá starší a horší DAC) má prostě lepší implementaci.
Čínští kluci z Lotoo si prostě s výstupní kvalitou zvuku více pohráli a dali si na zvuku více záležet.

8 ) Ekvalizace zvuku: V tomto bodě je LPGT opět lepší. EQ je skutečně EQ a navíc má i předem
nastavené předvolby, které je možné měnit přímo z displeje během přehrávání.
9) Výdrž baterie: Bohužel toto jsem netestoval. SE200 má kapacitu 3,700mAh a LPGT 5500mAh.
Ačkoli výrobce LPGT udává výdrž 10+, budu věřit, že jsou na tom oba DAPy podobně.

Osobní preference: Osobně se mi líbí více LPGT a bude těžké se s ním loučit, až ho budu odesílat zpět.
Slabosti LPGT:
1) Ačkoli on-line možnosti (streaming) nepovažuji za slabost tohoto DAPu (je to DAP pro off-line hráče), tak trochu mě zamrzelo, že tento DAP nemá možnost vyhledávání.
Ačkoli by tento DAP měl zvládnou MicroSDXC 2TB (v ČR se dá koupit max. 1TB), tak si nedovedu představit jak bych v takovém množství kompilačních alb našel konkrétního interpreta.
2) Dost i zamrzí, že LPGT postrádá vnitřní paměť, tudíž se uživatel musí spoléhat pouze na paměťovou kartu.

3) Cena. I vzhledem ke kvalitě LPGT je 3.199,- USD docela dost.
Nyní je tonto DAP ve slevě za cenu 2.799,- USD zde:
https://shop.musicteck.com/products/lot ... -value-5994) Gesta a SW tlačítko "zpět". U LPGT prostě funkce gest neexistuje. Ikona "zpět" je bohužel umístěna v levém horním rohu, takže pohyb v knihovně není (ani u tam malého displeje) možné ovládat jednou rukou.
U SE200 to naštěstí vyřešili plovoucím tlačítkem.
Gesto pohybem prstu doleva je "Now Playing", pohybem prstu zleva je "Main Menu" a zespodu nahoru je "Play History".
Zajímavost: V sekci nastavení "Player setting" je zajímavá funkce s názvem "Screen flipping", čímž je možné zobrazování displeje otočit o 180 stupňů a používat DAP s výstupy a potenciometrem dole. Zajímavé.

Celkově: LPGT je prostě celkově lepší DAP z hlediska off-line používání a i přesto, že je o 2 roky starší, než SE200, tak je zvukově na stejné úrovni.
Kromě "pár much", na které si lze zvyknou či je přehlédnout, je LPGT prostě skvělý DAP.
Výhodou tohoto off-line DAPu je to, že již nepotřebuje update a uživatel má klid.
Žádné zpomalování či sekání se...
Čínští kluci v Lotoo prostě umí...

Pozn. Trochu mě překvapilo, že spodní HW tlačítko je pro předchozí skladbu.
U všech ostatních DAPů je tomu právě naopak.

Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5