Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rins 14. 7. 2023 19:33

Mám hloupou otázku. Můžu u dapu Shanling stáhnout nějaké alba z Tidalu na sd kartu umístěnou v dapu? Do vnitřní paměti dapu to jde, ale na kartu mi to nejde. Pokud ano, jak na to?
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 14. 7. 2023 22:47

Jestli myslíš změnu úložiště, tak v nastavení aplikace Tidal můžeš zvolit vnitřní paměť nebo externí úložiště, tedy SD. Ale pochopitelně nemůžeš ukládat skladby v hudebním formátu, ale jen cache soubory, které Tidal nějak šifruje a jsou jinak nedostupné.
Druhá možnost je TunesKit Audio Capture, který v reálném čase zaznamenává přehrávané skladby a ukládá je do přehrávače ve formátu dle tvojí volby, např. mp3 atd.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 7. 2023 23:24

To máš jedno kam to uložíš, ne? Přehraje to stejně jen Tidal app.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 15. 7. 2023 04:25

Pánové děkuji za návrhy, budu se s tím muset poprat.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 7. 2023 21:34

Novinka, mate nekdo zkusenost jak je to kvalitni? :)

iBasso DC04PRO

https://avmania.zive.cz/recenze-sluchat ... d-10493-av
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 18. 7. 2023 13:08

tajnik píše:Jestli myslíš změnu úložiště, tak v nastavení aplikace Tidal můžeš zvolit vnitřní paměť nebo externí úložiště, tedy SD. Ale pochopitelně nemůžeš ukládat skladby v hudebním formátu, ale jen cache soubory, které Tidal nějak šifruje a jsou jinak nedostupné.
Druhá možnost je TunesKit Audio Capture, který v reálném čase zaznamenává přehrávané skladby a ukládá je do přehrávače ve formátu dle tvojí volby, např. mp3 atd.

Mas pravdu, ale aby to nehledal primo v aplikaci tidal. Je to v nastaveni v androidu a pak jednotlive aplikace a tam volis kam se to bude ukladat.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 18. 7. 2023 14:05

cb490763 píše:
tajnik píše:Jestli myslíš změnu úložiště, tak v nastavení aplikace Tidal můžeš zvolit vnitřní paměť nebo externí úložiště, tedy SD. Ale pochopitelně nemůžeš ukládat skladby v hudebním formátu, ale jen cache soubory, které Tidal nějak šifruje a jsou jinak nedostupné.

Mas pravdu, ale aby to nehledal primo v aplikaci tidal. Je to v nastaveni v androidu a pak jednotlive aplikace a tam volis kam se to bude ukladat.

Zdravím, je to priamo v nastaveniach aplikácie Tidal, v sekcii Account položka My content. Všetkým pekný deň.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod tajnik 19. 7. 2023 21:27

4ceratops: Přesně tak.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 22. 7. 2023 19:19

Děkuji za nasměrování, vše funguje.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 2. 8. 2023 20:33

Zdravím,

zhruba předevčírem Shanling vydal updaty FW pro některé své modely s androidem. Kdo máte Shanling, můžete stáhnout a aktualizovat i OTA. :)
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 18. 8. 2023 07:25

Předobjednávka Cayin N30LE Amber Pearl Combo (with UM Amber Pearl IEM)

Jen 99ks!

https://shop.musicteck.com/products/cay ... -BeZVjY0Cc
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 8. 2023 06:46

Včera mi dorazil ze Slovenska zapůjčený DAP Lotoo PAW Gold Touch k testování.
Srovnával jsem ho tedy pouze se svým Astell&Kern A&futura SE200.
K testu jsem používal IEMs 64 Audio U12t a Noble Audio Khublai Khan.
Bohužel jsem oba DAPy nemohl porovnávat dle jejich vyváženému výstupu,
neboť LPGT má 4,4mm (Pentacon) a SE200 2,5mm balanced.
Jelikož žádný kabel s Pentaconem nemám (ani redukci), tak zvuk porovnával pouze
přes klasický 3,5mm výstup.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Pro lepší čitelnost je lepší zvětšit zobrazování displeje (cca 200%) nebo si obrázek prostě stáhnout. :-)
Naposledy upravil pseudomagick dne 30. 8. 2023 08:37, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 8. 2023 08:25

Ačkoli (jakožto majitel SE200) to píšu nerad, myslím si, že LPGT je celkově lepší DAP.

1) Přenositelnost: Ideálně padne do ruky a rozhodně je lepší na cesty.

2) Ovládání (např. poslepu v kapse) je naprosto bezchybný, což se o SE200
vůbec napsat nedá. Ovládací kolečko hlasitost je chráněno krytkou a je i lépe umístěno, takže se i lépe používá.

3) Zpracování: LPGT přijde lépe zpracovaný DAP. Navíc i bez pouzdra se výborně drží a nemá tak ostré hrany jako SE200.

4) Displej: Displej u LPGT nemá žádnou chybu (off-line DAP nepotřebuje až tak velký displej).
Ačkoli Retina displej má rozlišení pouze 800x480, tak LPGT neměl vůbec problém se zobrazením obrázků alb o velikosti 1200x1200.
I přesto, že nenacházím u displeje LPGT žádnou chybu, tak přeci jen bych upřednostnil displej SE200 už jen kvůli vyššímu rozlišení.

5) Rychlost DAPu: V tomto SE200 nemá oproti LPGT žádnou šanci.
Reakce LPGT jsou okamžité. Už samotné spuštění, které jsem stopoval, trvá LPGT max. 4 vteřiny. U SE200 jsem naměřil 20 vteřin.

6) Výkon zvuku: Při testu jsem měl SE200 na 95 ze 150 (skoro 2/3), LPGT na 56 ze 100 (lehce přes 1/2). LPGT má tedy i lepší výkon (výstup 3,5mm).

7) Kvalita zvuku: Snažil jsem se včera i dnes ráno zjistit, který z DAPů hraje lépe, ale bohužel se mi to nepodařilo. Oba DAPy mi prostě zní téměř stejně, jak s KK, tak i s U12t.
Ačkoli LPGT vyšel v roce 2018 (DAC AK4490EQ) a SE200 v roce 2020 (DAC AK4499EQ), tak z toho lze vyvodil, že LPGT (ačkoli používá starší a horší DAC) má prostě lepší implementaci.
Čínští kluci z Lotoo si prostě s výstupní kvalitou zvuku více pohráli a dali si na zvuku více záležet. :-)

8 ) Ekvalizace zvuku: V tomto bodě je LPGT opět lepší. EQ je skutečně EQ a navíc má i předem
nastavené předvolby, které je možné měnit přímo z displeje během přehrávání.

9) Výdrž baterie: Bohužel toto jsem netestoval. SE200 má kapacitu 3,700mAh a LPGT 5500mAh.
Ačkoli výrobce LPGT udává výdrž 10+, budu věřit, že jsou na tom oba DAPy podobně. :-)
Osobní preference: Osobně se mi líbí více LPGT a bude těžké se s ním loučit, až ho budu odesílat zpět.

Slabosti LPGT:
1) Ačkoli on-line možnosti (streaming) nepovažuji za slabost tohoto DAPu (je to DAP pro off-line hráče), tak trochu mě zamrzelo, že tento DAP nemá možnost vyhledávání.
Ačkoli by tento DAP měl zvládnou MicroSDXC 2TB (v ČR se dá koupit max. 1TB), tak si nedovedu představit jak bych v takovém množství kompilačních alb našel konkrétního interpreta.

2) Dost i zamrzí, že LPGT postrádá vnitřní paměť, tudíž se uživatel musí spoléhat pouze na paměťovou kartu. :-(

3) Cena. I vzhledem ke kvalitě LPGT je 3.199,- USD docela dost.
Nyní je tonto DAP ve slevě za cenu 2.799,- USD zde: https://shop.musicteck.com/products/lot ... -value-599

4) Gesta a SW tlačítko "zpět". U LPGT prostě funkce gest neexistuje. Ikona "zpět" je bohužel umístěna v levém horním rohu, takže pohyb v knihovně není (ani u tam malého displeje) možné ovládat jednou rukou.
U SE200 to naštěstí vyřešili plovoucím tlačítkem.
Gesto pohybem prstu doleva je "Now Playing", pohybem prstu zleva je "Main Menu" a zespodu nahoru je "Play History".

Zajímavost: V sekci nastavení "Player setting" je zajímavá funkce s názvem "Screen flipping", čímž je možné zobrazování displeje otočit o 180 stupňů a používat DAP s výstupy a potenciometrem dole. Zajímavé. :-)

Celkově: LPGT je prostě celkově lepší DAP z hlediska off-line používání a i přesto, že je o 2 roky starší, než SE200, tak je zvukově na stejné úrovni.
Kromě "pár much", na které si lze zvyknou či je přehlédnout, je LPGT prostě skvělý DAP.
Výhodou tohoto off-line DAPu je to, že již nepotřebuje update a uživatel má klid.
Žádné zpomalování či sekání se...
Čínští kluci v Lotoo prostě umí... :tleskani :D

Pozn. Trochu mě překvapilo, že spodní HW tlačítko je pro předchozí skladbu.
U všech ostatních DAPů je tomu právě naopak.
Obrázek
Naposledy upravil pseudomagick dne 30. 8. 2023 11:22, celkově upraveno 9
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 8. 2023 09:39

Nyní je LPGT v prodeji na HF od polského uživatele za 1.600,- EUR. :-)

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/lot ... eng.53056/
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 30. 8. 2023 14:37

Díky za test LPGT :-)
Je to jeden z mých oblíbených DAPů. Verze Titanium je zvukově ještě trochu dál, ale nejsem si úplně jistý, jestli to stojí za ten cenový rozdíl.
ulverr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka