Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2024 16:59

tajnik: Hodně sil a ať vše dobře dopadne!
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 4. 10. 2024 17:55

introvert píše:Z toho, co jsi napsal, plyne, že k poslechu používáš cizí uši (TOTL DAP nepotřebuješ, tedy nepotřebují ho ani Tvoje vlastní uši - které jsou součástí Tebe, máš však tedy ještě nějaké jiné uši, které ho určitě a dost potřebují). Kde se prodávají uši pro audiofily ? :shock:

Někdy se prostě něco jako emocionální součást oddělí od té racionální.
Nebývá to pouze u hudby (a tedy i DAPů), ale dost často i v mezilidských vztazích.
Příkladů může být mnoho (kouření, hraní automatů apod.).
Osobně jsem na této planetě nepotkal člověka, který by neměl nějakou neřest či aspoň iracionální vášeň. :pozor
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 4. 10. 2024 20:31

Kamasu píše:
tajnik píše:To, že někdo něco hned nepotřebuje k udržení fyziologických funkcí neznamená, že to nepotřebuje vůbec. Může to potřebovat pro ukojení zvídavosti, pro svoji duševní pohodu a dobrý pocit, whatever.

Což znamená, že to nepotřebuje, jen to chce, touží po tom, ale nepotřebuje. Samotný slovo potřeba samo o sobě říká jasně co a jak.

To slovo má desítky možných významů. Potřeba není chtění, druhů potřeb je celá řada. Počti si zde a pak to zkus znova. : https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web. ... vo/potreby

-- 4. 10. 2024 22:05 --

martas38 píše:tajnik: Hodně sil a ať vše dobře dopadne!

Díky. Jelikož nezanedbávám prevenci, což bych chtěl všem připomenout, podchytilo se to brzo a prognóza je pro nejbližší dobu nadějná.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2024 22:37

tajnik: Tak to je dobře. Před časem si tím prošla manželka a nedávno otec. Naštěstí v obou případech vše dopadlo dobře, ale tuším o čem je řeč...
Nějakou "nepotřebnou" neřest či vášeň potřebuje každý. Už jen pro usnadnění překonávání nástrah života. A zrovna tohle je hezký a technicky zajímavý koníček, pravda časem obvykle trochu drahý.
Mě trošku mrzí, že IEM poslech a vše okolo je u mě nyní na třetí koleji a to doslova. Ale věřím, že se to vrátí. Práší se mně na ne zrovna laciné náčiní. Trendy v oboru se snažím sledovat. Tak snad se do toho po nějakých dvou letech absence zase obuju.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 10. 2024 00:14

martas38:
Být tebou, tak si počkám na Astell&Kern A&ultima SP4000 a IEM, které vyjdou jako upgrade z EE Raven. :D
Ale pozor, laciné to nebude! :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2024 01:38

Momentálně jedu na velkých sluchátkách a všem okolo včetně těch nehorázných investic.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 10. 2024 08:02

Kamasu píše:
tajnik píše:To, že někdo něco hned nepotřebuje k udržení fyziologických funkcí neznamená, že to nepotřebuje vůbec. Může to potřebovat pro ukojení zvídavosti, pro svoji duševní pohodu a dobrý pocit, whatever.

Což znamená, že to nepotřebuje, jen to chce, touží po tom, ale nepotřebuje. Samotný slovo potřeba samo o sobě říká jasně co a jak.

Přesně tak. Domníval jsem se, že význam slova potřebovat je všeobecně známý, a převážná většina ho odlišuje od slova chtít. Asi jsem se spletl. V dnešní rozplizlé, pocitové době je bohužel význam mnoha slov zcela překroucen.

-- 5. 10. 2024 09:05 --

tajnik píše:To slovo má desítky možných významů. Potřeba není chtění, druhů potřeb je celá řada. Počti si zde a pak to zkus znova. : https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web. ... vo/potreby

Tak jsem se na to díval, a jde o pěknou slátaninu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2024 13:40

Hoši říká vám něco slovo empatie krom slova potřeba? Tak zapojte mozky, zejména introvert Kamasu.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 10. 2024 14:54

martas38 píše:Hoši říká vám něco slovo empatie krom slova potřeba? Tak zapojte mozky, zejména introvert Kamasu.

Bohužel nedisponuji schopností zapojit nebo nezapojit mozek. Ty, když jsi psal výše uvedený příspěvek, jsi měl mozek zapojen ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2024 18:01

Tak možná poslední zkratka. Píšeme tady pod příspěvky člověka který bojuje s hodně těžkou chorobou. Zkuste si vygooglovat, co to znamená empatie! Spoustě lidí taková nemoc totálně překope žebříček životních hodnot i potřeb. Kdybych to před krátkou dobou neprožíval u dvou nejbližších lidí co mám, možná bych něco takového nepsal. A co potřeba pro tebe není, může druhému pomoct zkvalitnit život. A zkvalitnění života je sakra velká potřeba. Třeba když tráví měsíce ve špitále. Nebo když se potřebuje na něco upnout, aby na chvíli zapomněl na ty fyzické i duševní strasti, které taková nemoc přináší!
Jako satisfakci za to, že to u mé manželky i otce dopadlo dobře jsem začal chodit dělat do hospice u nás radost umírajícím lidem se svým psem. Není to žádná oficiálni canisterapie, pes zatím nemá zkoušky, ale s jeptiškama se dá domluvit a vítají to. A když vidíš úsměv na tváři dvacetiletého kluka strhané morfinem, který tady za týden nebude, tak pochopíš, co je to nebo není potřeba. Mám pocit, že někteří se tady absolutně nedokáží vcítit do pocitů a stavů druhého člověka. Tak snad by bylo lepší, aby se spíš věnovali těm DAPům, než filozofování co pro koho je, či není potřeba....
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 10. 2024 04:55

martas38:
:tleskani :tleskani :tleskani
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 6. 10. 2024 12:42

martas38:
respekt... jsi frajer... kéž by bylo v dnešní době více takto empatických lidí...
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 6. 10. 2024 16:35

* klobouk dolů pro martas38 * - přesně takhle nějak se dá vyjádřit pokora, soudnost a empatie člověka k člověku, před 1,5 rokem mi zemřela přítelkyně na rakovinu tlustého střeva - takže vím, co se děje v člověku v takových chvílích a jak bezmocní jsme, proti tomu nahoře ... opravdu " jsme jako peříčko ve větru - Forrest Gump "
- a Tobě tajniku pevnou víru a hodně hlavně psychických sil, bojuj ...
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 6. 10. 2024 22:41

Vzdy jsem tusil,ze jsi clovek se srdcem na pravém míste martas38,respekt chlape!!!
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 8. 10. 2024 06:25

martas38: Moc hezky si to napsal, si borec a za své činy máš i můj velký respekt.
Bohužel žijeme v konzumní době a ani si neuvědomujeme, co je skutečně podstatné a důležité. Naštěstí jsou mezi námi i lidé jako Ty, kteří mohou jít nám i dalším příkladem.
Rins
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka