Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DeathKarma 5. 5. 2023 14:16

AUNE má servis v Německu, Shanling dokáže opravit přímo CZ dovozce.

jiri.filip píše:Pokud to opravdu nechápeš, pusť si 8. studiovou desku Pink Floyd a z ní 1.skladbu na straně 2. Pak snad pochopíš. :D

Před časem se tady ve fóru řešila otázka, kde v Evropě mají kteří výrobci DAP alespoň záruční servis.
Jestli si dobře vzpomínám, byl to pouze A&K v Německu. Z čínských značek ani jediná v celé EU.

To jako vážně očekáváš, že firmy neschopné/z finančních důvodů neochotné mít pro celou EU alespoň jedinou záruční opravnu v rámci poprodejního servisu pro zákazníky se budou programovat s aplikací, ze které přímo nebudou mít žádné příjmy, ale jen výdaje? :shock:

Apple to dělá proto, aby své iOvce ještě lépe zamknul ve svém ekosystému. Speciálně od nich to není žádná charita. :pozor
Vzhledem k tržnímu podílu Apple si nejsem jistý, že by výrobci DAP měli začít s případnými programováním aplikací na DO pro své DAP právě pro tento OS. Android by v tomto případě vzhledem k preferenci levnějších DAP, stejně jako levnějších mobilů dával větší smysl.
DeathKarma
Junior

Odeslat příspěvekod jiri.filip 5. 5. 2023 14:30

introvert: Za nesmysly? Stačí na Google zadat např. "Apple vendor lock-in". Hned článek v prvním odkazu, nazvaný "Bad Apple: Five Classic Apple Marketing Tactics That Lock You In", je více než výmluvný (https://www.pcworld.com/article/520658/ ... ou_in.html).
Co tam máš dál?
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 5. 2023 15:09

No, řekl bych, že toho o nekalých praktikách firmy Apple vím docela dost. Ale to, o čem píšeš, bych rozhodně nikterak neprožíval. Jsou desítky podstatně důležitějších věcí, proč nemít Apple rád. Já o nich vím, a přesto Apple stále používám. Třeba proto, že nikdo jiný mi nedokáže nabídnout to, co Apple ? Tak prosím, zamkněte mě, budu rád .. 8-) :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 5. 5. 2023 16:19

introvert píše:Co to je za nesmysly ? Apple nikoho nikde nezamyká, ...

Na té argumentaci bys měl ještě zapracovat. :lol:
Nejdřív tvrdíš, že "Apple nikoho nikde nezamyká" a za chvíli bys "to rozhodně nikterak neprožíval", resp. "Jsou desítky podstatně důležitějších věcí, proč nemít Apple rád. Já o nich vím, a přesto Apple stále používám."
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 5. 2023 18:28

Introvert nemá agumenty, má zato pevný názor. Co se mu nehodí, to je nesmysl :-).
Nicméně máslo na hlavě má víc společností, já jsem měl v minulosti podobnou zkušenost s NW HD5 a minidisk recorderem Sony. Vložením šifrování zabraňovali, aby si člověk mohl zkopírovat své vlastní nahrávky (a to i vlastní skladby). Připadalo mi to jako přehnané opatření vůči zákazníkovi. Sony jsem tehdy opustil a už nikdy jsem si nic od nich nekoupil.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 5. 5. 2023 18:56

Tak Shanling M3 Ultra doma. Pokud jste hudební analfabet jako já, tak pokud budete mít přehrávač od Shanlingu, tak během poslechu neexperimentujte s výstupem. Zvolila jsem linkový výstup, tak rychle jsem z uší sluchátka ještě nikdy nestrhávala. :) Ještě předtím jsem zkoušela přehrávač s BT sluchátky, pro nerušený poslech dosah BT tak maximálně 5 metrů, což mne nemile překvapilo. Naštěstí přehrávač mám primárně nadoma k drátovým sluchátkům
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 5. 2023 19:19

mahtiel_cz:
Divné. :shock:
Měl jsem Shanling M6 Pro a přehrával jsem z něj přes bluetooth do reproduktoru Harman Kardon Go+Play z jedné místnosti do druhé (cca 10m) a fungoval bez problémů.
Je dost možné, že sluchátka mají slabý přijímač. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 5. 5. 2023 19:28

Jednalo se o Samsung Galaxy Buds 2.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 5. 2023 19:49

mahtiel_cz:
Aha.
Tak to se dá čekat, že tam malé in-ear sluchátka v sobě nebudou mít tak citlivý a kvalitní přijímač BT. :-)
Nyní je jasné, že DAPem to není. :pozor
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 5. 2023 20:59

BT je prostě katastrofa. V kombinaci s TWS totální. On je dosah 10m přes zeď krásný, ale druhá věc je, jak to pak hraje. Třeba u LDAC kodeku to pak jede i s méně jak 20% bitrate.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 5. 2023 21:46

martas38:
Přes zeď jsem to nezkoušel. Pouze z jedné místnosti do druhé, ale byly otevřené dveře. :-)
Myslím, že s Noble FoKus Mystique to taková bída nebude. :pozor
Na HF jsou z nich nadšeni (prý nejlepší TWS).
Zvuk přes bluetooth z DAPu do Harman Kardon Go+Play hraje také dost slušně.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 5. 2023 22:13

Fyziku prostě neošulíš. Jak je asi velká anténa v TWS? Že dodnes přes BT neumíme přenést bezztrátově ani CD kvalitu (tedy flac 16/44,1) je ti předpokládám známo.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 5. 2023 22:26

martas38:
Jasně, rozumím ti. :-)
Noble FoKus Mystique samozřejmě nelze zcela srovnávat s kabelovými IEMs stejné
značky za mnohem vyšší cenu.
Tyto TWS jsou prostě pro mladé, kteří se hi-end zvukem nezabývají a chtějí sluchátka bez kabelu.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 5. 2023 22:29

Mladí si kupují zejména Airpods, či napodobeniny. S Noble by nebyly free, cool ani in.
Každopádně Noble je jeden z mála výrobců TWS, co používá víceměničovou koncepci.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 5. 2023 22:30

Nejde o to ošulit fyziku, ale spíš kabel (získat komfort). :-)
Samozřejmě i za ten komfort se platí. Platí se ztrátou kvality zvuku + časté dobíjení TWS.

-- 5. 5. 2023 22:32 --

martas38 píše:Mladí si kupují zejména Airpods, či napodobeniny. S Noble by nebyly free, cool ani in.
Každopádně Noble je jeden z mála výrobců TWS, co používá víceměničovou koncepci.

Ano, Noble je pro ty mírně pokročilé. :-)
Pokud vím, tak zatím lépe hrající TWS na této planetě nejsou. :-)
Pro velkou většinu mladých je šílenost utratit za IEM 1.000,- USD.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka