Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Fenix88 9. 4. 2022 19:09

Tak moje poslední verze vyberu je iBasso DX300 + iBasso IT07
Fenix88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 4. 2022 19:59

No, nechci ti do toho házet vidle, dost možná to problém nebude, navíc je to stejná značka. Ale DAPy iBasso šumí. A IT07 už jsou poměrně citlivá sluchátka, mohlo by to vadit. Měl jsem DX160 a z tohoto důvodu jsem se ho zbavil, s CA Solaris opravdu výrazný šum (ale ty jsou ještě citlivější jak IT07). Měl jsem chvilku půjčený DX300 a lehký šum taky. Navíc je to obrovská suprtěžká cihla, kterou nedáš rozhodně do kapsy, protože ti ji to urve. To myslím opravdu vážně. Jinak zvuk byl parádní. Navíc DX300 má výměnné AMP moduly a možná by to bylo s některým jiným lepší (ten šum). Zkusil bych se podívat na jiné značky, nabízí se Shanling a nebo když už iBasso tak DX240. Ta třístovka je opravdu domů na stůl a utáhne to i velká náhlavní sluchátka. K citlivým IEM za mě zbytečnost. A přenosné zařízení si představuju jinak
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fenix88 9. 4. 2022 21:50

Diky za info, a co takhle IBASSO DX240 + IBASSO AM05 a k cemu je ten vymenej modul iBasso AMP8 MK2 mam ho taky koupit, ? a asi i redukci 2,5 na 4.4?
Fenix88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 4. 2022 23:46

AMP8 jestli si dobře pamatuju měl klasický a 4,4mm symetrický výstup. Je to dost výkonný modul. Možná proto šuměl.
iBasso AM05 mají rovný a pro spousty lidí nudný zvuk. Je to úplně jinde než extrémně povedená IT07. A hlavně je to PODSTATNĚ horší ve všech ohledech oproti IT07. Ostatně tomu napovídá i třetinová cena oproti IT07. Doporučuji ti v první řadě řešit sluchátka a pak DAP k nim. Koupit DAP a vybrat k němu sluchátka je docela blbost. Sluchátka mají vliv na 80% zvuku v takovém řetězci, doporučuju začít hledat tam a rovněž tam šetřit co nejmíň. Sluchátka za dvacet tisíc s DAPem za pět tisíc budou hrát stokrát líp, jak sluchátka za pět s DAPem za dvacet.
Hlavně ti doporučuju to někde poslechnout, třeba půjčit z Audiga, s někým se domluvit na poslech apod., protože očividně nevíš co chceš (bez urážky, myšleno tak, žes to nikdy neslyšel).

Jaký zvuk se ti vlastně líbí? Rovný přesný analytický, nebo naopak basovější zábavnější s cinkáním výšek?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fenix88 10. 4. 2022 07:50

Ok chápu, no tak když vezmem treba ty iBASSO IT07 tak co k nim ten iBASSO DX240 ?
No a co se týká zvuku tak raději "basovější zábavnější s cinkáním výšek"
Fenix88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flatliners 10. 4. 2022 08:45

Dynamický měnič na IT07 dodá basů dostatek, ale ne na úkor ostatních pásem. Výšky jsou fantastický, tedy se základnim stříbrným filtrem. Na ty si hodně potrpim. Každopádně zábavnost zaručena, tam se nemusíš bát. Hlavně dokáží přehrát parádně jakýkoli styl, což když máš větší rozptyl jako třeba já, tak oceníš. A dokáží zlepšit i horší produkci a nahrávku, což je pro některý moje věci, které už jsou prakticky nesehnatelný a nejsou ani na online službách věc nedocenitelná..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fenix88 10. 4. 2022 12:10

Jasný , díky za odpověď no a poslape to s tim iBASSO DX240 ?
Fenix88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 10. 4. 2022 13:29

Poslal jsem SZ
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 4. 2022 17:26

Fenix88: ty AM05 vyřaď. To by se ti určitě nelíbilo. Myslím, že IT07 budou splňovat co hledáš.
DAP nejlíp vyzkoušet až se sluchátky. DX240 může být ok, taky nemusí. Zas bylo by divné, kdyby měl jeden z nejlepších DAPů iBassa špatnou synergii s jejich vlajkovou lodí IEM.
Já mám trošku po zkušenostech k iBassu trošku averzi. Moc se mi líbí jeho zvuk, ale vždycky tam bylo něco, co mě to znechutilo. Pomalý procesor, elektrosmog od displeje a wifi, šum na pozadí. Hodně jsou chválené Shanlingy, ale lidi tam často instalují alternativní playery, protože ten jejich má nějaké chyby. Další možnost A&K. Mám, moc mi nesedí jejich prostředí. Prostě každá značka má něco a zatím se mi nepodařilo najít ideální zařízení.

Co třeba tohle:
viewtopic.php?f=1872&t=1322916
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2022 18:53

" Hodně jsou chválené Shanlingy, ale lidi tam často instalují alternativní playery, protože ten jejich má nějaké chyby." (martas38)

Jakožto uživatel Shanlingu M6 Pro si úplně nemyslím, že by měl vestavěný SW player chyby.
Můj Atell-Kern AK300 je na tom podobně jako SW player v Shanlingu.
Potíž byla trochu v tom, že jsem si zvyknul na Neutron a PowerAmp player.
V AK300 i M6 Pro jsou "vestavěné" přehrávače docela jednoduché.
Pro někoho to může být i výhoda.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 4. 2022 20:47

Uživatelské prostředí A&K je pro mě neintuitivní děs běs. Mluvil jsem s kamarádem, co teď M6 Pro prodával a je to z důvodu chyb v software a zabržděnosti systému.Jak začneš využívat streamovací služby a podobně, pak se ukáže.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek 2 10. 4. 2022 21:47

Mám kombinaci IT07 a Fiio M11 ve verzi plus LTD,pokud máš rád zábavný, šťavnatý zvuk,tak mohu doporučit.Basy jdou opravdu hluboko,se stříbrným filtrem na IT07 výšky pěkně cinkavé ( v dobrém,nejsou agresivní, protivné), detailů na rozdávání (budeš znovu objevovat oblíbené skladby).Za mě parádní kombinace.Jinak určitě lepší dát do sluchátek více peněz než do dapu,kdyby to finance a hlava dovolili tak bych k M11 pořídil i Solaris popř. něco podobného z té cenové kategorie, toš tak....
Marek 2
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2022 22:53

martas38 píše:Uživatelské prostředí A&K je pro mě neintuitivní děs běs. Mluvil jsem s kamarádem, co teď M6 Pro prodával a je to z důvodu chyb v software a zabržděnosti systému.Jak začneš využívat streamovací služby a podobně, pak se ukáže.

Já streamovací služby vůbec nevyužívám a do budoucna to neplánuju.
M6 Pro mi funguje výborně. Kupoval jsem ho jako náhradu za AK300.
Do budoucna plánuju koupit nějaký hi-end DAP. :roll:
Bohužel zatím na této planetě není žádný perfektní či bez chyb. :-\
Buď výrobci nevyužívají svou mozkovou kapacitu nebo tak DAPy vyrábí schválně. :potichu
Prostě tomu asi nerozumím. :roll:
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inkvizition 11. 4. 2022 05:50

Marek 2 píše:Mám kombinaci IT07 a Fiio M11 ve verzi plus LTD,pokud máš rád zábavný, šťavnatý zvuk,tak mohu doporučit.Basy jdou opravdu hluboko,se stříbrným filtrem na IT07 výšky pěkně cinkavé ( v dobrém,nejsou agresivní, protivné), detailů na rozdávání (budeš znovu objevovat oblíbené skladby).Za mě parádní kombinace.Jinak určitě lepší dát do sluchátek více peněz než do dapu,kdyby to finance a hlava dovolili tak bych k M11 pořídil i Solaris popř. něco podobného z té cenové kategorie, toš tak....

Tuto kombinaci (IT07 a M11 plus LTD) mám vyzkoušenou (5 dní z audiga) a mohu také doporučit, za sebe jsem teda vzal černé filtry, aby těch výšek nebylo moc, ale to je výhoda IT07, každý si je doladí k obrazu svému.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 07:21

pseudomagick píše:Já streamovací služby vůbec nevyužívám a do budoucna to neplánuju.

Většina lidí si kupuje chytré DAPy s Androidem skrz využití streamovacích služeb. A pokud výrobce garantuje, že to má fungovat a ono to pak nefunguje např. z důvodu mizerné wifi, nebo ostatního HW v DAPu, je něco špatně.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka