Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2022 15:37

jiri.filip: já používám streamovací služby dvě. Qobuz a Tidal. A funguju tak, že si třeba jednou za týden stáhnu do DAPu hudbu co pak poslouchám mimo domov. Ono je to za pět minut dole. Pokud po něčem venku jó prahnu, udělám z mobilu hotspot a vytouženou hudbu stáhnu, či obnovím, aby to stažené hrálo dál. Na kartě nemám opravdu všechno a na rozdíl od Qobuzu nemám všechno v hi-res. Doma samozřejmě poslouchám online, pokud mě teda napadne poslouchat DAP s IEM, což se moc neděje.
To, že Sony ztišuje hlasitost na základě regionu a nejde to snadno odstranit beru jako těžkou obstrukci, která mě prostě zabraňuje si to zařízení koupit. I když mám snadno vybuditelná IEM. Nedělá to moje současné A&K, nedělalo to před tím iBasso, před ním HiBy, před ním Shanling. Takže sorry, ale Sony není pro mě. Pokud budu prahnout po jó kvalitním zvuku, půjdu do vyššího modelu A&K, nebo do Lotoo, či Luxury&Precision, ale zatím nemám potřebu, protože do MHD mě kombinace A&K SR25 a CA Solaris naprosto postačuje. Takže asi tak...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 29. 4. 2022 16:03

martas38: ČIstě ze zájmu - A&K je, pokud se nemýlím, Jižní Korea. Ostatní značky jsou čínské?
Které z těchto všech mají OS jiný než Android?
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2022 17:10

Ano A&K je Jižní Korea, dříve značka iRiver. Nemá Google Android, ale Open Android, značně upravený. Takže žádný Google Play a podobně, úplně odlišná instalace několika málo aplikací, podstatně vyšší stabilita, Android nepřipomíná v ničem.
iBasso klasický Android, za mě nic moc stroje, krom zvuku, ten je dobrý. HiBy a Shanling jsem měl nižší modely s jejich systémy. Ale dnes samozřejmě nabízejí klasický Android.
Lotoo a Luxury, to je už trošku jiná liga. Zvukově naprosto bezkonkurenční DAPy, oba proprietární systém, ovšem zvukově výrazně jinde, než vše o čem je řeč. Ostatně byly to mašiny v ceně 100kKč+. Zejména Lotoo naprostá paráda. A ano všechno je to Čína, ovšem poslední dva jmenované trochu jiná Čína. Myšleny stroje Lotoo Paw Gold Touch a Luxury & Precision LP6. Takže z toho, co jsem jmenoval klasický Android pouze to iBasso, byť ho nabízí i HiBy a Shanling.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 29. 4. 2022 20:08

jiri.filip píše:
martas38 píše:Proč by měl potřebovat hotspot, nebo sim kartu, když chce venku poslouchat streamovací služby? Hudba z Tidalu a spol jde ukládat na kartu, nebo do paměti přístroje :D

Pokud bych si náhodou někdy chtěl pořídit nějakou stremovací službu, udělal bych to proto, abych mohl objevovat novou hudbu i mimo domov. To bez připojení k Internetu nejde. ;-)

Když přistoupím na to, že na cestách budu poslouchat jen hudbu, kterou si předtím uložím do přístroje nebo na microSD kartu, nepotřebuji streamovací službu. Stačí mi moje sbírka CD, kterou postupně převádím do digitální podoby. :D

-- 29. 4. 2022 10:54 --

pseudomagick píše:jiri.filip:

Aby bylo srovnání s "polovičním" Cowon Plenue D férové, chybí mi odpovědi na tyto otázky:
1) Jaký byl region kód SONY DAP?

Tak to vůbec netuším. :roll:
Poslouchal jsem ho na srazu audiofilů v Praze. Ten DAP byl Bíny (velmi dobrého recenzenta testujícího pro avmanii.cz).

2) Byl na obou DAP nastaven stejný Gain?

Netuším. Bína mi říkal, že je to na maximum, a že ten DAP má omezení hlasitosti. :-\

3) Který konkrétní typ in-ear Ti NW-WM1 M1 neutáhl v pohodě? Jak jsem psal, bylo by to divné.

Poslouchal jsem s EarSonics Velvet.

A jsme doma. ;-)
To srovnání není v takovém případě ani "jablkami s hruškami", ale rovnou "jablka se žebříky". :roll: :lol:

Takže NW-WM1A bylo to, které Bína výhodně koupil na britském Amazonu, jak kdysi někde psal. Tzn. evropský model s omezením hlasitosti a bez High Gain. O tom, jestli byl Cowon Plenue D nastavený na Low nebo High Gain, nevíme nic.
V každém případě porovnávat NW-WM1 s omezením hlasitosti s jakýmkoliv jiným DAP bez omezení hlasitosti má asi takový smysl, jako nechat dva závodníky běžet 100 m a jednomu z nich dát před startem na záda batoh s 20 kg zátěží. :shock: Takové porovnání je naprosto nevypovídající. :pozor

EarSonic Velvet neznám. Co jsem se díval, mají impedanci buď 32 nebo 42 Ohm podle nastavení nějakého přepínače.
Impedanci 32 Ohm mají moje Beyerdynamic T51i a na Low Gain na 3,5 mm výstupu hrají při průměrné hlasitosti 55/120 "jako z praku".

Chápu, kdyby Tě nezaujalo barevné podání NW-WM1A ve spojení s Tvými sluchátky. Může být.
Na Tvých sluchátkách s nastavenou impedancí na 32 Ohm ale vylučuji, že by NW-WM1A nebyl schopen je utáhnout, pokud by měl odstraněné omezení hlasitosti.

Jasně. Nebylo to úplně spravedlivé srovnání. :D
Když jsem NW-WM1 s Velvety poslouchal, netestoval jsem EQ či jiná zvuková nastavení.
Nechtěl jsem ho Bínovi "zvukově rozladit". Při testu v obchodě (např. Audigu) bych si to určitě dovolil. :-)
Jak už jsem napsal výše, intenzita hlasitosti (na max) byla dobrá pro večerní ambient či relaxační hudbu.
Do města bych si ho určitě nevzal. :pozor
Dodnes Bínu tak trochu nechápu. :shock: (velký těžký DAP s piďi hlasitostí)
Věřím, že kdyby NW-WM1A neměl volume cap, tak by byl můj zvukový dojem jiný.
Tuto prasárnu (jinak to fakt nazvat nelze) jsem si vzal dost osobně a snažím se,
abych DAPy od Sony spíše s nezájmem obcházel.
Nové Sony WM1AM2 se mi líbí, ale za cenu téměř 36k fakt nechci řešit volume cap! :pozor
Pokud u nového WM1AM2 nejde deaktivoval volume cap, tak proč se takový DAP prodává v EU v ochodech? :shock:
Bude mít případný kupec DAP zatím doma v šuplíku, než se někomu podaří "prolomit" volume cap? :shock:
Tudy však cesta nevede. :pozor
Další věcí, která mě u Sony dost štve jsou pouzdra. :twisted:
Prodávají DAPy a nemají k nim pouzdra? :shock: (psal jsem přímo prodejci)
Dělá si ze mě Sony dělá pr...? :shock:
Poškrábaných DAPů od Sony lze najít docela dost a nevypadá to hezky. :-\ :pozor
Sony WM1ZM2 za 94k a v obchodě nemají pouzdro? Neomluvitelné! :pozor :grr:
Vždyť i k čínskému(mini) DAPu Shanling M0 za 2.700,- lze dokoupit pouzdro za pár stovek. 8-)
To, jak Japonci přistupují ke gaidžinům zde nebudu raději rozebírat (i z hlediska elektoniky). :D :pozor
Pouze naznačím: asi jako evropské západní země s dovozem a kvalitou potravin pro postkomunistické
země v EU. :potichu
Tolik asi k renomované značce Sony. 8-)

-- 29. 4. 2022 21:34 --

jiri.filip:
Všiml jsem si, že máš SONY NW-WM1Z a Beyerdynamic T51i a KOSS Porta Pro.
Není to tak trochu (spíše dost) plýtvání potencionálem NW-WM1Z? :shock:
Nechtělo by to upgade sluchátek? :-)
Pokud použiju příměr, připadá mi to jako pouštět 4K obraz do TV s HD Ready. :potichu

Jak jsem již pochopil, jsi fanda a obhájce DAPů od Sony... 8-)
Je zvláštní, že nejsi i majitelem in-earů Sony IER-Z1R či Sony IER-M9. :shock: :D
SONY NW-WM1Z s in-eary Sony IER-Z1R by mohlo být špičkové combo. :D :tleskani
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 4. 2022 09:49

Nový "Hi-Res Portable DAPs comparison chart 2022".

Zde: https://www.head-fi.org/threads/hi-res- ... 22.961903/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 3. 5. 2022 10:51

pseudomagick píše: Jasně. Nebylo to úplně spravedlivé srovnání. :D

V takovém případě mi ale smysl takového srovnání uniká. :shock:
Pokud dělám srovnání, tak proto, abych zjistil, která varianta je pro mne nejlepší a případně upgradoval na pro mne lepší DAP.
Dělat srovnání s vědomím, že z nějakého objektivního důvodu (např. rozdílné nastavení srovnávaných DAP v identických parametrech) není spravedlivé, nebo jsem ovlivněn subjektivními předsudky ("Nemám rád SONY"), by pro mne byla ztráta času.

pseudomagick píše: Jak už jsem napsal výše, intenzita hlasitosti (na max) byla dobrá pro večerní ambient či relaxační hudbu.
Do města bych si ho určitě nevzal. :pozor
Dodnes Bínu tak trochu nechápu. :shock: (velký těžký DAP s piďi hlasitostí)

Tohle je asi nejdůležitější argument. Pokud vím, Bína někde psal, že NW-WM1A používá jako referenční DAP pro testy sluchátek. Kdyby byl minimálně tento konkrétní SONY DAP tak špatný (tzn. včetně údajné nedostatečné hlasitosti), určitě by ho nepoužíval jako referenční. :pozor

pseudomagick píše: Věřím, že kdyby NW-WM1A neměl volume cap, tak by byl můj zvukový dojem jiný.
Tuto prasárnu (jinak to fakt nazvat nelze) jsem si vzal dost osobně a snažím se,
abych DAPy od Sony spíše s nezájmem obcházel.
Nové Sony WM1AM2 se mi líbí, ale za cenu téměř 36k fakt nechci řešit volume cap! :pozor
Pokud u nového WM1AM2 nejde deaktivoval volume cap, tak proč se takový DAP prodává v EU v ochodech? :shock:
Bude mít případný kupec DAP zatím doma v šuplíku, než se někomu podaří "prolomit" volume cap? :shock:

Některá sluchátka s velkým požadavkem na příkon na tomto DAP opravdu nemusí být dostatečně vybuditelná.
Na druhé straně jsou i velká uzavřená sluchátka, která s tímto DAP hrají "jako z praku". U SONY to je MDR-Z1R nebo MDR-1A. Určitě se najdou taková sluchátka i od jiných výrobců.
Obecně by měla s tímto DAP hrát výborně jakákoliv sluchátka s velkou citlivostí, malým odporem a ne velkým požadavkem na příkon.

pseudomagick píše: Další věcí, která mě u Sony dost štve jsou pouzdra. :twisted:
Prodávají DAPy a nemají k nim pouzdra? :shock: (psal jsem přímo prodejci)
Dělá si ze mě Sony dělá pr...? :shock:

Tady s Tebou musím částečně souhlasit.
Nepříjemné je, že samo SONY v ČR žádná pouzdra samostatně neprodává.
Dodávají pouzdro pouze jako příslušenství přehrávače nejvyšší řady (tzn. NM-WM1Z M1 i M2).
K ostatním přehrávačům si ho zákazník musí koupit samostatně, pokud ho chce. To platí jak pro výběhové řady (WM1A M1, ZX300, A55), tak pro aktuální (WM1A M2, ZX507, A105).
Nezbývá tak, než se obrátit na Amazon, Ebay, případně jiné, menší prodejce, kde se tato SONY pouzdra dají ještě sehnat.
Budu-li upřímný, originální pouzdra na WM1x M1 a ZX300 mi přijdou předražená. Jsou sice z kvalitního materiálu a zpracování bude asi také kvalitní. Co ale podle mne nedomysleli, jsou nechráněné boky pouzdra v místech, kde jsou tlačítka. Takže ač v pouzdře, může dojít k poškrábání nechráněných částí těla přístroje.

Dlouho jsem uvažoval, že skousnu i tu vyšší cenu a objednám je. Nicméně pak jsem zjistil, že se na Ebay dá na obě výše uvedené řady nechat individuálně vyrobit pouzdro dle vlastní konfigurace z opravdu široké nabídky materiálů. To byl okamžik, který mne přesvědčil, že není nutné ustupovat za každou cenu z požadavku na maximální ochranu přehrávače v pouzdru a koupit jen to originální.
Takže na ZX300 je kožené pouzdro typu bookcase již někde na cestě mezi Čínou a ČR, a to za maximálně poloviční cenu ve srovnání s originálním pouzdrem.
Pokud budu s materiálem i provedením pouzdra spokojen, objednám u nich i pouzdra na obě WM1x. V případě ne úplné spokojenosti zkusím nějaké lepší brašnářství. Třeba Brašnářství Tlustý v Praze dělá krásné věci, ale taky za již méně "krásné" částky. Kvalita materiálu i provedení je ovšem super.

pseudomagick píše: Sony WM1ZM2 za 94k a v obchodě nemají pouzdro? Neomluvitelné! :pozor :grr:

U tohoto DAP v obchodě nemusí mít žádné pouzdro. :pozor Jak u WM1Z M1, tak i u WM1Z M2 je totiž pouzdro přibaleno v krabici jako příslušenství přehrávače. :lol:

pseudomagick píše: jiri.filip: Všiml jsem si, že máš SONY NW-WM1Z a Beyerdynamic T51i a KOSS Porta Pro.
Není to tak trochu (spíše dost) plýtvání potencionálem NW-WM1Z? :shock:
Nechtělo by to upgade sluchátek? :-)
Pokud použiju příměr, připadá mi to jako pouštět 4K obraz do TV s HD Ready. :potichu

Jak jsem již pochopil, jsi fanda a obhájce DAPů od Sony... 8-)
Je zvláštní, že nejsi i majitelem in-earů Sony IER-Z1R či Sony IER-M9. :shock: :D
SONY NW-WM1Z s in-eary Sony IER-Z1R by mohlo být špičkové combo. :D :tleskani

Vzhledem k tomu, že WM1Z mám asi týden a teprve dnes ráno jsem na něj lepil ochranné sklo, tak jsem zatím ani neměl moc možností jeho potenciálem plýtvat. :-D
O upgradu sluchátek jsem uvažoval. Je to ale složitější.
Nemám bohužel čas, abych mohl doma poslouchat hudbu v klidu a bez velkého pohybu třeba na SONY MDR-Z1R.
Na poslouchání venku při procházkách mi MDR-Z1R přijdou již moc velká. Udávanou hmotností 385 g jsou bohužel blíž hmotnosti WM1Z než WM1A, takže to na velké nošení taky nevidím. Navíc nechci vypadat jako mimozemšťan. :lol: :pozor
Zbývají tedy buď on-ear nebo in-ear.

On-ear jsou moje stávající T51i, se kterými jsem velmi spokojen - tedy až na plastové díly spojující kovové části sluchátek a mající tendenci praskat. Po zvukové stránce jim nemám co vytknout. Pokud by ale byla nějaká lepší za rozumnou cenu, nebránil bych se. Ani nemusí být od SONY. ;-)

In-ear jsem zatím žádná neměl. Zkoušel jsem kdysi jen nějaké "pecky" od uší, které by dodané jako příslušenství k mobilu. Nedržely mi v uchu a vypadávaly, takže jsem si to pro sebe tenkrát vyhodnotil jako slepou uličku.
IER-Z1R se mi moc líbí. Potřeboval bych si je ale někde vyzkoušet. Jaké mají zvukové podání a jak mi drží v uších. To asi z hygienických důvodů bohužel ale nebude možné.
Navíc by mne u nich zajímaly "celkové náklady vlastnictví". Tzn. kolik stojí náhradní silikonové nebo pěnové koncovky a jako často by se měly měnit.
Nemám problém dát jednorázově větší částku do pořízení zařízení. Nejsem ale fandou pravidelných plateb za příslušenství v kvalitě spotřebního materiálu. :pozor

Doplnění:
Pokud jde o pouzdra k aktuálním řadám SONY DAP, největší výběr je bohužel mimo Evropu. :eh
Ti z vás, kteří chcete pouzdro typu bookcase, by měli obrátit svou pozornost na japonské "Musashino label", nebo jihokorejský Dignis.

Shrnutí:
Z marketingového hlediska je přístup SONY k prodeji příslušenství k jejich DAP minimálně v Evropě, podle ohlasů ve fóru Head-Fi nejspíš ale bohužel kdekoliv mimo Japonsko katastrofální. >:-(

Jejich vlastní infolinka v ČR není dle mé vlastní zkušenosti schopna odpovědět na otázku ohledně propojovacích kabelů mezi DAP a hifi věží. :grr: Odkázali mne na autorizované SONY servisy. Oslovil jsem, pokud si dobře vzpomínám, celkem tři. Konkrétní odpověď jsem dostal od jednoho. Jak jsem až později zjistil na Head-Fi fóru, nebyla bohužel nejsprávnější.
V Japonsku seženete kabely, o kterých tady v Evropě nemají pobočky SONY ani tušení.
Výše uvedené v tomto odstavci platí pro předchozí generaci SONY DAP, vybavenou WM-Portem a vlastním OS (tzn. WM1x M1, ZX300 a A55). U nových přehrávačů s OS Android a USB-C portem snad je situace alespoň v tomto směru lepší.

Nepříjemným opruzem je, že v podstatě většinu příslušenství (počínaje ochranným sklem, přes pouzdro, propojovací kabely, docking station a konče dálkovým ovládáním) musíte shánět v zahraničí, často jen v Japonsku.
Nicméně s Internetem a průměrnou znalostí angličtiny to není žádný problém.
Řešitelné jsou i situace, kdy daný prodejce neposílá přímo do zahraničí.

Pokud chcete opravdu kvalitní DAP s kvalitním zpracováním a zvukovým podáním, se SONY - zejména u jejich posledních řad s jejich vlastním OS - neuděláte v žádném případě chybu.
Vyplatí se i přes počáteční starosti spojené s nákupem příslušenství v zahraničí.

jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 5. 2022 18:46

jiri.filip:

Ty ses tedy pěkně rozepsal. :shock:
Nedovolil bych si tvrdil, že jsi ďáblův advokát, ale nedivil bych se kdybys byl obchodní zástupce zn. Sony. :D
Hlavně ten poslední odstavec v tvém textu to poněkud naznačuje. :roll:

Jasně, mohl (proti) argumentovat atd., ale nějak se mi do toho nechce. :pozor
Zkrátka a dobře, Sony se raději vyhnu. 8-)
Důvody jsem již uvedl výše.
Pokud prodejce dodrží slib, tak příští měsíc koupím Astell&Kern A&futura SE200
a to mi stačí ke spokojenosti.
Alespoň nebudu řešit volume cap či objednávat pouzdra přes půl zeměkoule. :pozor
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 5. 2022 20:49

Dnes jsem byl na schůzce, kde jsem konečně slyšel in-eary 64 Audio U12t a EarSonics Onyx.
Zklamaný rozhodně nejsem. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 5. 2022 20:53

Každého spíš zajímá, jestli si je teda koupíš ? :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 5. 2022 21:01

Pokud bych k nim dokoupil stříbrný kabel, tak ano.
To už by bylo za 65.480,- CZK. :-\

Třeba tento: https://www.64audio.com/collections/cab ... mium-cable

Věřím, že tento kabel by zvuk projasnil.
Zvuk U12t mi připomněl zvuk CA Andromeda, ale ve vyšším levelu.
U12t jsou určitě výborný upgrade pro CA Andromeda.
Zatím to jsou nejlépe hrající IEM s technologií pouze BA, které jsem slyšel.

-- 3. 5. 2022 22:14 --

introvert píše:Každého spíš zajímá, jestli si je teda koupíš ? :-)

Pokud je budu kupovat, tak si na ně ještě několik měsíců budu muset počkat. :-\
Příští měsíc budu kupovat DAP Astell&Kern A&futura SE200.
Naposledy upravil pseudomagick dne 3. 5. 2022 22:52, celkově upraveno 1
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 3. 5. 2022 22:20

pseudomagick píše:jiri.filip: Nedovolil bych si tvrdil, že jsi ďáblův advokát, ale nedivil bych se kdybys byl obchodní zástupce zn. Sony. :D
Hlavně ten poslední odstavec v tvém textu to poněkud naznačuje. :roll:

Já a obchodní zástupce čehokoliv? :shock: Tak to jsi mě :lol: .
Být šéfem firmy, tak kdyby její obchodní zástupce napsal do veřejného fóra to co já, měl by za svou upřímnost asi problém.

Ne, teď vážně. SONY bych odpustil ten opruz, který mi připravili se sháněním příslušenství různě po světě.
Co ale nedokáži překousnout, je jejich myšlenkový obrat, kdy měli nejprve DAP přehrávače na OS Android, pak rozumně zdůvodnili, proč je Android "fuj", a tak v dalších řadách uvedli DAP s jejich vlastním OS.

Jak se v jiných oblastech kdysi tvrdošíjně drželi svého i když třeba špatného rozhodnutí, tak po pár letech tady kapitulovali před uživateli požadujícími u DAP i možnost Wi-FI připojení a instalování aplikací.
Výsledkem jsou aktuálně poslední řady jejich DAP s OS Android (WM1x M2, ZX507 a A105) a to, že tím ze sebe SONY udělalo blbce.
Osobně jim trochu paradoxně dávám šanci na obchodní úspěch jen u obou nejdražších modelů WM1x M2).
Co jsem četl, ZX507 i A105 mají - i kdyby nic jiného - malou výdrž na jedno nabití baterie, a to podstatně horší než u jejich předchůdců (tzn. ZX300 a A55).

jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 5. 2022 22:40

jiri.filip:
Osobně proti zn. Sony nic nemám. :pozor
Bezesporu je to léty osvědčená značka, která umí vyrábět skvělou elektroniku. :tleskani
Nebýt těch 2 věcí (které mi dost vadí), tak bych o koupi dost uvažoval. :roll:
Více bych ale ocenil DAP bez OS Android.
Bohužel dnešní dapisti chtějí streamovat hudbu on-line. :-\
Já však nejsem streamující dapista. :pozor
Jsem "old school" hráč. 8-)

To zda budou mít "nejdražší modely WM1x M2" úspěch záleží na onom prolomení
volume capu a těch pouzdrech, tedy alespoň v zemích EU.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jiri.filip:
Milý manažere, vyřiď těm klukům ve vedení Sony (ale přímo v Japonsku!) ať přestanou blbnout,
neboť takovéto "faux pas" jejich byznysu fakt dost neprospívá. :pozor :D

Pokud by se ptali "jak přestat blbnout? ", tak tři uživatelské rady z české kotliny zní:
1) Odstraňte volume cap úplně a místo toho do SW implementujte při zvýšení hlasitosti klasické
upozornění na displeji: "hlasitost je už docela vysoká a může poškodit váš sluch".
Pozor však! U tohoto upozornění musí být i zaškrtávací políčko s nápisem: "již nikdy více nezobrazovat". :D
2) Dejte ke každému svému DAPu bytelné pouzdro z pravé kůže šité (pouze extra silnou!) nití zn. Gütermann.
3) Snižte cenu u všech DAPů min. o 20%.

A ještě malý bonus, neboť dobré rady jsou vždy a všude (dokonce i v Japonsku!) nad zlato. :D
Pokud by si chtěli "šplhnout" u zákazníků.
1) Ve svých DAPech zaimplementujte funkci "Pure Walkman", který vypíná či obchází OS
Android na pozadí (něco jako AGLO u zn. Shanling). To je funkce pro hatery OS Android. :D
2) Ve svém SW hudebním přehrávači doplňte min. 5 typů walkman schémat (tzv. 5 in 1),
aby si každý našel svou vlastní modifikaci, která mu vyhovuje.
Každé schéma však musí být uživatelsky doladitelné (barvy, tlačítka, posuvník atd.).
Rovněž musí být každé schéma jiné (ne jak přes kopírák!) a musí v něm být i nastavení
pro ovládání jednou rukou (pro praváky i leváky).
3) Pro hráče, kteří přehrávají přes složky, nechť se zobrazují i obrázky alb (front covers).

Pokud tak učiní, "převálcují" konkurenci a zákazníci se jen pohrnou. Bude jich vskutku přehršel. :D
Pak můžou zvýšit výrobu a "sekat" ty DAPy na výrobní lince jak Baťa dřeváky. :D
Raketový finanční obrat a zisk je pak jistě nemine. :pozor :D

Ručím za to, že pokud vyslechnou slaboulinký uživatelský hlásek z české kotliny (3 rady + bonus),
tak na této planetě nebudou mít absolutně žádnou konkurenci... :pozor
Ale zato v Číně začnou mít docela problém. 8-) :D

Pozn. k bonusu č. 1.
Jsou další 3 varianty (ta třetí je nejlepší):
1) Uživatel by si koupil DAP od Sony pouze se základním SW (tzv. iniciační režim), který by mu umožnil pouze spuštění a připojení k wifi.
Po tomto iniciačním spuštění a připojení k síti by si pak uživatel stáhnul přímo ze stránek Sony:
a) software přehrávače samotného (pro hatery OS Android), tedy pure walkman.
b) nebo samotný OS Android se vším všudy (v nejnovější verzi a dle jazyka uživatele), včetně SW přehrávače.

2) Firmware by dostal zákazník přímo v balení, tj. na MicroSD kartě.
Na kartě by samozřejmě musely být 2 varianty sekundárně-instalačního firmwaru, tedy s OS Android (+ sw player) či pouze pure walkman.

3) ta nejlepší varianta by byla, kdyby DAP v měl v sobě obě možnosti iniciačního firmwaru
nahrané ve speciální paměti samotného DAPu.
Zákazník by si již při prvním spuštění nahrál vlastní verzi, buď s OS Sony (pure walkman) či OS Android + SW Player.
Samozřejmě přes reset (podržení určitých tlačítek na určitou dobu) by musela být možná přeinstalace,
pro případ, že by uživatel chtěl začít používat Android či obráceně.
Pročpak tak jednoduchá věc ty kluky v Japonsku nenapadne (a nejen tam)? :shock:
To tam ti kluci někde chrápou u stolů? :D
Pokud by toto udělali, tak by ke koupi nalákali jak obhájce Androidu, tak i jeho odpůrce.
Naposledy upravil pseudomagick dne 4. 5. 2022 02:32, celkově upraveno 1
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 4. 5. 2022 14:33

Ono je to všeobecně se spotřební elektronikou u nás potíž. Ony Uganda, Pobřeží slonoviny, Česko, Ghana a Bangladéž na mapách ve velínech světových výrobců prostě a jednoduše NEJSOU. Takže se nedivme, že se sem dováží jen ty nejslabší verze. Že je pak eště extra příslušenství jen pro domácí trh je u japonských výrobců naprosto normální, na to si prostě musíme zvyknout. Sony pro mě vždycky byl špičkovej hardware, ale jejich management jsem nikdy nepochopil. Oni mají všechny trumfy v rukávech, ale hrajou to jak ponocný. Proč není Sony lídr v mobilních technologiích a streamování obsahu je mi dodnes záhadou.
Ale oni prostě nechtějí. Moh bych tu napsat deset stran o jejich potenciálu, kterej prostě zabijí pár detaily, ale to by nebylo jen nošení dříví do lesa. U Sony by to byla ještě snaha z těch polen znovu stavět celý stromy!
Faktem ale je, že konkrétně v naší rodný kotlině je hřebíčkem do rakve Sony i místní distributor a jeho cenová politika.
Ale jinak souhlasím skoro se vším co jsi napsal. Je fakt, že Sony je snad jediný, kdo zastropování hlasitosti dodržuje? Cowon to tuším má jako volbu Ano/Ne v menu a finýto. Ovšem, nesmíme zapomenout na ochranářský pud úředníků v Bruselu, je možný že Sony je jeiný, na koho se dá reálně právně došlápnout, bo tu má ofiko sídlo. Tím pádem se to bere, jako že se tu jejcih výrobky vyrábí. Zatímco jiní výrobci se sem "jen" dováží a dovozce zřejmě není zodpovědný za výrobky třetích stran?
Možná vhodnej dotaz pro audioprávníka? :D
Sry za off topic :D
.... ale zase, když už kupuju hrací skříňku za dejme tomu 100k, asi by mě nutnost obejdnat pouzdro ze zahraničí nijak zvlášť nenaštvala. Štve mě Android, takže osobně bych do posledních strojků od Sony stejně nešel. WM1A/Z by byla pro mě end game.
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 4. 5. 2022 15:06

boldricus:
Naprosto s tebou souhlasím. :-)

-- 4. 5. 2022 16:16 --

Na druhou stranu je Sony oproti jiným značkám vyrábějící DAPy gigant.
Její produkce je širokospektrální, neboť vyrábí veškerou audio-vizuální techniku.
TV, rádia, PlayStationy, foťáky, kamery, sluchátka, mobily...a mohl bych dále pokračovat.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michalpankrac 4. 5. 2022 16:27

Jen by jako gigant mohl mít lepší podporu svých výrobků. Mám NW ZX2 a přestal mi tam fungovat Tidal,a aktualizace androidu není k dispozici,je tam 4.4 a nejde s tím nic dělat.. Spotify funguje bezproblémově jen ta kvalita zvuku je znát,jinak zvukově je možná lepší neř Astel Kern 25 který taky mám a mohu porovnat, a výdrž na baterku má sony vynikající.
Meze Empyrean,Campfire Audio Solaris SE,IFI zen streamer,Audio-gd R27,
AK SR-25
Michalpankrac
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka