Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 19. 12. 2022 21:41

Ono je to méně detailní teplo často na dlouhé poslechy, kdy se člověk nechává unášet hudbou vhodnější. Studená pitva za nějaký čas omrzí. Alespoň já jsem zjistil, že to tak mám.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 12. 2022 00:20

martas38:
Tak v tom máš určitě pravdu.
Nicméně U12t jsou spíše "teplá pitva" a dají se poslouchat hodiny. :-)

-- 20. 12. 2022 00:25 --

Dnes jsem na schůzce od ripper6 slyšel Astell&Kern SR25 a zvukově to není takový průšvih......a to nejsem fanda
DAPů s DACy od Cirrus Logic. :-)
S U12t SR25 nehrál vůbec špatně.
Pro někoho (kdo má menší ruce) to může být ideální DAP na cesty.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin_Vanek 20. 12. 2022 10:30

Pseudomagick - Koukal jsem na ně :-) vše to zabíjí cena :-)

-- 20. 12. 2022 11:33 --

martas38 píše:Ono je to méně detailní teplo často na dlouhé poslechy, kdy se člověk nechává unášet hudbou vhodnější. Studená pitva za nějaký čas omrzí. Alespoň já jsem zjistil, že to tak mám.

Mám to úplně stejně.
Martin_Vanek
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 12. 2022 20:25

Právě. Ty ceny jsou dost odrazující. :shock:
Měl jsem možnost mít Empire Ears Odin za 1.800,- EUR (z bazaru bez origo kabelu na head-fi), Vision Ears EXT
či UM Mest Indigo, ale dal jsem přednost novým 64 Audio U12t (z Audiga.cz) kvůli záruce.
Ono i kdybych koupil EE Odin, tak stejně bych nebyl na špici, neboť už jsou zvukově překonané. 8-)
Neustále budou vycházet nové špičkové IEMs a rostoucími cenami prostě nejde udržet krok. :-\
Budu si tedy muset vystačit s U12t a UM Mest MK2 (pokud mi soudruzi v Číně na jaře vyrobí jedno sluchátko). :-)

Stejně je to u DAPů. Četl jsem výborné recenze na Astell&Kern A&ultima SP3000, ale o kolik je zvukově
lepší, než Astell&Kern A&futura SE200?
Určitě ne o 100% jako je tomu u ceny. :pozor
Tipoval bych o cca 20%...tudíž by se mi koupě za 104.990,- Kč nevyplatila. :D :pozor
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 12. 2022 21:51

"Baterie v mobilech budou vyjímatelné.
Nová evropská pravidla pro elektrické baterie a jejich provoz usnadní život majitelům mobilů, ale i dalších elektronických zařízení, například tabletů. Dnes většinou musejí absolvovat cestu do servisu, aby jim baterii vyměnili, jakmile končí její životnost. V budoucnu bude muset být každá přenosná baterie ve spotřebičích vyjímatelná a vyměnitelná přímo zákazníkem."

Celý článek zde: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... .seznam.cz

Doufám, že se toho dočkáme i u DAPů. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2022 06:22

Dočkáme. Jen budou větší a škaredší. Za mě je to krok zpět. Když jsem měnil baterii u iPhone, tak jsem ho dal do servisu a za 40 minut si pro něj přišel. A tohle absolvovat jednou za pár let nevidím jako problém, pokud člověk nemá potřebu nového zařízení.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 12. 2022 07:27

pseudomagick píše:Stejně je to u DAPů. Četl jsem výborné recenze na Astell&Kern A&ultima SP3000, ale o kolik je zvukově lepší, než Astell&Kern A&futura SE200?
Určitě ne o 100% jako je tomu u ceny. :pozor
Tipoval bych o cca 20%...tudíž by se mi koupě za 104.990,- Kč nevyplatila. :D :pozor

Takhle by sis nikdy nemohl koupit nic z vyšší kvalitativní třídy, ten nepoměr není jen u DAPů, ale u všeho, a nejen v audiu.

martas38 píše:Dočkáme. Jen budou větší a škaredší. Za mě je to krok zpět. Když jsem měnil baterii u iPhone, tak jsem ho dal do servisu a za 40 minut si pro něj přišel. A tohle absolvovat jednou za pár let nevidím jako problém, pokud člověk nemá potřebu nového zařízení.

Ty ne, ale většina lidí ano. Proč dávat cosi do servisu, když si můžu koupit mobil nový, a zbavit se tak staré plečky? Jde o zdůvodnění té koupě, ne o logiku (která říká, že lepší je pouze vyměnit baterii).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2022 07:32

Bral jsem to z pohledu výhod výměny baterie doma. Já si stejně koupil nový, ale tenhle šel dál v rámci rodiny, tak jsem tam nechal dát novou baterku. Stejně to ve finále dopadne tak, že sice bude starý DAP se špatnou, ale uživatelem vyměnitelnou baterkou, ale nová do něj nepůjde sehnat a pokud ano, tak na opačné straně světa.
Akorát EU zas řeší něco, co výrobcům i uživatelům zkomplikuje život, promítne se to v ceně a měnit to stejně bude jak píšeš jen hrstka lidí a ostatní si koupí novej model.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 12. 2022 07:53

Přesně tak. Většina podlehne marketingu, ne zdravému rozumu. I když mezi námi, mnohé firmy (Apple, ..) dělají vše pro to, aby výměna baterky byla co nejkomplikovanější. Nevím, jak dloho to trvá servisu dnes, ale řekl bych, že déle, než v dobách prvního iPhonu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin_Vanek 21. 12. 2022 12:42

pseudomagick píše:"Baterie v mobilech budou vyjímatelné.

Doufám, že se toho dočkáme i u DAPů. :-)

Nedočkáme protože většina DAPů je z číny a oficiálně se nedováží, tudíž nemají potřebu řídit se nařízeníma EU.
Martin_Vanek
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2022 13:55

Většina čínských DAPů co hrají první housle se do EU dováží. EU není jen ČR. U nás koupíš oficiálně Shanling, iBasso, FiiO, HiBy, v Polsku a nejen tam Lotoo, Cayin, Questyle. Na jinou čínu bych asi odvahu neměl. Spíš to dopadne tak, že EU pro ně nebude až tak zajímavý trh a bude se to objednávat z Číny a podobně jako donedávna a baterka zůstane nevyjímatelná.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin_Vanek 22. 12. 2022 16:16

Ano to sice dováží ale aby se na ně vztahovaly podmínky EU tak tu musí mít ofiko servis a kancl, prostě pnohodnotné zastoupení. Alespoň takto to chápu já, pokud to tak není prosím opravte mě :-)

Mimochodem u svého Kann Max jsem zjistil takovou věc, pokud jsem na bezdrátových sluchátkách a přijíždí tramvaj nebo metro, dochází někdy méně někdy více, k rušení. Jedu na BT kodeku AptxHD.
Martin_Vanek
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 22. 12. 2022 17:08

U všeho co se v Evropě oficiálně prodává je prodejce povinen zprostředkovat servis. Takže ano, oficiální servis v Evropě je.

A ano u BT je tohle rušení naprosto normální. Ostatně to je důvod, proč přestalo Sony tvrdit o svém LDAC kodeku, že je lossless. Protože skrz rušení vesměs jede 30% rychlostí i u tebe doma na stole.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 22. 12. 2022 17:31

Jaké rušení máš na mysli? Výpadky, nebo nějaké bzučení? Poslouchám jen pře BT(fiio btr3k-LDAC) a nikdy jsem si žádného rušení nevšimnul a to jezdím po Praze jen sockou..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin_Vanek 22. 12. 2022 20:51

Zdravím, jde o výpadky, telefon je bez výpadků. Ale jak nastoupím tak v pohodě.

-- 22. 12. 2022 21:53 --

martas38 píše:U všeho co se v Evropě oficiálně prodává je prodejce povinen zprostředkovat servis. Takže ano, oficiální servis v Evropě je.

OK chápu.
Martin_Vanek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka