Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
pseudomagick píše:Je pravdou, že by bylo lepší SE180 před koupí slyšet (se základním modulem) a až
potom zvážit zda bude potřeba lepší modul přikoupit.
V Audigu.cz mají ke koupi pouze 1 modul, tedy SEM4 (Dual AK4493SEQ) za 11.500,-.
Pokud vím, tak se k SE180 prodávají pouze 4 moduly:
SEM2 (Dual DAC AK4497EQ)
SEM3 (4x DAC ES9038Q2M)
SEM4 (Dual AK4493SEQ)
martas38 píše:Ano je to tak, když nakupuješ v Polsku, cena je vč. DPH. Když nakoupíš v Japonsku, tak jak to dojde, chytne to celník a doplatíš DPH. Otázka je, zda ti je v japonském eshopu odečtena japonská DPH či nikoliv.
ripper6 píše:pseudomagick píše:Je pravdou, že by bylo lepší SE180 před koupí slyšet (se základním modulem) a až
potom zvážit zda bude potřeba lepší modul přikoupit.
V Audigu.cz mají ke koupi pouze 1 modul, tedy SEM4 (Dual AK4493SEQ) za 11.500,-.
Pokud vím, tak se k SE180 prodávají pouze 4 moduly:
SEM2 (Dual DAC AK4497EQ)
SEM3 (4x DAC ES9038Q2M)
SEM4 (Dual AK4493SEQ)
Rozumis tomu lepsi, ale presto me napadlo se tu zeptat, proc se s tim tak babrat a resit to abys to xy poslouchal?![]()
Nechápu co myslíš pod pojmem "babrat" aabys to xy poslouchal."
Jsem letmo mrknul, zadal ten modul a zjistil ze treba tady za cca 5000czk v prepoctu koupim ten nejvyssi (4497 je asi nejvic co mohu tam dat)?![]()
Dotaz: je lepsi volit 2x DAC 4497 a nebo radeji nizsi DAC napr ES9038 ale 4x?![]()
Osobně nejsem velký fanda DACů od ESS, ale hodně zaleží na implementaci a dalších součástkách v DAPu. Samozřejmě někdy může znít DAC od ESS lépe, než ten od Asahi Kasei (nepř. AK4497).
1000PLN / 5000czk a dostanu SEM2 AK4497 DAC
https://mp3store.pl/odtwarzacze-audio/p ... y-stan-bdb
Pokud je to takto dostupne a i za tu cenu, tak to mi prijde v pohode, kdyz uz nekdo utrati tolik za DAP![]()
V mem pripade ale je nejlepsi DAP ten co ma nejvyssi zisk uvadeny jako Vrms, protoze nekdy mi i tak prislo ze to slabe hraje a blizi se limituTudiz nez jen pocet DAC, bych ocenil delsi vydrz cca 20 hodin, male rozmery a vyssi Vrms.
Pro in-earisty není výkon do sluchátek tak důležitý.![]()
![]()
Nicméně pokud bych používal náhlavní sluchátka, tak bych jistě tuto věc řešil.
Jeste je tu Shanling, ten ma co jsi ty tvrdil zde v CR snad servis?Takze ten by mohl nekomu pomoci.
Treba sehnat nejlip z EU Shanling M8 s AK4499EQ![]()
Jen tam by mi uz vadilo, ze to bude cihla![]()
"Když vidím jak ty DAPy narůstají vahou (přes 500g) a velikostí displeje (6,5 palce)"
za me nesmysl, u music tohle fakt neni potreba a tomto vytezi rozhodne Astell&Kern co jsem videl, tak cihlicka celkem sympaticka.Jen bych asi vynechal A&K E200 diky rozmeru tj i vic do ruky uz mi prisel lepsi KANN MAX ale to je muj dojem.
Do ruky možná ano, ale ne do kapsy (je docela tlustý).![]()
Pokud by slo jen o kvalitu, mas dany DAP vecne prodavat pod cenou? Koupit dalsi a tak dokola, tam prece tratis jak financne, tak casove. Kdyz vidim jak to tu zminujes, radeji bych dle meho nazoru usetril a vzal rovnou Astell&Kern A&ultima SP3000.
Právě o něčem podobném zde píšu.
Lepší koupit kvalitní DAP, který je možné i po záruce servisovat.
Astell&Kern A&ultima SP3000 je špičkový DAP (i špičkově drahý), ale s vahou kolem 500g už není moc ka nošení v létě v džínách.![]()
Dostavas hned to nejvic, nemusis resit ze ten jiny ma to lepsi, zaroven to ma servis kdyby se to za dva roky pokazilo![]()
Pokud bych dokazal tuto uroven docenit a nebyl hluchy, vzal bych ten a mam 10 let klid![]()
btw boj by byl jen sluchatka, vybrat vhodne nad 100k
-- 5. 4. 2023 10:23 --
Nasel jsem i servis znacek, kdyz mi nekdo najde kontakt, rad jim napisu
https://kupsluchatka.cz/servis/
-- 5. 4. 2023 10:34 --martas38 píše:Ano je to tak, když nakupuješ v Polsku, cena je vč. DPH. Když nakoupíš v Japonsku, tak jak to dojde, chytne to celník a doplatíš DPH. Otázka je, zda ti je v japonském eshopu odečtena japonská DPH či nikoliv.
Zde je prave ten problem, nejde jen o to zaplaceni DPH, ale treba kdyz se to pokazi, kde budes dany a drahy, myslim jako fakt hi-end reklamovat?Bude to mit zaruku v EU? Muzu s tim v ramci EU dojet do servisu?
Pokud ne, asi fakt treba DAP za 50+ nebudu chtit posilat, uz kvuli te cene co to stalo a za druhe nastane problem s pojistenim. Nedavno jsem letmo koukal, pojisteni do 30 000czk jeste ok, ale potom uz je to vic a vic problem. Predstava ze treba posilam nekam do servisu Astell&Kern SP3000 tak by me zajmalo, kdo by to vubec pojistil na tu castku a cena by asi moc lidova nebyla (pro predstavu jako ze nema servis v EU a musim to resit)
ripper6 píše:pseudomagick: "babrat" - proste ze bys to nemusel ani resit, vedel bys ze mas to nej co lze koupit, to co je sice drahe ale je to topZa me kdo to pozna, kdo ma pripravene penize tak rozhodne ten Astell SP 3000, uz podle popisu to zni dost ultimatne. Podpora tam je, takze pripadny fanda klidne sedne do vlaku / busu a hodi to tam i osobne
![]()
Ted budu posilat dalsi info od servisu, tyka se to stale ibasso a budu to davat vedle ve vlaknuNic hezkeho
![]()
U tech DAC to bych mit nemohl na vyber, mel bych problem se potom rozhodovat, ktery je vlastne lepsi a ktery tedy poslouchat![]()
Mam uz tak doma tj DAC Wolfson 8740, dal mam funkcni Dual Sabre ES9018K2M a posledni Cirrus Logic CS43198Nevadi mi ani ten ES9018K2M, klidne poslechnu a neresim, zvlast nekde na ceste. Pokud to mam vedle sebe, Wolfson 8740 je uz horsi ale pokud bych poslouchal nekde tyden, tak nejak zvyknu.
jiri.filip píše:Jejich aktuální top třída je NW-WM1AM2 a hlavně NW-WM1ZM2.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků