Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 4. 2023 21:04

introvert:
Já ano. 8-)
Ocením ho kdykoli a kdekoli a je mi úplně jedno zda jsem doma na gauči či sedím na sedadle
v metru či tramvaji. :D
Rozdíl je pouze v tom, že jazz či blues v MHD neposlouchám. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 4. 2023 21:08

Pro skupinu čítající jediného člověka nemá smysl vyrábět takové DAPy ! :hm :mrgreen:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 8. 4. 2023 21:23

Pak může začít někdo vyrábět slušivé kabelky na DAPy, a pro jistotu i s prostorem na powerbanku a náhradní sluchátka. :-)
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 8. 4. 2023 21:36

Slušivé kabely už se vyrábí, tak ještě ty kabelky :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 4. 2023 21:53

introvert píše:Pro skupinu čítající jediného člověka nemá smysl vyrábět takové DAPy ! :hm :mrgreen:

Určitě nejsem sám, ani zde a ani na head-fi. :pozor
Cožpak DAP je určený pro domácí používání? :shock:
A nemá tomu být právě naopak?
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 4. 2023 21:55

Já osobně si taky v MHD užiju kvalitní zvuk. Dnešní IEM a jejich nástavce izolují dostatečně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 4. 2023 21:59

Tipuju, že si užijete tak 60% potenciálu IEM .. No, asi lepší, než drátem do oka .. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 4. 2023 22:01

Fakt s tím nemám problém. Když jedu vlakem, neslyším dovnitř vůbec nic. Snad jen v úplně tichých pasážích, ale moc neposlouchám hudbu, kde je ticho :-)
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 4. 2023 22:05

pseudomagick píše:Cožpak DAP je určený pro domácí používání? :shock:

Může být - proč ne ? Můžeš s ním přecházet z jedné místnosti do druhé, nebo třeba na balkon, zahradu, dvorek .. To s velkou a těžkou stacionární sestavou nemůžeš. Taky můžeš jet s DAPem do práce, na dovolenou, nebo k tchýni (pokud Ti to dovolí :D ). Ale nedomnívám se, že kvalitní DAP s kvalitními IEM (pořizovací cena dohromady okolo sto tisíc Kč) by byly vhodné do tak hlučného prostředí, jaké je v autobusu, nebo metru.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 4. 2023 22:18

introvert píše:Tipuju, že si užijete tak 60% potenciálu IEM .. No, asi lepší, než drátem do oka .. :D

Nechápu jak si mohl dospět k 60%. :shock: :D
Já si užívám IEM v tramvaji či metru stejně jako doma.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 4. 2023 22:18

René, sám dobře víš, že DAPy jsou i na domácí použití. Když jsem měl půjčený DX300 co váží 300g, úplně jsem pomyslně cítil, jak mi to trhá kapsu (ne že by mě napadlo ho do ní strkat). A trend vyšší hmotnosti jde očividně dál. Možná lepší kdyby dělali přenosné ne tak výkonné přístroje a k nim na doma dockovací stanice s výkonnějším zesilovačem a podobně.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 4. 2023 22:23

introvert píše:
pseudomagick píše:Cožpak DAP je určený pro domácí používání? :shock:

Může být - proč ne ? Můžeš s ním přecházet z jedné místnosti do druhé, nebo třeba na balkon, zahradu, dvorek .. To s velkou a těžkou stacionární sestavou nemůžeš. Taky můžeš jet s DAPem do práce, na dovolenou, nebo k tchýni (pokud Ti to dovolí :D ). Ale nedomnívám se, že kvalitní DAP s kvalitními IEM (pořizovací cena dohromady okolo sto tisíc Kč) by byly vhodné do tak hlučného prostředí, jaké je v autobusu, nebo metru.

Tím jsem myslel POUZE pro domácí používání, že mi vadí.
Tedy právě to do práce či k tchýni jsem měl na mysli, pokud jde o přenositelnost.
A v tom právě vidím trochu ten problém. :-\
Prostě mi vadí (pokud chci fakt špičkový DAP) tahat v létě v džínách půl kilovou "cihlu",
která mi svoji vahou stahuje kalhoty. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 8. 4. 2023 22:45

Co tak pořídit džíny s náprsní kapsou a kšandami?
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 4. 2023 22:46

martas38 píše:René, sám dobře víš, že DAPy jsou i na domácí použití. Když jsem měl půjčený DX300 co váží 300g, úplně jsem pomyslně cítil, jak mi to trhá kapsu (ne že by mě napadlo ho do ní strkat). A trend vyšší hmotnosti jde očividně dál. Možná lepší kdyby dělali přenosné ne tak výkonné přístroje a k nim na doma dockovací stanice s výkonnějším zesilovačem a podobně.

Samozřejmě to i tě chápu.
Prostě mi vadí, že žádný výrobce na této planetě nedokáže vyrobit skutečný "TOP portable DAP".
Nový Astell&Kern A&norma SR35 sice vypadá pěkně, ale ať už má své 4 DACy Cirrus Logic’s 43198,
tak pravého audiofila tímto neošálí, neboť špičkově hrající DAP se za 800,- USD neprodává. :pozor :D
Je to prostě další mid-fi na cesty. :-\
Snad chápeš kam tím mířím.
Pokud by v Astell&Kern vyrobili DAP SP300-mini (s jedním špičkovým DACem a vahou max. do 300g), tak jsem spokojený uživatel. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 4. 2023 22:46

pseudomagick píše:
introvert píše:Tipuju, že si užijete tak 60% potenciálu IEM .. No, asi lepší, než drátem do oka .. :D

Nechápu jak si mohl dospět k 60%. :shock: :D
Já si užívám IEM v tramvaji či metru stejně jako doma.

No dobrá, tak s přimhouřením oka 70% ? Teda ledaže bys používal něco jako Airpods Pro 2022 apod., s potlačováním hluku. :-)

pseudomagick píše:Prostě mi vadí (pokud chci fakt špičkový DAP) tahat v létě v džínách půl kilovou "cihlu",
která mi svoji vahou stahuje kalhoty. :D

To je zcela legitimní požadavek. Výrobci kvalitních přístrojů se však dle mého domnívají, že je třeba používat “kvalitní materiály” (tedy kov místo plastu), že přístroj musí mít velkou výdrž na baterku (velká hmotnost baterky), a že je třeba do přístroje nacpat co nejvíce elektroniky ( což váhu nesníží). Také je představa, že kvalitní DAP by měl být schopen pohánět velká sluchátka okolo uší (jinak by přece nebyl kvalitní - což zase vede k velké baterce). Suma sumárum, kvalitní přístroje jsou velké a těžké, protože jen tak se pozná, že jsou “kvalitní” .. Ale možná se pletu ?
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka