Hires apple na androidu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Chandler27 2. 7. 2021 22:28

Ahoj vlastnim nekolik dni sluchatka sony wf 1000xm4 in ear.Platim si sluzbu apple music a mam iphone ze ktereho posloucham rad bych vyuzil toho ze sluchatka umoznuji poslech hires pres LDAC.Hledam pristroj ktery mi umozni poslouchat apple lossless.Na apple podpore pisi ze muzu pouzit android zarizeni a stahnout si apple music na google play.Ale nejsem audiofil a sluch uz neni taky nejlepsi tak prosim o radu ma smysl uvazovat o teto investici a jaky prehravac by jte mi doporucili aby to bez problemu fungovalo.Jde mi tez o to stahovat si hudbu na offline poslech. Dekuji
Chandler27
Junior

Odeslat příspěvekod brrouk1 3. 7. 2021 00:14

Promiň, ale to ti opravdu z ohryzkový podpory napsali, jestli chceš poslouchat Apple hires, tak si máš stáhnout android ?????
Jinak apple music zkouším, mám pracovní iphone. Ale drát je drát....
Iphone-Lotto Paw-CA Polaris, hraje to dost dobře.
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2021 03:56

Zásadní problém je, že Apple neumí kodek LDAC. Pouze AAC.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 3. 7. 2021 07:12

Ještě by měl umět ALAC
Pokud budeš mít hudbu staženou třeba v mobilu (android) který umí LDAC a použiješ sluchátka s LDAC propojí se to přes LDAC. Hudbu pak můžeš poslouchat v jakémkoliv formátu řídit se to bude programem který použiješ v mobilu.Jà třeba používám PowerAmp. A pro sluchátkový zesilovač USB Audio Player PRO
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Chandler27 3. 7. 2021 16:31

Dekuji za reakce dratova sluchatka mi nevyhovuji posloucham hlavne venku na zahrade nebo v praci a aktivni potlaceni zvuku je pro me super.Dnes jsem shvalne zkusel svoje dratovy klipschy a zkousel porovnat acc vs lossless a moc velky rozdil jsem neslysel pak jsem nasadil ty sony a proste pro me hraji super.Problem ze se clovek nedozvi celou informaci a musi si to skladat ruzne a nema jistotu ze to bude fungovat dobre.Sony podporuji LDAC a apple lossless na podpore applu pisi ze kdyz si stahnu na zarizeni s androidem jejich appku a prihlasim se muzu plne vyuzivat apple music. Takze kdyz napr koupim walkmen od sony ktery ma LDAC apodporuje lossless mel bych dostat do sluchatek hires.Ale nejsem si jisty a nikdo mi to nepotvrdi a taky je to investice 9000 nebo i vic a jinym pristrojem a jelikoz jsem nikdy nemel moznost porovnat na kvalitnich sluchatkach rozdil nevim jestli to vubec resit. Na info audiga mi napsali na tech sony poslouchej acc a nebo investuj do poradnych dratu ale kdyz uz sem nacnul toto tema tak bych chtel znat nazor ostatnich.Diky
Chandler27
Junior

Odeslat příspěvekod starší 3. 7. 2021 17:48

Úvodom sa ospravedlňujem, že ruším vaše kruhy, v tomto o čom píšete sa prakticky vôbec nevyznám, ale predsa si neodpustím malú poznámku k tej otázke od Chandlera
Chandler27 píše: ... Takze kdyz napr koupim walkmen od sony ktery ma LDAC apodporuje lossless mel bych dostat do sluchatek hires ...

niekde som totiž čítal, že LDAC kodek pracuje s max. dátovým tokom 990 kbit/s a to teda hi-res asi nebude ... :hm :pozor
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 3. 7. 2021 19:29

Záleží jak je ta hudba do "hi-res" převedena. Podle mích zkušeností většinou dost špatně a často bývá kvalitnější původní CD stare i desítky let. To že někde u hudby píšou "hi-res" neznamená že je to známka kvality. Po analýze může mít hudba v "hi-res" DR 3 což je tak na poslech do auta nebo na bolehlav. :-D
Denon AVR-X1700H
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2021 19:48

Luda9sl: ALAC není BT kodek, ale jak bývá u jabka zvykem proprietální verze Flacu. Ano tímto formátem probíhá stream hudby přes jejich Airplay, ale to jde přes wifi, ne přes BT.
Co se týče hi-res, tak v současné době nelze přenést přes BT ani kvalitu CD. Ta má datový tok 1411kbps. LDAC jako nejlepší BT kodek přenese 990kbps. Takže přes BT nelze přenést CD kvalitu a na hi-res můžeme rovnou zapomenout.
S nízkým DR souhlasím, to nezachrání ani DSD formát a kolikrát líp zní mp3 s vysokým DR, než flac, klidně 24/192 s nízkým DR. Ale nějak nechápu poznámku o převedení hudby do hi-res. Buď je to v hi-res nahrané a není s tím problém a nebo není a pak z toho nikdy nikdo hi-res neudělá. O DR nerozhoduje převod do formátů, ale práce zvukařů při masteringu nahrávky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 3. 7. 2021 20:17

Asi to blbě vyznělo na tu odpověď.Nemyslel sem že je ALAC kodek BT jen že je to bezztrátový formát pro Apple.

CD se dnes běžně převádějí do hi-res.Můžeš sit to udělat i doma.Nejvíc na tyhle paskvili lákají streamovací společnosti je to daleko levnější než aby to udělala kvalitně nahrávací společnost.

CD má datový tok 1400,ale pochybuji že bude používat WAV s největší pravděpodobností použije Flac,Alac který má kolem 900 což stačí na LDAC. hi-res s nízkým DR z pofiderních zdrojů bych se osobně vyhl obloukem i když ukazuje krásných 1411kbps.Jde jen o marketing.
Denon AVR-X1700H
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2021 20:38

Myslel jsem, že bavíme o BT kodeku, ale souhlas ALAC je bezztrátový formát Apple, dokonce používaný pro stream zvuku a mám pocit, že se při streamu do něj převadí i např. mp3.

Ano CD se dá převést do třeba Flacu 24/768, když na to přijde. Ale bohužel z lejna bič uplést nelze, takže kvalita nebude nikdy vyšší, než zdrojový soubor, byť velikost silně nabobtná. Samozřejmě to lze okamžitě odhalit pomocí programů jako je Spek, Audacity a podobně, které ukážou frekvenční charakteristiku, resp. frekvenční rozsah přeneseného signálu

Co se týče těch datových toků tak 1411kbps má právě Flac 16/44,1, který se rovná CD kvalitě (takový datový tok potřebuje ke zdárnému přenosu, byť fyzicky má míň). LDAC bohužel vše, co je nad 990 kbps nenávratně ořízne. Ano flacy obvykle mají kolem těch 900kbps, i míň ale i toto se bohužel ztrátově komprimuje, protože už tam nezbývá místo pro opravné algoritmy, vše probíhá na rozdíl od přenosu dat v reálném čase, takže na současném BT hardware nelze CD kvalitu přenést. Prostě nelze, jediná možnost, jak streamovat vzduchem CD a vyšší kvalitu je wifi.

S nízkým DR vychází od roku 1996 prakticky všechna hudba až na pár drobných výjimek, stejně tak se vydávají nové remastery starých nahrávek. Vše z oficiálních, nikoliv pofiderních zdrojů. Tak zvaná Loudness War. Prostě si producenti myslí, že si to tak běžný zákazník přeje. A on si to přeje, protože na peckách za 50Kč, nebo BT repráčku z tržnice by mu skladba s vysokým DR hrála velice potichu. Takhle hraje mizerně a zkresleně ve špičkách všem, i těm s dobrou aparaturou, ale hraje nahlas... A streamovacím službám tyhle paskvily dodávají vydavatelství, opět oficiální zdroje. Protože na 100 pecek za 50Kč připadá jedno solidní zařízení a pro ty se to nevyplácí předělávat. Prostě mizérie.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 3. 7. 2021 21:05

Téměř se vším souhlasím

Ale dotyćnému pro kterého to tu je bude asi jedno jestli má datový tok 320 (mp3,aac) nebo 990 (flac,alac) když tenhle rozdíl pozná málo kdo,je to spíš pro ten pocit kvality (pokud teda není rozdíl DR3 - DR12) to pozná snad i hluchý.

A ještě když chce poslouchat přes BT. :roll:

Můžem se tu spolu bavit a rozebírat kvalitu hudby tak podrobně že to většina čtenářů ani nepochopí protože tam záleží na mnoha faktorech a to sme nerozebírali který hardwer co jak přehrává třeba že android obecně neumí tak dobře přehrát aac jako Apple zařízení ( přes BT ) nebo že některé levnější telefony sice umí LDAC,ale nedokážou streamovat v 990kbps,ale jen 660kbps. To zjistíš jen z určitých testů určitých zařízení.pak má vliv i procesor.Většinou je kvalitnější Qualcomm než třeba Exynos atd.atd. ....
Denon AVR-X1700H
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2021 21:26

Pravda odpověď na základní otázku je, že k Apple si musí koupit sluchátka která mají podporu AAC kodeku, což by ty jeho in-eary měly splňovat. LDAC kodek ale bohužel nevyužije, Apple ho neumí.
Nejsem si úplně jist, jestli jede Apple music lossless na Androidech a dalších zařízeních, které nejsou nativně od Apple, ale možná to lze.
Každopádně jsem přesvědčen, že s TWS, byť za víc než sedm tisíc rozdíly ztrátový vs bezztrátový formát prakticky nepozná ani v úplném klidu.
Ono to totiž nejde zdaleka tak snadno poznat např. mp3 320 vs flac 16/44,1 na pořádných kvalitních sluchátkách, především pak, když člověk neví, na co se má soustředit. To rozdíl v DR3 a DR13 jde poznat alespoň pro mě stokrát snadněji.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 7. 2021 00:44

martas38 píše:Tak zvaná Loudness War. Prostě si producenti myslí, že si to tak běžný zákazník přeje. A on si to přeje, protože na peckách za 50Kč, nebo BT repráčku z tržnice by mu skladba s vysokým DR hrála velice potichu. Takhle hraje mizerně a zkresleně ve špičkách všem, i těm s dobrou aparaturou, ale hraje nahlas... A streamovacím službám tyhle paskvily dodávají vydavatelství, opět oficiální zdroje. Protože na 100 pecek za 50Kč připadá jedno solidní zařízení a pro ty se to nevyplácí předělávat. Prostě mizérie.

Loudness War má základ v průzkumu, který se dělal u posluchačů rozhlasových stanic v USA. Zjistilo se, že jak posluchači přejíždějí během ladění frekvencí po rozhlasových stanicích, mají tendenci se zastavit na té, co hraje nejhlasitěji. A ta pak měla nejvíc posluchačů, a tedy největší příjmy z reklam. Tak to tak začaly dělat všechny stanice, takové nahrávky začaly vyžadovat od vydavatelů, a tohle trvá dodnes. Pár audiofilů nikoho nezajímá. Bohužel. :-(
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 7. 2021 01:29

Já tomu docela věřím. Slyšel jsem to hodně podobně.
A co si budem říkat, když si vezmu takový album Brothers in Arms od Dire Straits s naprosto skvělým DR16 (a ani nový remastery na tom nejsou až tak bídně), musím sakra přidat na hlasitosti a u laciné mrkačky už by se mohly začít projevovat zkreslení, šum a podobně. A pokud má lacinou mrkačku osm z deseti posluchačů a prachy mi poplynou především od nich, byl bych hloupej, kdybych se nezaměřil především na ně. Sám žel patřím mezi ty zbylé dva...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 4. 7. 2021 07:00

K původní otázce.

Pokud Apple music pro android umí streamovat "hi-res" jako že předpokládám že ano tak ti bude stačit jakékoliv Android zařízení s podporou LDAC (telefon,sluchátkový zesilovač BT,přehrávač BT...) Protože to zařízení se automaticky propojí přes LDAC s tvými sluchátky a apple music pošle "hi-res"
V každém případě si myslím že rozdíl v 90% nepoznáš.

(Nemám Apple a diky jejim nejrůznějším omezením nikdy mít nebudu)
Denon AVR-X1700H
Luda9sl
Junior

Další stránka