Shanling a Tidal

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tas3 27. 10. 2021 07:41

Zdravím,
pořídil jsem si Shanling M3X. Jsem celkem spokojen.
Mám problém s aplikací Tidal. Při přehrávání po vypnutí obrazovky někdy dojde ke ztrátě zvuku na výstupu. Po opětovném rozsvícení obrazovky aplikace funguje, tváří se že přehrává ale zvuk nejde. Zvuk opět naskočí až po načtení další skladby. Optimalizaci spotřeby baterie pro aplikaci Tidal jsem vypnul. Mám aktální firmware 1.53 i aktuální aplikaci Tidal. Android je ve verzi 7.1.
Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem?
Díky
Tas3
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 27. 10. 2021 08:10

Hi
Niekde som čítal, že to sa uspí wifi spojenie, skús tam pozrieť nejaké nastavenie... Ja problém na M6 nemám ....divné.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tas3 27. 10. 2021 12:52

Díky za odpověď, taky mě to napadlo. Nastavení wifi mám na always on. Ještě jsem našel že se má vypnout čištění paměti, ale tu možnost tato verze nemá.
Tas3
Junior

Odeslat příspěvekod MartinV2018 8. 11. 2021 22:04

Mám M3X a výše popisovaný problém u mě není, aspoň zatím. Mám také aktuální firmware. Po spuštění Tidal vypínám display a přehrávání běží normálně. Nicméně zítra to otestuju v práci.
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod Tas3 14. 11. 2021 10:43

Díky,
zkusil jsem factory reset a vypadá to že je problém vyřešen.
Tas3
Junior

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 7. 5. 2024 20:05

Chlapi, viete mi poradiť ako nainštalovať Tidal, resp. net radio z Google Play do Shanling M3X?
Je tam pred inštalovaný prehliadač Via ale cez ten sa mi to nedarí....
Vďaka za radu!
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trifidek 8. 5. 2024 14:56

Stáhni si instalační soubor z apkpure do PC, připoj přehrávač kabelem k PC a přesun stazeny instalační soubor do přehrávače třeba do složky download, odtud to už v prehravaci nainstalujes...
Trifidek
Junior

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 13. 5. 2024 09:09

Ahoj,
omylom som tento dotaz dal do inej témy. ospravedlňujem sa - patrí to sem.

Kúpil som si DAP Shanling M3X. Hneď som nainštaloval najnovší
firmware a nastavte všetky parametre podľa návodu. Som
spokojný až na jednu vec. A tu si vás dovolím požiadať o
radu, či ide o chybu Tidal, nejaké nastavenie, alebo chybu DAP.
Pri prehrávaní súboru Tidal MQA nad 96 KHz, konkrétne 705,6 KHz, počuť praskanie
a dochádza ku skresleniu zvuku. DAP má evidentne problém to prehrať
v tejto kvalite. MQA 96 KHz je OK. Môžete mi prosím poradiť s týmto problémom ako to mám riešiť?
Vopred vďaka!
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4ceratops 13. 5. 2024 16:12

Yamaha MAN píše:Ahoj,
omylom som tento dotaz dal do inej témy. ospravedlňujem sa - patrí to sem.

Kúpil som si DAP Shanling M3X. Hneď som nainštaloval najnovší
firmware a nastavte všetky parametre podľa návodu. Som
spokojný až na jednu vec. A tu si vás dovolím požiadať o
radu, či ide o chybu Tidal, nejaké nastavenie, alebo chybu DAP.
Pri prehrávaní súboru Tidal MQA nad 96 KHz, konkrétne 705,6 KHz, počuť praskanie
a dochádza ku skresleniu zvuku. DAP má evidentne problém to prehrať
v tejto kvalite. MQA 96 KHz je OK. Môžete mi prosím poradiť s týmto problémom ako to mám riešiť?
Vopred vďaka!

Mám totožný problém, deje sa mi to len v poslednej dobe. Nevšimol som si, či to súvisí s nejakou aktualizáciou. Najzaujímavejšie je, že ak si rovnaké MQA súbory z Tidalu prehrávam v aplikácii HibyMusic, praskanie sa nekoná. HibyMusic na M3X používam ako základný prehrávač (zvyk z telefónu, možnosti úpravy zvuku v prípade potreby - parametrický EQ a tiež skvelé MSEB), pretože natívny prehrávač v M3X nedokáže gapeless (!!!) a má EQ, ktorý hrubo przní zvuk (extrémne ho stišuje).
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 13. 5. 2024 17:22

To je jak kdyby tomu nestíhal hardware. Praská to, i když povypínáte všechny ptákoviny, které rovněž vytěžují procesor, jako jsou EQ a další úpravy zvuku? Prostě aby na tom jel jen a pouze přehrávač.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 13. 5. 2024 20:15

martas38 píše:To je jak kdyby tomu nestíhal hardware. Praská to, i když povypínáte všechny ptákoviny, které rovněž vytěžují procesor, jako jsou EQ a další úpravy zvuku? Prostě aby na tom jel jen a pouze přehrávač.

Všetko vypnuté. V aplikácii Tidal praskanie pri prehrávaní MQA, v aplikácii HibyMusic pri prehrávaní totožných MQA (po prihlásení do Tidalu v rámci HibyMusic) čistý zvuk bez akýchkoľvek rušivých prvkov. Takže hardvérový problém by to nemal byť. Nechápem...
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 13. 5. 2024 21:44

Řešení jednoduchý, vyfláknout se na nesmyslný ztrátový a signál degradující MQA a poslouchat normálně.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 5. 2024 23:35

4ceratops: HW problém to může být v případě, že aplikace Tidal víc vytěžuje procesor, než aplikace HiBy. TAkže řešení je nasnadě. Používat aplikaci, kde to nepraská, aneb cesta nejmenšího odporu. Bohužel u DAPů člověk nemůže čekat zázraky ani u značkové produkce za trojnásobek ceny. Sám jsem nakonec skončil u "blbého" DAPu bez Androidu Lotoo, kde je skvělý zvuk, již méně cena, ale žel se musím obejít bez Tidalu a Qobuzu. Což na cesty není až takový problém.
A jinak jak píše Kamasu, MQA byla slepá cesta, od které se už i Tidal odvrací.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 14. 5. 2024 06:01

Ahoj a vďaka za komenty. Medzi tým som písal do Shanling-u na support /zataiaľ bez odpovede/ a trocha šmejdil na zahraničných fórach. Nadobúdam pocit, že do bude firmaware.
Nemôžem bohužiaľ porovnať či to robilo pred upgrade, nakoľko som ho kúpil pred pár dňami a hneď to šlo na najnovšiu verziu ale čo som sa dočítal - viacerí dostali od Shanlingu linky na spätné stiahnutie staršej verzie...
Čo sa týka EQ, ten nepoužívam lebo "pizdí" zvuk nie len na DAP ale všeobecne. Používal som ho a mal vtedy význam v 90. rokoch, keď sa zapájal pri nahrávaní kaziet do tzv. monitorovacej sľučky. To je k EQ asi tak všetko. Sorry za OT.
Skúšal som ešte jednu vec a potvrdzuje to moju domnienku, že to bude FW. Keď si stiahnete hornú lištu a prepnete sluchadlový výstup na linkový /treba mať hlasitosť na min. lebo to dosť silno praskne/ a späť, tak tú skladbu so 705.6 KHz prehrá v pohode ale pri ďalśej to robí znova a postup treba zopakovať...
Uvidím, čo a či mi odpíšu od výrobcu a dám vedieť. Zatiaľ želám spokojné počúvanie!
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 14. 5. 2024 07:09

Yamaha MAN píše:Čo sa týka EQ, ten nepoužívam lebo "pizdí" zvuk nie len na DAP ale všeobecne. Používal som ho a mal vtedy význam v 90. rokoch, keď sa zapájal pri nahrávaní kaziet do tzv. monitorovacej sľučky.

Tohle je ale naprostej nesmysl. EQ przní zvuk jen když se neumí použít, nebo se použije nějaký mizerný zařízení, ale to není chyba EQ, ale uživatele.
Kamasu
Mírně pokročilý

Další stránka