Shanling a Tidal

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 14. 5. 2024 08:36

Vec názoru. Kľudne EQalizuj, keď sa ti to páči.
Pure direct je pure direct....
Viac sa k tomuto OT v tomto vlákne vyjadrovať nebudem.
Howg!
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tajnik 14. 5. 2024 17:31

Yamaha MAN píše:Ahoj,
omylom som tento dotaz dal do inej témy. ospravedlňujem sa - patrí to sem.

Kúpil som si DAP Shanling M3X. Hneď som nainštaloval najnovší
firmware a nastavte všetky parametre podľa návodu. Som
spokojný až na jednu vec. A tu si vás dovolím požiadať o
radu, či ide o chybu Tidal, nejaké nastavenie, alebo chybu DAP.
Pri prehrávaní súboru Tidal MQA nad 96 KHz, konkrétne 705,6 KHz, počuť praskanie
a dochádza ku skresleniu zvuku. DAP má evidentne problém to prehrať
v tejto kvalite. MQA 96 KHz je OK. Môžete mi prosím poradiť s týmto problémom ako to mám riešiť?
Vopred vďaka!

U DAPu iBasso DX160 Tidal aplikace vůbec nespustí přehrávání HIFI kvality a některých HI-RES skladeb, některé přehraje. Podle vyjádření podpory iBassa na Facebooku jde o bug v aplikaci TIDAL, která přetěžuje procesor. Přes aplikaci USB player PRO tento DAP přehraje excelentně úplně všechno. Možná půjde o totéž, tedy bug v Tidalu.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 14. 5. 2024 18:44

Oki, vďaka za tip. Z podpory Shanling mi dnes odpísali, že to pre testujú a zajtra napíšu výsledok.
Samozrejme zverejním �
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 14. 5. 2024 19:35

Yamaha MAN: Já třeba EQ používám. A neprzním s ním zvuk, ale naopak napravuju tonální nedostatky konkrétních sluchátek, protože sluchátka s ideální frekvenční charakteristikou neexistují. Používám křivky Oratory1990.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 5. 2024 19:54

To by mě zajímalo, kde se nesmysl o tom, že EQ przní zvuk, vlastně vzal .. Je zjevné, že většina těch, co tohle tvrdí, to jen odněkud převzala, a s EQ mají buďto minimální, nebo spíše vůbec žádnou zkušenost.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 14. 5. 2024 20:32

Je to tak. Tvrzení, že EQ zvuk vždy przní "pure direct je pure direct" atp., pramení z neznalosti a nezkušenosti a časem se z toho zkrátka bohužel stal klasickej "hifistickej" (a internetovej) mýtus. EQ zvuk neprzní, naopak, když se použije správně (a nepoužije se nějaký mizerný zařízení), tak dokáže zvuku hodně pomoct. To není věc názoru, to je prostej fakt. Například DRC (což je taky druh EQ) je největší pokrok v reprodukci hudby možná za celý poslední půl století.
Yamaha MAN píše:Vec názoru. Kľudne EQalizuj, keď sa ti to páči.

To není věc názoru, ani to není o tom co se mi líbí, ekvalizuju, protože to značně pomáhá s řešením akustiky a bez toho to zkrátka hraje znatelně hůř.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 15. 5. 2024 20:48

Tak reakcia Shanling support ma veľmi sklamala. Po výmene niekoľkých emailov si odo mňa pýtali číslo objednávky. Keď som im odpísal, že im to asi nič nepovie, nakoľko som to kupoval u výhradného predajcu v ČR mi odpísali nech kontaktujem jeho !!!!!
No, hodili na to bobek a presunuli riešenie od seba. Do teraz som mal na Shanling len najlepší názor ale od dnes to neplatí. Aj som im to patrične dal na javo emailom.
Práve píšem support ešte na Tidal.
Zatieľ toľko. Po ďalších "news" samozrejme napíšem.
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 15. 5. 2024 21:23

Jak jsem říkal, řešení je jednoduchý, vyfláknout se na to nesmyslný MQA a je po problému. Nechápu proč by někdo měl chtít MQA ještě používat, nic to nepřináší, naopak to zvuk degraduje. Pryč s tím a je vyřešeno.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 16. 5. 2024 06:44

Tak Tidal nemal problém riešiť môj dotaz a potvrdila sa moja domnienka, že to nie je HW ale FW, resp. SW. Je to verziou Androidu. Plné znenie odpovede:

"Chápeme, že sa chceme dozvedieť viac o prehrávaní HiRes FLAC na vašom zariadení so systémom Android.

Predchádzajúce verzie systému Android (verzie 7 až 9) môžu pri hraní HiRes čeliť problémom
FLAC stopy kvôli technickým obmedzeniam súvisiacim s týmito zariadeniami. Zatiaľ čo toto je a
obmedzenia špecifické pre zariadenie, máme niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zaistiť to najlepšie
možnosť počúvania na vašom Androide:

- Na obrazovke **Práve sa hrá** klepnite na kvalitu streamovania
- Upravte kvalitu streamovania od **Max** po **Vysokú**

Ak zmeníte kvalitu streamovania na vysokú, budete mať stále vysokú kvalitu
zážitok z počúvania a zároveň je viac kompatibilný s vašimi schopnosťami
zariadenie.

Dúfame, že to pomôže; ak máte nejaké otázky, dajte nám vedieť!"
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tajnik 16. 5. 2024 10:16

Podle mně lžou. Jak jsem psal výše, nepřehraje mi to od jisté doby právě stream té jimi doporučované střední HIGH kvality, a to ani offline uložený obsah. Stream MAX (náročnější) velkou většinu přehrává. Při nastavení LOW přehraje všechno...
Jiná aplikace, USB Player PRO na stejné verzi Androidu, přehraje z Tidalu úplně všechno, jen nenabízí ukládání offline...
Starší verze Tidalu, tuším že 1.37, i dnes přehrává všechno, další verze už ne. Prostě vypustili novější verze aplikace, která nefunguje korektně. Totéž je mmch situace i ve Windows 7, na které nově nejde Tidal v poslední verzi nainstalovat vůbec, musíš se smířit s web playerem, který nastavení MAX nepodporuje.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 16. 5. 2024 10:52

Nakoniec mi zo Shanling support odpísali a je to ešte väčšia "haluz" ako z Tidal. Normálne som z toho jeleň.
Preklad odpovede:
"Pre nás vám odporúčame nastaviť rovnaké parametre pre všetky zariadenia,
pretože ak je nastavenie hlasitosti tidal (hudobný prehrávač) a M3X (zariadenie) a
výstup (slúchadlá alebo reproduktor alebo priamo zvuky ou m3x) rozdiel, potom môže
spôsobil ten hluk, ktorý ste spomínali."
V Tidal nastavenie hlasitosti...?

-- 16. 5. 2024 11:12 --

Ešte ma napadlo. Používa niekto ako prehrávač Eddict player od Shanling?
Skúšal som, či sa nedá pridať Tidal cez Cloud Service ale ponúka mi len Spotify.
Tidal tam neviem dostať. Je to tým, že ho mám nainštalovaný a Spotify nie?
Možno si to ten Eddict "ošahá" a v menu ho neponúkne....? :hm
Yamaha MAN
Kolemjdoucí

Předchozí stránka