iBasso DX300 zkušenosti a rady

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pege1012 11. 4. 2022 09:53

Ahoj všem,
v současné době používám k přehrávání Fiio M11 a chtěl bych jít trochu výše. Mám možnost koupit tohle iBasso DX300 s moduly 11,1 a 12. Měl tento přehrávač někdo? Zajímají mne zkušenosti, zda to bude hrát lépe.
Nebo se oplatí už rovnou koupit buď starší Shanling M8, nebo Fiio M17?
Náhlavní sluchátka používám Focal Elegia
IEM - Fiio FH7
U obou sluchátek slyším, že přehrávač Fiio už nestíhá.
Díky moc za případnou diskuzi
Přes hlavu: Focal Stellia
IEM: Sennheiser IE600
DAP: Fiio M17, Fiio M11,
Pege1012
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2022 10:20

Fiio M17 by mělo být schopno utáhnout Focal Elegia bez problémů. Je to kvazipřenosný přístroj, ale recenze uvádějí, že má výstup na úrovni stolního zesilovače. A údajně bez šumu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 10:28

Měl jsem ho asi čtrnáct dní půjčenej.
Je to obrovská těžká cihla, absolutně zapomeň na to, že bys to sebou nosil jinak než v batohu.
Kolečko hlasitosti bylo docela vachrlatý.
Měl jsem ho s modulem AMP11, který má klasický 3,5mm jack a 2,5 a 4,4mm symetriku. Trochu to s hodně citlivými IEM (CA Solaris) šumělo. Jinak byl zvuk na vysoké úrovni.
Prostředí svižné, klasický Mango Player, jinak to frčí na Androidu, tak si můžeš nainstalovat co chceš. Dá se nabootovat i do Mango OS, kdy je z toho hloupý přehrávač, měl by tam být nepatrně lepší zvuk.
Takže za mě dobrý stroj pro lidi co to budou mít doma na stole a používat s méně náročnými náhlavními sluchátky (asi většina současné produkce, krom některých rozežraných planárů) a nebo na méně citlivé IEM. Předesílám, že ten mírný šum může být dán výkonným modulem AMP11. S jiným to nemusí vůbec být.
Každopádně FH7 patří k citlivějším sluchátkům, šum by tam být mohl.
Abych to zhodnotil, tak za mě je to takové podivné zařízení. Do kapsy to určitě není a na stole bych volil velký stolní zesilovač.
Mimochodem v čem ti M11 nestíhá. Základní rozdíly budou především v tonalitě těch DAPů.
Pokud chceš razantněji zkvalitnit zvuk, běž spíš do lepších sluchátek.
Jinak se ptej, nač budeš chtít.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2022 10:36

martas38 píše:Abych to zhodnotil, tak za mě je to takové podivné zařízení. Do kapsy to určitě není a na stole bych volil velký stolní zesilovač.

Je to přístroj pro lidi, co chtějí doma poslouchat sluchátka okolo uší v dobré kvalitě, a to na různých místech.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 11:34

Mě to teda LCD-X zrovna dvakrát dobře nevybudilo. Proto ty rozpaky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pege1012 11. 4. 2022 11:41

martas38 píše:Měl jsem ho asi čtrnáct dní půjčenej.
Je to obrovská těžká cihla, absolutně zapomeň na to, že bys to sebou nosil jinak než v batohu.
Kolečko hlasitosti bylo docela vachrlatý.
Měl jsem ho s modulem AMP11, který má klasický 3,5mm jack a 2,5 a 4,4mm symetriku. Trochu to s hodně citlivými IEM (CA Solaris) šumělo. Jinak byl zvuk na vysoké úrovni.
Prostředí svižné, klasický Mango Player, jinak to frčí na Androidu, tak si můžeš nainstalovat co chceš. Dá se nabootovat i do Mango OS, kdy je z toho hloupý přehrávač, měl by tam být nepatrně lepší zvuk.
Takže za mě dobrý stroj pro lidi co to budou mít doma na stole a používat s méně náročnými náhlavními sluchátky (asi většina současné produkce, krom některých rozežraných planárů) a nebo na méně citlivé IEM. Předesílám, že ten mírný šum může být dán výkonným modulem AMP11. S jiným to nemusí vůbec být.
Každopádně FH7 patří k citlivějším sluchátkům, šum by tam být mohl.
Abych to zhodnotil, tak za mě je to takové podivné zařízení. Do kapsy to určitě není a na stole bych volil velký stolní zesilovač.
Mimochodem v čem ti M11 nestíhá. Základní rozdíly budou především v tonalitě těch DAPů.
Pokud chceš razantněji zkvalitnit zvuk, běž spíš do lepších sluchátek.
Jinak se ptej, nač budeš chtít.

Díky moc,
pokud bych měl porovnat Fiio M11 a třeba Shanling M3X který mám již podruhé= na reklamaci se zaseknutým tlačítkem, tak mi připadá, že u Shanlingu hrála stejná muzika hlasitěji, ať u FH7, nebo i Elegií. Oboje používám na 4,5 symetriku.
Hele vím, že z velké části pořád blbnu a chtěl bych pořád jít výše, jenom si musím ujasnit priority, zda nový DAP, nebo raději koupit opravdu lepší sluchátka. Stolní zesilovače používat nechci. A na druhou stranu nevím jak moc by ovlivnily poslech dražší IEM, třeba Vision Ears, nebo i ty CA Andromedy. Asi jsou na tom s citlivostí stejně jako Fiio FH7, ne?
Další možnost co mne napadla je koupit třeba Fiio M15, starší?
Díky moc.
Pege1012
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 12:52

Andromedy jsou zhruba stejně citlivý jako FH7 a je to i celkem podobný laděním. Andromedy jsou technicky dokonalejší, FH7 zábavnější. Přeci jen dynamický měnič na bas je poznat. Troufám si tvrdit, že tímto upgrade by sis moc nepomohl, možná i naopak.
Pokud bys hledal zábavnější zvuk, tak iBasso IT07. Cena ještě snesitelná na to jak hrají.
Hlavně počítej s tím, že mezi DAPem za deset a třicet tisíc bude ve zvuku podstatně kvalitativně menší rozdíl, než mezi sluchátky za deset a třicet litrů. Myšleno samozřejmě u IEM, kde v celým řetězci dělají 80% zvuku právě ony. Takže rozhodně narvat nejvíc peněz do sluchátek a pak k nim teprve vybírat DAP. JInak u DAPů je situace dost tristní, na každým najdeš něco. Sázka na jistotu je Astell, ale mně třeba moc nevyhovuje to prostředí. Zvuk je ale ok a šum minimální. Pokud bys nevyžadoval steramovací služby a podobný blbiny, prostě jen přehrávač pro hraní z karty, tak je špičkový stroj Lotoo Paw 6000. Nemá systém Android, ale zvuk špička, všechny tady ty Android hračky do čtyřiceti litrů v četně AK to strčí do kapsy, bleskurychlé reakce, tiché pozadí. Bohužel žádný Tidal, Spotify, Qobuz. Cena vysoká, do ČR se nevozí, ale seženeš třeba v Polsku: https://mp3store.pl/odtwarzacze-audio/p ... o-paw-6000
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2022 14:46

martas38 píše:Mě to teda LCD-X zrovna dvakrát dobře nevybudilo. Proto ty rozpaky.

Díky za info, velmi lehce jsem po tomto přístroji pošilhával. Recenzenti vesměs šmahem tvrdí, že M17 má zvuk jako stolní zesilovače - prý tomu pomáhá superkondenzátor, který je v M17 použit.
Naposledy upravil introvert dne 11. 4. 2022 15:54, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 15:18

introvert: Jak říkám, DX300 opravdu dobrý zvuk, který kazil šum a ten výkon nebyl prostě na planáry. Velká cihla, provedení nebylo moc oslnivé. Hlavně když máš Hugo, tak bych to spřáhl s nějakým menším DAPem, pokud toužíš po přenositelnosti a výkonu současně. Klidně s něčím maličkým, co má koax a nebo umí hrát přes USB.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2022 15:38

martas38: jen pro ujasnění - píšeš o iBasso DX300, nebo Fiio M17 ? Já o M17. Jinak to s Hugo2 mám již vyřešeno - koupil jsem k němu modul 2Go. Ale Hugo2 s 2Go není zas až tak přenosný přístroj, jak by si jeden mohl myslet.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 16:22

Aha, pardon. Já od samého začátku o DX300. Už vidím, kde to nedorozumění vzniklo.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 4. 2022 16:48

martas38 píše:Aha, pardon. Já od samého začátku o DX300. Už vidím, kde to nedorozumění vzniklo.

Nic se neděje. Jediné, co mi bylo divné, je, že M17 je jak dvě obrovské těžké cihly :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pege1012 11. 4. 2022 16:49

Kluci díky moc, hlavně Tobě "martas38". Zkusím načíst nějaký recenze a hodnocení na head-fi.org.
Ještě mne napadlo, co Hiby R8, nebo Cayin N6ii?
Jinak ještě jedna možná stupidní otázka, pokud budu chtít to Fiio v práci použít jako DAC a k němu nějaký dvě aktivní bedničky a subwoofer co mám od Logitechu, tak jasně konektor který mám v PC zasunu do výstupu na Fiio a v nastavení přepnu PO na LO (line out). Potom pvládím hlasitost přes Logitech.
Ale můžu ho mít pro napájení v nabíječce, nebo mám raději jet pouze na kapacitu baterie, abych ji při častějším používání nepoškodil?
Pege1012
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2022 20:42

Těžko říct, jak to má dělaný nabíjeci management. Asi by to výrazně vadit nemělo. Ale je dost velká pravděpodobnost, že u filmů se ti bude zpožďovat zvuk za obrazem v režimu DAC.
Co se toho Cayin týče se značkou mám hodně dobré zkušenosti, ale DAPy neznám. Vím, že dělají nějaký model s mikroelektronkami. Možná je to jeden z výměnných modulů zesilovače pro tento přístroj. Hodnocení to má na zahraničních serverech hodnocení hodně dobré. Jestli to bude mít nějaké mouchy, jak bývá u většiny DAPů zvykem těžko říct.
Co se týče HiBy, měl jsem dlouho R3, chtěl jsem kupovar R5, slyšel jsem R6. U všeho bylo docela dost věcí které mě vadily. U R5 třeba takový jalový nic moc zvuk, nakonec jsem ho nekoupil. R6 zase dost šuměl s citlivými sluchátky. R8 je vlajková loď, třeba už to bude vychytaný. Ale sám bych asi dal tak nějak intuitivně přednost tomu Cayinu. Ale u takové exotiky je to těžká střelba naslepo. Pravda, dá se koupit v Evropě, takže se bude dát i vrátit v nějaké lhůtě, lidsky reklamovat atd....

Ještě k tomu zapojení. Připoj ho k PC jako USB DAC. Objeví se to ve win jako zvukovka, bude to lepší, než jet přes nějaké jiné výstupy a současně se to bude přes USB nabíjet, dost možná nějak inteligentně. Jen to bude chtít ve win nainstalovat nějaký driver, otázka, jestli to v práci můžeš dělat (instalova nějaký SW do PC, třeba u nás to díky IT politice nehrozí ani náhodou).
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cherubian 12. 4. 2022 15:48

Pege1012 píše:Kluci díky moc, hlavně Tobě "martas38". Zkusím načíst nějaký recenze a hodnocení na head-fi.org.
Ještě mne napadlo, co Hiby R8, nebo Cayin N6ii?
Jinak ještě jedna možná stupidní otázka, pokud budu chtít to Fiio v práci použít jako DAC a k němu nějaký dvě aktivní bedničky a subwoofer co mám od Logitechu, tak jasně konektor který mám v PC zasunu do výstupu na Fiio a v nastavení přepnu PO na LO (line out). Potom pvládím hlasitost přes Logitech.
Ale můžu ho mít pro napájení v nabíječce, nebo mám raději jet pouze na kapacitu baterie, abych ji při častějším používání nepoškodil?

Já Náhodou Cayin N6ii (A01, T01, R01) mám, tak jestli se náhodou nepohybuješ poblíž Libereckýho kraje, není problém si ho vyzkoušet.
DAP: FiiO M17, Cayin N6ii (R01, A01, T01)
CIEM: Lime Ears Aether, Custom Art Harmony 8.2 + Fibae 3
IEM: iBasso IT07, TSMR Land, PENON Globe
Over-Ear: Sennheiser HD 660S + HD650, Shure SRH1540,
Kabely: Han Sound Audio, Effect Audio, Forza Audioworks
Cherubian
Junior

Další stránka