martas38 píše:Měl jsem ho asi čtrnáct dní půjčenej.
Je to obrovská těžká cihla, absolutně zapomeň na to, že bys to sebou nosil jinak než v batohu.
Kolečko hlasitosti bylo docela vachrlatý.
Měl jsem ho s modulem AMP11, který má klasický 3,5mm jack a 2,5 a 4,4mm symetriku. Trochu to s hodně citlivými IEM (CA Solaris) šumělo. Jinak byl zvuk na vysoké úrovni.
Prostředí svižné, klasický Mango Player, jinak to frčí na Androidu, tak si můžeš nainstalovat co chceš. Dá se nabootovat i do Mango OS, kdy je z toho hloupý přehrávač, měl by tam být nepatrně lepší zvuk.
Takže za mě dobrý stroj pro lidi co to budou mít doma na stole a používat s méně náročnými náhlavními sluchátky (asi většina současné produkce, krom některých rozežraných planárů) a nebo na méně citlivé IEM. Předesílám, že ten mírný šum může být dán výkonným modulem AMP11. S jiným to nemusí vůbec být.
Každopádně FH7 patří k citlivějším sluchátkům, šum by tam být mohl.
Abych to zhodnotil, tak za mě je to takové podivné zařízení. Do kapsy to určitě není a na stole bych volil velký stolní zesilovač.
Mimochodem v čem ti M11 nestíhá. Základní rozdíly budou především v tonalitě těch DAPů.
Pokud chceš razantněji zkvalitnit zvuk, běž spíš do lepších sluchátek.
Jinak se ptej, nač budeš chtít.
Díky moc,
pokud bych měl porovnat Fiio M11 a třeba Shanling M3X který mám již podruhé= na reklamaci se zaseknutým tlačítkem, tak mi připadá, že u Shanlingu hrála stejná muzika hlasitěji, ať u FH7, nebo i Elegií. Oboje používám na 4,5 symetriku.
Hele vím, že z velké části pořád blbnu a chtěl bych pořád jít výše, jenom si musím ujasnit priority, zda nový DAP, nebo raději koupit opravdu lepší sluchátka. Stolní zesilovače používat nechci. A na druhou stranu nevím jak moc by ovlivnily poslech dražší IEM, třeba Vision Ears, nebo i ty CA Andromedy. Asi jsou na tom s citlivostí stejně jako Fiio FH7, ne?
Další možnost co mne napadla je koupit třeba Fiio M15, starší?
Díky moc.