ibasso porucha, servis, kde resit?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 4. 2023 14:16

Servis... vezmou do opravy zde
Audiolight Sales s.r.o.

Praha

Vyjadreni...

Odletoval konektor na baterku, kontroloval usb, proletoval ze je ok.
Zjistil ze prestalo jit podsvetleni displeje, jde to zapnout, jde to koukat lampickou z boku, dobijeni naskakuje. Naskoci nejaky logo, ale je to problem s podsvetlenim. Bud je tam problem el razeni, program dal nenabiha a nebo je jen problem s podsvetlenim. Cele rozdelal, vyndal desticku, vycistil konektoru. Displej je zalepen v plastovem ramecku, nejde vyndat, predni hlinik, musel byse to rozlamat nebo nejak odlepit od toho, ze by ten predek poskodil.

Vybihaj do boku ploche vodice co napaji desku, podsvetleni muze byt blbou diodou, neda se k tomu vubec dostat. Je to jen otazka, muze to byt a nemusi. Nema sanci to zmerit zda tam jde stava u tech diod (kvuli tomu letovani). Nechtel by den nad tim stravit, aby nic nezjistil kdyz k tomu nema dokumentaci. Vidi na tom displeji, ze logo se leda objevi, pod lupou, relatko uvnitr cvakne, jde to spojit k pc.
Co je s diplejem se nevi, zda je to tim a nebo zda je to samotne podsvetleni. Muze tam byt nejaky regulator co tam posila elektriku, ale to nezjisti.
Je tam konektor, prepinac, je to horkou vlnou letovany nekolikavrstvy desky a nejde s tim moc delat.

Soucastka je tak mala, ze ani se nevejde na to oznaceni, nevi se zpetne zda je to tranzistor, dvojita dioda, mosetovej tranzistor ci jaky ma parametky ta soucastka… u tech polovodicu se to tezko zjisti. Tam je deset integrovanych obvodu. Je to tak maly, ze tady neni misto neco tam i dobastlit.
Nemusi jit z procesoru i nejaky signal, regulace.atd.
Naposledy upravil ripper6 dne 25. 4. 2023 20:30, celkově upraveno 1
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 25. 4. 2023 15:23

Ty jim chceš dělat za každou cenu reklamu, že i u nich uvádíš nejen telefonní čísla, ale i e-mailovou adresu? :-D Ještě Tě jeden zdejší nejmenovaný uživatel osočí, že jsi jejich prodejce. :lol:

Teď vážně, myslím, že název firmy a adresa jejího sídla úplně stačí. Kontakty na firmu se pak dají najít na Internetu.

Displej je zalepen v plastovem ramecku, nejde vyndat, predni hlinik, musel byse to rozlamat nebo nejak odlepit od toho, ze by ten predek poskodil.

Vybihaj do boku ploche vodice co napaji desku, podsvetleni muze byt blbou diodou, neda se k tomu vubec dostat. Je to jen otazka, muze to byt a nemusi. Nema sanci to zmerit zda tam jde stava u tech diod (kvuli tomu letovani). Nechtel by den nad tim stravit, aby nic nezjistil kdyz k tomu nema dokumentaci.
Je tam konektor, prepinac, je to horkou vlnou letovany nekolikavrstvy desky a nejde s tim moc delat.

Soucastka je tak mala, ze ani se nevejde na to oznaceni, nevi se zpetne zda je to tranzistor, dvojita dioda, mosetovej tranzistor ci jaky ma parametky ta soucastka… u tech polovodicu se to tezko zjisti. Tam je deset integrovanych obvodu. Je to tak maly, ze tady neni misto neco tam i dobastlit.

V původním textu výše jsem tučně zvýraznil, proč nemám rád a svými nákupy nepodporuji čínské firmy vyrábějící DAP.

Minimálně některé důležité součástky jsou záměrně navrženy tak, aby se nedaly snadno vyměnit, příp. opravit.

Neergonomické až nesmyslné umístění součástek na základní desce, které jednak omezují, příp. znemožňují možnosti opravy. Při nerespektování, resp. neznalosti některých pravidel může dojít navíc k negativnímu ovlivění výsledné kvality zvuku.
Mám podezření, že interní design výrobků jim dělá někdo, kdo o průmyslovém designu elektronických výrobků nikdy nic neslyšel.

Nedá se sehnat servisní dokumentace. :shock: No, proč by se taky měla dát sehnat, když aspoň v EU minimálně některé značky nemají vůbec žádné servisy, natož záruční. :lol: Tak co by se čínští soudruzi obtěžovali tvorbou servisní dokumentace, že? 8-)

Nedají se sehnat náhradní díly. :grr:

Jak tak čtu nejrůznější nářky majitelů minimálně některých čínských DAP, říkám si, že každý člověk může udělat i ve věku Internetu jednou chybu a koupit nekvalitní výrobek.
Nerozumím ale tomu, proč je někdo ochoten se po jedné špatné zkušenosti znovu nechat spálit stejným způsobem.

Kdybych si teď potřeboval koupit nový DAP, trval jsem na možnosti přímého streamování a nevadil mi Android, koupil bych bez váhání mimo Evropu SONY NW-WM1M2 za necelých 20.000 Kč včetně DPH při dovozu + dopravu. Dopravu odhaduji max. na 2.000 Kč.

Za 22.000 Kč tak lze mít kvalitní přehrávač, ke kterému mimo jiné lze sehnat servisní manuál, pokud by byl potřeba.
Interní design přehrávače dělal někdo, kdo se v tom vyzná, a firma, ve které pracuje, má v tomto směru dlouholetou tradici a je lídr v oboru (buď jen návrh, nebo návrh i vlastní výroba rozhodujících součástek).
Přehrávač, který dokáže na jedno nabití hrát alespoň 20 hodin a který zároveň nenahrazuje ohřívač rukou, resp. přímotopný radiátor.

Jaký je v takovém případě důvod si za stejné, resp. vyšší peníze koupit čínský DAP, který mi nejen nenabídne výše uvedené, ale s velkou pravděpodobností nevydrží tak dlouho?
Naposledy upravil jiri.filip dne 25. 4. 2023 15:46, celkově upraveno 2
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 25. 4. 2023 15:24

To je automatický překlad z čínštiny?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 25. 4. 2023 15:36

@jiri.filip: A co soudruzi od firmy Sony ? Ti to dělají správně ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 25. 4. 2023 16:02

introvert: I SONY měla, resp. má své větší či menší omyly, resp. na první pohled nepochopitelné věci.
Jako třeba příliš striktní, až nesmyslné dodržování předpisů na ochranu sluchu vedoucí k omezení maximální hlasitosti jejich DAP na vybraných trzích (např. členské státy EU).
Japonci - v tomto BOHUŽEL - nejsou jako Češi nebo Číňani. Japonec pravidla dodržuje, Čech a Číňan je zkouší obejít, aby si ulehčil život. Pravda je i to, že SONY, zastoupené přímo v členských státech EU, je příliš velké na to, aby riskovalo případný postih na základě nedodržení legislativy EU.

Nevím ale tom, že by SONY mělo principiální chyby v návrhu svých výrobků, a to jak po stránce elektrické, tak ergonomické.
Před časem měl pobavily 2 fotky zobrazující vnitřek SONY IER-Z1R a, pokud se nemýlím, Campfire Audio Andromeda (2020?).
U SONY byly jednotlivé armatury usazeny v kovovém rámečku, takže držely pevně a nemělo by dojít k jejich uvolnění při případné nárazu.
U druhých IEM byly armatury zakápnuty lepidlem a přilepeny k tělu (skořepině) sluchátka.
To je jenom jeden příklad ohledně rozdílné pozornosti k detailu, pečlivosti při návrhu.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 4. 2023 16:24

On je problém v tom, že lidi si nekupují IEM podle vnitřní konstrukce mušlí, ale podle zvuku a částečně asi i podle značky. A co si budem říkat, zmíněné Campfire je v oblasti vyšší třídy IEM trošku jiný pojem s trošku větším portfoliem, než Sony. No a většině lidí prostě IEM za 2000USD+ až tak nepadají. Pokud padají, tak se jich 70% rozbije, protože jsou z akrylu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 4. 2023 20:42

jiri.filip: dik za info. Ty pracujes v Sony ze? :) Osobne me to nevadi jako reklama, protoze stejne se sam rozhoduji a info co Sony opravi a zda dela servis na DAP zakoupeny treba v Japonsku i zde v CR / EU je dobra informace :)

Nepracuji, jen jsem to jsem hodil, kdyby to nekdo nekdy resil, ze to muze zkusit jako posledni stanici jak dopadne :( Kazdopadne za poplatek, neni to zdarma.

Prave a to me vadi u Sony, jednak design DAP se mi prilis zatim nelibil, proste me nejak neoslovil. Dalsi vec to volume. Musim to objednat treba za 20 - 30tisic DAP a nechat ho poslat z Japonska. Kde mi potom plati zaruka?
Mohu ten DAP s dokladem z JPN reklamovat zde? V CR nebo EU? :) To uz jsi nenapsal, jen ze to koupit. To ja dobre vim, ze to koupit lze a umim to.

Ja treba zase diky tomu preferuji Astell&Kern. Mam DAP za 16k, reklamace lze i za tri roky v Nemecku. To je pro me prijatelne.

ibasso dx50 a ibasso dx90 jsem nekupoval za plnou cenu :) Byla to doba, kdy me to padlo, jeden jsem sebral od jednoho dobreho prodavajiciho. Po letech rikam, ejhle prodava se v USA i ten DX90 tak to bych ho mohl zkusit.
Me jen prisla ta skoda, ze urcite usili, DPH, CLO co jsem uhradil a ze celkem dobre vypadajici, novy DAP po roce sem tam pouzivani musi skoncit na smetisti :(
Takzej sem se vydal cestou, ze se na to preptam jak to je.

Preci jen tu chodi sem tam ibasso a cenove i za vic treba 30 000kc a ani bych se nedivil kdyby tu nekdo ukazal nejaky za 50 000kc.
Nechtelo se mi verit, ze to zdejsi koupi a za dva az tri roky to treba odnesou do sberneho dvora :(

-- 25. 4. 2023 20:42 --

martas38: ty IEM jsou takto nachylne? Kdyz mi spadne drahy sluchatko co stalo 50tisic, tak ho mohu vyhodit?
ripper6
Mírně pokročilý

Předchozí stránka