Přehrávač nebo telefon ?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 21. 7. 2023 19:12

napr. Samsung S23 má veľmi slušný zvuk v základe, záleží len na slúchadlách (citlivosť atď)
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 22. 7. 2023 08:43

Měl jsem s22 s donglem ibasso dc03pro a zvuk z donglu byl takový plochý. Krmil jsem s ním custom art fibae 7 unlimited. Ale hrát to bude. Možna by bylo lepší koupit nějaký dongle co má bluetooth, zvuk stejně nebude o moc horší a pohodlí někde úplně jinde než mít v kapse dongle s telefonem spojené kabelem.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,GATO DIA400S
Ex:GradoRS1x,GH4,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2,ClasséCP800+CA2300
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 22. 7. 2023 10:20

Na to ibasso DC03Pro boli dobré recenzie, ale samozrejme rozmlsaný audiofil nemusí byť spokojný, možno DC04Pro by mohla byť ešte lepšia voľba. Za tú cenu je to dobrý kus železa. Ale ja by som aj tak volil radšej to Lotoo Paw S1/S2 alebo niečo bezkáblové s kodekom LDAC.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 7. 2023 20:01

SSakul píše:Mám doma celkem předonglováno a tak za 2.5k bych mohl pustit vůbec nepoužívané Lotoo Paw S1, pokud bys měl zájem.. Co k tomu chceš připojovat ?

Takto nic extra, spis to melo slouzit abych mel zaroven i ten jack konektor 3,5mm pac sem tam sluchatka pripojim :-)
Ja nechci zase vybirat prilis bluetooth sluchatka. Na domaci poslech mam Sennheiser HD 630 ty jsou velky.
Potom to stridam se Sennheiser HD 25 kvuli odolnosti a nebo s drazsima Ultrasone Signature DJ (asi za 17k).
Vse mam na kabel, jindy nosim normalne DAP ibasso dx90 nebo astell&kern sr 25 mk II :-)

Pokud je v takovem stavu, tak by bylo dobre se domluvit ;-)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 23. 7. 2023 22:11

To lotoo dost možná zvukem i přehraje oba tvé dapy. Není to sice extra velký silák, kór na 3.5mm, ale sluchátka máš celkem nízkoohmové a né moc náročné dynamiky, takže by to mohlo hrát relativně obstojně i s nimi. Každopádně u HD630 škoda toho pevného kabelu, na 4.4mm bys měl výkonu víc.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 7. 2023 23:08

Za mě rozhodně Lotoo Paw S1 přehraje SR25 (mám oboje, pravda AK je první verze). DX90 jsem neslyšel, ale z iBassa si zrovna na zadek nesedám. Pokud se jim podaří zvuk, zabijí to něčím jiným.
HD630 mají nízkou impedanci a vysokou citlivost, to bude hrát i z mobilu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 24. 7. 2023 10:01

hápéčko píše:Zdravím. Neumím se rozhodnout , zdali mi mp3 přehrávač poskytuje lepší zvuk než telefon. Oba umí WAV, FLAC, oba za 2500 Kč. Zkoušeno na sluchátkách za 5000 Kč. Pokud je přehrávač lepší, pak velmi mírně. Telefon to zase dokáže dohnat ekvalizací. Jinými slovy-připadá mi přehrávač nadbytečný. Vážně tak levné telefony hrají už velmi obstojně nebo mám nefunkční sluch?

Pokud to myslíš s poslechem hudby vážně a zajímá Tě i hudba ve vysokém rozlišení (jako např. WAV), šel bych do samostatného DAP. Když totiž nekoupíš DAP nějaký krám, ale něco lepšího, bude zvuk z něj vždy kvalitnější než z jakéhokoliv telefonu, a to včetně těch, o kterých jejich výrobci tvrdí, že mají certifikaci Hi-Res.
A to proto, že kvalitní DAPy jsou navržené primárně na poslech hudby a nějaké "číčoviny" jako psaní e-mailů, prohlížení Internetu atd.. Nejsou v nich zbytečné součástky, a tak jsou minimalizované zdroje interferencí, které se negativně mohou projevit na kvalitě zvuku. Navíc dobří výrobci se už u svých modelů zabývají i optimálím rozmístěním součástek na základní desce, aby se minimalizovala, pokud již ne vyloučila vzájemná ovlivnění. Dále tam často mívají některé části základní desky ochráněné proti interferencím zvláštním stíněním.

Pokud chceš mít i možnost streamovat, je DAP s Androidem ideálním řešením.
Narozdíl od mobilu má vždy 3,5 mm SE sluchátkový konektor a pak vyvážený 2,5 mmm (křehčí konstrukce, někteří uživatelé si stěžují, že takový konektor je příliš snadné ohnout), nebo 4,4 mm.

U DAP tedy neřešíš žádné redukce typu 3,5 mm female -> USB-C male, které bys musel mít u kteréhokoliv mobilu bez 3,5 mm jacku. Každá taková redukce přidává další odpor do signálové cesty s negativním dopadem na kvalitu signálu.

Navíc se u DAPu nemusíš, pokud vyloženě nebudeš chtít, tahat ještě s donglem a vše propojovat.

Ideální entry level DAP je SONY NW-A306. Vzhledem k tomu, že SONY narozdíl od ostatních mimoevropských výrobců dodržuje nesmyslnou legislativu ohledně "ochrany sluchu", doporučuji koupit tento model mimo EU, z nějakého regionu, u kterého SONY omezení hlasitosti neuplatňuje.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 7. 2023 13:32

Tak ted ctu ze prave ten Lotoo Paw S1 ma celkem slabej vykon :(

70 mW do 32 Ohmů pro jeden výstup.
Bohuzel na balanced vyssi vykon na 4,4mm nebo 2,5 stejne se neda nic tak pouzit. Mam treba takovou prevodku, co jsem koupil a sehnal. Zapojil to doma do DAP AK 25 mk II a hralo to divne, jedno sluchatko vic nahlas, druhe min. Hadam ze pro ten balanced asi musi byt i nejaky specialni kabel k danem sluchatkum treba k Ultrasone Signature DJ.

Shanling ua 2 ma treba u 3,5 jacku 125 mW takze to bude hrat zrejme vic hlasite :)

Ano DAP mam, ale nekdy se hodi kdyz je mozne neco pripojit i k telefonu. Slo by to resit i kabelem s redukci, ale napadlo me ze pokud to neni moc velike, tak nejaky mali zesilovac byse k tomu hodil :)

-- 25. 7. 2023 13:40 --

A jeste jeden dotaz, slo by udelat docasne z dratovych sluchatek bezdratova sluchatka?
Treba zda je nejaky DAC prevodnik, ze bych sluchatka na jack 3,5mm zapojil do maleho DAC. Ten by mel bluetooth a spojil se treba s telefonem pres LDAC kodek :)

-- 25. 7. 2023 13:42 --

https://www.profi-dj.cz/dj-technika/dj- ... iant=61243
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 7. 2023 14:01

A jak moc tě u IEM limituje výkon 70mW do 32Ω? Které IEM mají tak vysokou impedanci? A co se týče symetriky, tak v časech výměnných kabelů je to naprosto běžná záležitost.
Co se týče posledního dotazu, tak BT přijímačů se dělají mraky:
https://www.audigo.cz/Prenosne-audio/Os ... -BC3-Black
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 7. 2023 14:02

IEM zadne nemam
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 7. 2023 14:11

Ale tady ty flashky jsou primárně určené k IEM a nebo přenosným snadno vybuditelným sluchátkům. S těmi Ultrasone by snad neměl být problém, s HD25 už asi ano.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 25. 7. 2023 14:39

Pokud hledáš vyloženě výkon a nechceš baterku, mrkni na Ifi go Bar.. do 55 ohm to umí poslat skoro 1 watt a i 3.5mm je silnější než většina donglů na symetrice.. Jinak Paw S2 má taky o dost výkonnější výstupy jak S1, výkonnější, než je vidět na papíře.

Jinak opravdu hodně výkonu na 3.5mm má i e1da 9038D, ale třeba tonálně a synergií se mi líbí lotoo s1/s2 i třeba Gold bar víc, ale zas jde e1da bazar sehnat za zlomek ceny ..

Pokud už chceš mermomocí tahat baterku, tak bych připlatil za Mojo 2, které hraje líp než zmíněné dongly bez baterek, aby ten skok byl opravdu znát.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 7. 2023 16:41

Co rikate na tento? Cayin RU7
https://www.son-video.com/article/haute ... /cayin/ru7

32 ohms en symétrique et 160 mW
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 7. 2023 17:12

A co máme říkat, když jsme ho nikdy neslyšeli?
Prostě z těchto flashek jsou patrně nějlepší Luxury & Precision W4 a pak Lotoo Paw S2. Dá se čekat, že ten Cayin taky nebude špatný, ale kdo ví.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 7. 2023 18:55

Pardon tak to jsem nevedel, ze to nikdo neslysel :(
To spis dotaz, zda to nekdo pozna, nekdo to nahodou mel v ruce ci nekde poslouchal. Treba nejaky fanda, co jen pujcuje - kupuje a vraci a jezdi treba po obchodech tyto hracky ruzne zkouset :)
ripper6
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka