koupil bych i originál charge3, ale je to větší, než požaduji. Ty větší repráky mají kámoši v bandě a na akci je nosí oni. Máme 3x jbl boombox, asi 4x extrem2 a 3, tuším že 2x charge, pár flipů a jeden GO3. Ano, u náš se na nic jiného nehraje, než na JeBaLy. Vím jak to hraje, co to vydrží a co to umí. Nemá pro mě smysl kupovat přenosný větší reprák, protože bych ho nevyužil. Nebo spíše, teď hledám něco malého do baťůžku či kapsy od gatí(GO3) a k vodě s děckama. Oni se čachtají a já si mohu v klidu poslouchat. Zároveň to nehraje na celou pláž všem dookola. V tomto jsem max.spokojen s GO3, ale Clip4 má dvojnásobnou výdrž, což se hodí na celodenní výlet(s děckama. ony nejsem zvědavé na rachot dookola).
Flip hraje super(12h) a má objemovou velikost mého obyčejného starého repráku Gogen by oxigen na 2xAA s kablíkem pro přehravač, který se dál zavřít uvnitř repráku. Jsem ještě ochotný to nosit, ale Clip4 by byl v tomto o hodně lepší.Bohužel, JBL na nás jb. Aux-in je až od Charge. Přitom cena flipu je bezkonkurenčně nejvyšší. Ani Sony XB-23 není tak drahý. Přehrávat z karty je dobré jen trochu. Prakticky nemožnost si vybrat odkud to začne přehrávat. Mám 16000 písniček a představa, že v polovině restartuju reprák a on mi začne hrát skladby od začátku.... měl jsem to na dětském autíčku. Strčil jsem tam mikroSD s asi 2000 písničkami, co tak i děcka poslouchaly(Kabát, Mńagu, Sestry... ). Chvíli to hrálo a pak samy chtěly "tati, tu Pohodu". Hm. A jak jsem to tam tak měl asi najít?

Proto jsem chtěl reprák se zabudovaným přehrávačem(řešili jsme v jiném vlákně), ale nic v obstojné kvalitě není. Jediný na našem trhu je Technaxx. Bylem si ho poslechnout v Datartu, ale i v porovnání s takovým Niceboyem je to plečka. A kde je stejné velikosti flip6?
Nejhorší je zákazník, který ví co chce a ono to není na trhu. Chodí, otravuje, přešlapuje a nakonec koupí něco minimálního co ho uspokojí s vidinou, že je to dočasné a jakože ještě počká, jestli se to časem na trhu neobjeví. To jsem přesně já
Zatím procházím na amazonu recenze zákazníků na ty přehrávače. Uvidíme, co nakonec vyberu. Zdá se mi, že trh se před pár lety rozdělil na 2 skupiny. Ta první zamrzla někde kolem roku 2010. Kapacita 4-32GB, baterie +- do 20h. Zvuk- +- to co uměly chytrouše už někdy v r.2014. To jsem si kupoval už v roce 2007 iRiver H10 20GB. V roce 2011 Sandisk Sanza Fuze 16GB. Druhý tábor vznikl relativně nedávno. je zaměřen na bezpodmínečnou kvalitu zvuku. Což je taky divné. Kvalitně zvuk si mohu vychutnat, když se zastavím a poslouchám. Ideálně někde kde je ticho. Třeba doma,že? A tam se dá poslouchat z aparatury... Tyto superkvalitní přehrávače však mají aspoň podporu pro terové karty. Ale baterie v nich je žalostná. 15h jako sorry. To jsme furt v tom roce 2007.
Někdy mě napadne, jestli fakt není lepší nějaký starší a menší chytrouš. Vyměním baterii. Voděodolnost je marketingové řešení umělého problému. Za 30let co mám nějaký volkmen jsem s ním nezmokl, nespadl do vody, neutopil v pivu... Dodám kartu a mám špičkový přehrávač s max.uživatelským rozhraním, superrychlou odezvou, BT výdrž celý den, né jenom 8h. Ostatně, někdo mi to v tom vlákně o repráku taky doporučoval.