ibasso DX160

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod linecur 28. 1. 2024 16:53

Zdravím, mám čerstvě DX160 a nedaří se mi nalogovat na googleplay, aby bylo možné koupit nějaké aplikace - neřešil někdo podobný problém? Případně jaké aplikace se osvědčily na hires přehrávání
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 28. 1. 2024 17:04

Ja jsem stahnul na DX320 obchod google play z APK pure, ktery v nem byl predisntalovany a normalne se do nej bez problemu prihlasil. Na prehravani pouzivam vestaveny prehravac Mango. Zkousel jsem i Poweramp a taky bez problemu.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2024 20:22

Přesně tak, musí se nainstalovat obchod google play, pak už to jde normálně.
Jen je za mě DX160 tak trochu naprd DAP, moc rád jsem se ho zbavil. Trošku mu nestíhá poddimenzovaný hardware.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 28. 1. 2024 21:29

Díky, už jsem to nějak rozjel. Ad HW - může být, nicméně zvukově je to podařený produkt...
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2024 21:46

Jo, zvuk je ok, ovšem minutový start, občasné záseky prostředí i zvuku a mizerná použitelnost wifi mě odradili. Číňan prostě šetřil na RAM a procesoru. Displej sice skvělý, ovšem obrovský žrout baterie. Ano zvuk se mi líbil, je to v dané cenové třídě lepší průměr, ale stejně jsem to vzal úprkem přes A&K a nakonec skončil u Lotoo bez Androidu (s Androidem jsou jen problémy) a oželil streamovací služby.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 28. 1. 2024 21:50

Já jsem tím nahradil A&K a jsem zatím spokojený - teda krom opruzu kolem androidu... ten zbytek je prostě daň, je to vždy o kompromisech...
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2024 21:57

Opruz kolem Androidu je i u A&K. Jen tam není Google Android, ale upravený Open Android a to prostředí A&K je pro mě opravdu šílenost. A co se týče zvuku, vetšina modelů iBassa má na AK hodně co dohánět, snad jen ty entry level modely jsou na tom zhruba stejně.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 28. 1. 2024 22:24

Nechci s tím polemizovat (něco by rozdíl ceny mělo ospravedlnit)), zde v tom hraje roli trochu i subjektivní proference. Měl jsem A&K300 a DX160 mi sedí s aktuálními ineary lépe, ten přednes bych označil za zábavnější (a ještě jsem něco ušetřil:)) Velká sluchátka nerozehrál ani jeden , takže tam je nutné vložit další článek, jenž to někam posune...
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2024 22:56

DX160 má ještě jeden obrovský problém, který jsem zapomněl zmínit a byl to vlastně u mě hlavní důvod proč šel pryč. S citlivými IEN (Campfire Solaris) je slyšet elektrosmog od wifi a hlavně displeje. Prostě šmátrání prstu po displeji je slyšet ve sluchátkách. Což je chyba brutální. iBasso DX300 jsem měl půjčený na recenzi a tam tento problém nebyl. Zas to je cihla, která by sundala z člověka kalhoty a dvojí nabíjení taky zrovna žádná hitparáda. Zvuk fajn, ale najdou se daleko menší a lehčí krabičky, který hrajou o dost líp. Prostě doby parádních DAPů aka DX90 jsou nenávratně pryč a tak nějak jsem od této značky čekal víc. Vyšší modely taky nejsou zadarmo, pravda není to darda jako AK, nebo Lotoo. Ale ono je dnes vůbec problém najít ideální DAP.

Jo sorry, teď jsem si všiml, že je řeč o AK300 a ne DX300, tak výše napsané beru zpět.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 29. 1. 2024 14:09

O tom displayi jsem slyšel, to je fakt na pár facek, když vcelku rozumný celek przní takové detaily, to je těžký amatérismus, což mně nepřekvapí - setkal jsem se s tím u nich pravidelně u výrobků určených pouze na jejich trh, špatné ukostření etc.

S tím souhlas a je to škoda, jen co naděláme, staré kousky už jsou navíc mrtvé skrze baterie (mám doma ještě archivní iRiver a Sandisky) a ty SW nepřehrají nový formáty, není to jako oprášit 40 let starý Revox a v pohodě jej dál provozovat:)
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 1. 2024 22:05

Dovolil bych si poopravit. Oni to nejsou detaily, ale zásadní problém. Pokud ti jede třeba Tidal přes wifi, je to skrz ten ruch neposlouchatelné. A bohužel vysoká citlivost je vlastnost naprosté většiny hi-end IEM. Takže kdo má věci od Campfire Audio od Andromed výš, vyšší modely 64Audio, Noble a podobně, vyhnout se tomuto přehrávači, nebo spláčete nad výdělkem.
martas38
Pokročilý