Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
bigdoc píše:Jak jsi přišel na to, že ogg je "kvalitnější"? Ogg umožňuje srovnatelnou kvalitu při menším souboru, případně lepší kvalitu při stejně velkém souboru. Ovšem nad určitou bitrate už je ogg stejně dobrý jako MP3, respektive nikdo z žijících lidí nepozná rozdíl, jenom pár netopýrů jo.
Ogg, i když se můžeme shodnout, že je vyspělejší než MP3, je (bohužel!!) stále minoritou, a je bohužel stále větší a větší minoritou. Zkus hledat oggy v P2P systémech - najdeš jich setinu oproti MP3 fajlům. Jestli má něco budoucnost, tak je to MP4/AAC - to je totiž standard (OGG není standard, to je "boční výhonek"!), který se i nadále vyvíjí a pracuje se na něm.
OGG je tady už asi sedm let a jeho tržní podíl je stále stejně pidiaturní.
Je mě líto, že to musím říct, protože bych měl raději hudbu v oggách než v MP3ojkách, ale OGG is Dead.Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache píše:
OGG pouziva modernejsie algoritmy pri rozonavani nepotrebnych frekvencii ako MP3, preto je kvalitnejsi.
A co sa tyka tej minority, taham zo specialnych serverov hudbu, pricom 10% je wma, 50% ogg a 40% mp3.. a pocet mp3 stale klesa.. ogg je proste kratsi, takze sa pouziva viac a viac..
a co sa tyka aac, nie som si 100% sure, ale existuje vobec free pakovac? zda sa mi totiz ze aac je pod patentom a draho sa predava..
Mno myslim ze to bude kusok nad 10000Kc, ale ja som si kupil od iRiver prehravac H320 a zatial maximalna spokojnost. ma hardisk s kapacitou 20GB, USB 2.0 (tie pesnicky tam isli dost rychlo:-)), mozte do neho pripojit aj USB Mass storage zariadenia (napr. USB kluce, niektore fotaky). Celkovo sa tak da pouzit aj ako externy USB disk. MP3 podporuje v rozsahu 32-320kb, OGG 32-512kb, samozrejmostou je VBR. Okrem toho este ma podporu pre WMA. Z nemultimedialncyh suborov podporuje format JPEG a BMP, pripadne sa daju na nom citat texty (obycajny *.txt). Ma naozaj vydareny graficky display display. Fotky som na nom este nepozeral, ale co sa tyka prehravania je dost velky na prehladne zobrazenie id3 tagov i pri navigacii. Zatial som nespozoroval ziadny problem s diakritikou. Z mojich skusenosti mozem iba odporucat. A cos a tyka zvuku - nenasiel som nic co by mi na nom vadilo. Tot moj nazorZive.cz píše:Chci si pořídit lepší MP3 přehrávač mezi 5-10 tisíci s podporou Ogg Vorbis. Který mi doporučíte?p/quote]
IMHO ak clovek chce kvalitu, tak ho nezaujima ci s tym bude 'in' a ci to maju aj vsetci spoluziacibigdoc píše:Asi blbá rada, ale kup si raději špičkový přehrávač bez ohledu na podporu Ogg Vorbis. Ogg je hrozně minoritní formát, i když je výborný, nerozšíří se - budeš jako kůl v plotě, budeš od ostatních konvertovat se ztrátou.k/quote]
bigdoc píše:Asi blbá rada, ale kup si raději špičkový přehrávač bez ohledu na podporu Ogg Vorbis. Ogg je hrozně minoritní formát, i když je výborný, nerozšíří se - budeš jako kůl v plotě, budeš od ostatních konvertovat se ztrátou.k/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků