Prosím poradte!

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jusephe 25. 4. 2005 19:49

Nevíte jaký je rozdíl mezi kartovými a hardiskovými mp3 přehrávači??
jusephe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S-Tony 25. 4. 2005 19:56

Kartové : levné , malé, malá kapacita
Diskové: drahé, velké, velká kapacita
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod jusephe 25. 4. 2005 20:05

A do kartových se musí dávat nějaká karta??
jusephe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 4. 2005 20:11

Ne jmenujou se kartovy, protoze jejich vyvojari pri vyvoji hrali karty.
Wikan
Junior

Odeslat příspěvekod ota_schon 25. 4. 2005 21:21

"kartove" se rika prehravacum s pameti typu flash - a to i tem, jejichz kapacitu nelze orzsirit prostrednictvim pridavnych karet.

flash pameti jsou drazi nez stejna kapacita na HDD, ale jsou lehci, mensi, odolne vuci otresum...
redaktor Živě.cz
ota_schon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jusephe 26. 4. 2005 19:01

A flash pameti muzou byt zabudovane i vyndavaci???
jusephe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ota_schon 26. 4. 2005 23:54

tak, vetsina flashovych mp3 prehravacu ma pamet zabudovanou a nejde rozsirit, jen par modelu umoznuje zasunout pametovou kartu a rozsirit tak dostupnou kapacitu pameti, exsituje dokonce nekolik prehravacu, ktere vlastni pamet nemaji a karta se do nich musi strcit
redaktor Živě.cz
ota_schon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 27. 4. 2005 00:33

Taky jsem řešil tento problém, který vybrat. Nakonec jsem se rozhodl pro HDD...
Hardiskové mají především velkou kapacitu, což bylo pro mě rozhodující. Otřesy zas tak slabina nejsou. Párkrát mi upadl a nic se nestalo. Samozřejmě se s ním nesmí flákat pořád a hrubě. A cena taky není nejmenší. Jinak velikost je v pohodě (vejdou se prakticky do každý kapsy) a funkce jsou také dobré (záleží na každé značce. A vvelkou výhodou je také podpora MassStorage, což je přenos souborů na hardisk, a nemusí se jednat o hudební. Takže třeba uložení filmu nebo obrázků. Toto podporuje většina HDD přehrávačů.
Flashové jsou malé, lehké (na krk), levnější, ale nenabízí tolik paměti. Pamět je většinou zabudovaná (128,256,512,1GB) a nelze rozšířit. Pár typů ale nabízí rozšíření pomocí pamětových karet. Na otřesy jsou prakticky nenáchylné.
Kdyby nějaký dotaz, rád odpovím.
tOplOaDer
Mírně pokročilý