flash nebo hardisk

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 02:23

Já jsem sice zarytý minidiskař, ale brácha chce prostě mp3 přehrávač... za cenu zhruba do 7 tisíc...

A chce hardiskový... Tady je podle mě kámen úrazu... Slyšel jsem od více zdrojů, že harddiskové mp3 playery jsou poměrně choulostivé... Nevěřím, že by bráchovi občas nespadl...
co si o tom myslíte... Uvítal bych osobní zkušenosti.... Nechci konkrétní typy na playery, na to je ještě čas až do vánoc... spíš mi jde o tu choulostivost mp3 hdd playerů..
AndrewJ
Junior

Odeslat příspěvekod t6mas 2. 7. 2005 13:12

podla mna je aj minidisc chulostivy.. mozno aj viac ako hddmp3player, vsetko co ma nejake pohyblive sucasti je chulostive.. ak s tym bude iba chodit po meste v ruksaku, tak hdd
ak sa bude korculovat, bicyklovat... tak s flash pamatou.. tot moj nazor
t6mas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 2. 7. 2005 13:13

aj ja som radsej za flasha....
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Junior

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 13:27

vsetko co je mechanicke je velmi nachylne na znicenie padom.. hdd mp3 player samozrejme tiez..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Junior

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 2. 7. 2005 13:30

NO hele ja mam hardiskovej prehravac a taky jsem slysel ze je to nachylne na otresy a kde si co si a rozhodovalk sem mezi flash a HDD ale vyhrala kapacita. A uz sme s ni parkrat pekne svihnul o beton a upadl mi, chodim s nim v batohu kapse i na kolo a jako nic tomu neni, ani skrabance diky povrchu nejsou videt cejtit, dali se v pohode zahladit a hraje porad dal bez zadnejch chyb. Takze to zas tak horky nebude... Jakykoliv dotaz rad zodpovím..
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 13:33

tOplOaDer: to bude asi stastim.. hdd prehravace totiz funguju tak, ze do pamate si nahraju (cast) mp3 a potom harddisk "zaparkuju". vtedy ked ti padne tak sa vacsinou nic nestane. ale ak by ti padol zrovna vo chvili ked nacitava mp3, tak ide do kremikovo-magnetickeho neba
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 13:52

t6mas píše:podla mna je aj minidisc chulostivy.. mozno aj viac ako hddmp3player, vsetko co ma nejake pohyblive sucasti je chulostive.. ak s tym bude iba chodit po meste v ruksaku, tak hdd
ak sa bude korculovat, bicyklovat... tak s flash pamatou.. tot moj nazor

jestli je na tom hdd mp3payer jako MD, tak jsem v klidu, spadl mi už nejméně 100x občas i z výšky 2-3 metrů na beton.... a furt v poho...
AndrewJ
Junior

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 2. 7. 2005 14:27

cache: nerekl bych, ze jde jen o stesti. Neupadl mi ve stavu vypnutém,a el vždy při používání (např. neopatrností pro nandavani sluchatek) a uz se mi to stalo dostkrat na to, že bych tomu neveril a bal se toho...A vzdy mi pri tom neco hrali ci se nacitalo:) To bylo kecu kdyz sem si chtel HDD poridit ze sou nachylne na otresy atak, ale je to moc prehnany straseni lidi...nerikam ze zbytecne ale prehnane.. Navic o tom uz byla diskuze na MM foru, hned jak toto forum zacalo :)
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 14:36

tOplOaDer: ach jo.. precitaj si najprv poriadne co som napisal o tom ako funguje diskovy mp3 prehravac..
hrat neznamena nacitat, a ked pisem ako funguje nepisem predsa o vypnutom.. vies vobec co to znamena, ze ma hdd zaparkovane hlavicky a zastavene platne?
cache
Junior

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 2. 7. 2005 14:46

cache: ja to precetl.. a precetl sis co hce autor? zkusenosti a nic o tom jak to funguje tak si jdi hazet machry jinam...ja sem jen prisel rict zkusenosti s HDD, o co autorovi jde..
Presne takovy jako ty strasej ze se ti to hned rozbije, pritom to tak neni, pokud s tim nebudes poradt hazet...
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 14:51

tOplOaDer: skor nez zacnes urazat sa uvedom ze AndrewJ napisal ze by uvital osobne skusenosti, a ze by chcel aj vediet co si o tom myslime.
za druhe ja nestrasim, ja len vravim potencinalne nebezpecenstvo, na ktore aj moj kamos doplatil. ty ten okamih kedy to nacitava nezistis. kamosovi spaol v skole z okennej parapety kde sedel, a bol to prvy a posledny pad.
takze ja si o tom myslim, ze ak je predpoklad ze to bude casto padat, tak je riziko pokazenia pomerne vysoke. vsetko mechanicke je nachylne na pokazenie, mne osobne odisiel cd mp3 diskman po jednom udere do dveri (bezal som a bol v taske na jedno plece).
cache
Junior

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 2. 7. 2005 15:00

nesmíš bejt lama a neurážím..
a koncim..
Andrewj: Jeslti chcheš můzu napsat i jakej typ a jeste podrobnejsi zkusenosti.. :)
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 15:02

No sleduji to se zájmem.... vypadá to, že se tu rozbujela zajímavá diskuse....:)
AndrewJ
Junior

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 15:13

tOplOaDer: nie som lama, neboj sa, bola to zhoda nahod, moze sa to stat kazdemu (ak narazas na ten uder tasky do dveri).
AndrewJ: aj ja uz koncim, len teda zopakujem nazor: ak je predpoklad na caste narazy, je to riziko. v dnesnej dobe uplne staci tak 512MB, pripadne az 1GB flash, pretoze viac aj tak nestihne vypocut, a USB2 je dostatocne rychle na to, aby si aj 5 minut pred odchodom nahodil novu hudbu..
cache
Junior

Odeslat příspěvekod STAVA 2. 7. 2005 15:14

za tu cenu bych koupil Nokii 6230i měl bych v tom MP3 FLASCH bluetooth, rádio a mobil, připojení k inetu.
Vůbec bych nepřemýšlel nad něším tak drahým jako je IPOD za 10 000 i když je tam 40GB HDD, to stejně nikdy neuposloucháš, za to tak 512-1GB karta je akorát
STAVA
Kolemjdoucí

Další stránka