Kvalita nahravky do MP3; dá se nějak zlepšit?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marco 6. 1. 2006 22:31

Ahojte ked si nahram do mp3 prehravaca pesnicku tak je len v priemernej kvalite ako mam zlepsit kvalitu pesnicky

//adams: upraven název threadu.
Marco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LucKobRa 6. 1. 2006 22:41

Kvalitu nahranej nahravky uz nikdy nezlepsis, mozes len zvysit bitrate pri nahravani do mp3 prehravaca (pred nahravanim) ak ti to nahrava rovno do mp3. Ina moznost nieje. bye
Keby bol svet hore nohami, veľa vecí by sa dostalo do normálnej polohy ... G. B. Shaw
LucKobRa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lolofon 7. 1. 2006 01:32

mno, teoreticky nie, ale napriklad moje iAudio 5, tam ma zopar efektov, ktore dokazu rozsirit frekvencne pasmo smerom hore. je to sice taka alchymia, ale na spektralnom analyzeri ma mp3ka vysky tvrdo useknute, a ked na to pustis tieto enhancery, tak sa z toho da vytlc lepsi zvuk (nehovorim, ze taky ako bol original). samozrejme bavime sa o kvalitnom povodnom zdroji. ked niekto nieco nahrava pri taboraku alebo niagarskych vodopadoch, tak z toho uz clovek vela neziska....
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 7. 1. 2006 10:10

Lepsi zvuk? Mozna libivejsi, ale lepsi urcite ne.
Wikan
Junior

Odeslat příspěvekod Lolofon 7. 1. 2006 12:11

otazka je, co je "lepsi" a co "libivejsi" zvuk :). ja nevycislujem strednu kvadraticku odchylku originalu a mp3ky :), ja si len poviem, ze toto je nahovno mp3 a toto hra celkom dobre. no a tie udelatka, co ma moj prehravac, vedia z nahovno mp3 spravit celkom pocuvatelnu (samozrejme v ramci moznosti).
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 7. 1. 2006 12:46

Je to neco podobnyho jako se u urcitych fotografii vyrazne zvysuje sytost modre nebo zelene barvy. Pro nezkusenyho cloveka je pak ta fotografie jakoby krasnejsi, ale pak k tomu prijde clovek s vetsima zkusenostma a rika si "co to je proboha za hnusny neprirozeny barvy?".
Wikan
Junior

Odeslat příspěvekod Marco 8. 1. 2006 10:32

Wikan zmen si obrazok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:
Marco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sias 10. 1. 2006 10:28

Proc, se ti nelibí koza?:)
Sias
Junior