Aky pouzivate bitrate na mp3?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod enforcer 21. 1. 2006 18:49

Ja štandartne grabujem mp3 pri 192 kbps CBR. Požívam na enkodovanie tú Nerovskú pitchovinu. A som spokojný.
Lacné veci sa môžu pokazi?. Drahé veci sa môžu pokazi? tiež.
enforcer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaromir 21. 1. 2006 21:30

mp3 používám jen tehdy, když si nemůžu koupit originální CD a nebo sehnat .APE a nebo .FLAC, holt nějaký koncert v horní dolní od Nirvany, co byl před x lety v USA u nás na CD neseženeš
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod jaromir 21. 1. 2006 21:34

ATRAC rules? :)), myslíš ten vysoce ztrátový komprimační algorytmus v MiniDiscu? to už je lepčí Lame na 192kb a nebo na pohodových 256kb/320kb, ztrátová komprese je prostě ztráta ať je to mp3 a nebo Atrac, když chce člověk kvalitu, tak .WAV a nebo .FLAC, .APE...
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod jaromir 21. 1. 2006 21:43

S-Tony:

a ty máš jaké CD přehrávače, že jsou pro tebe zvukovky v PC, co se běžně prodávají za 2-3k nekvalitní, však je to jen AD<->DA převodník s procesorem, to by jsi musel mít CD přehrávač za 30 tisíc, aby bylo poznat rozdíl a to by ještě signál musel jít v obou případech analogově, když jde ven digitálně, tak je to naprosto kvalitní

miluju tyhle chytrolíny, na jedné straně tady polovina lidí obhajuje mp3ky na totálně hnusných 128-160kb a na druhé straně, když napíšeme, že to je nanic, tak tady chytráci jako ty začnou rozebírat chyby typu DA převod :) jsi chudák, myslím, že o hudbu ti vůbec nejde a snažíš se jen zhodit co jde a přitom máš doma prd a mluvíš jako by jsi měl CD přehrávač za 100k, zesilovač za 200k, a bedny za meloun a k tomu ještě super převodník a kdovíjaké kabely... podle mě máš doma maximálně nějaké šunty k PC za směšný 5k a házíš tady rozumy a přitom je jasné, že tomu ***** co rozumíš, protože jinak by jsi věděl, že posuzovat kvalitu mezi 128 a 192 je nebe a dudy ale naproti tomu posuzovat kvalitu která vzniká při DA převodu nebo rozdílem mezi plně digitálním přehráváním v PC a digitálním převodem do repro a to stejné u klasických komponent, je úplně jiná třída, to je jako porovnávat koloběžku za litr s mercedes za mega, miluji takové kretény, co ztratí argumenty po pár řádcích a začnou chrlit blbosti
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod drAcOniS 22. 1. 2006 14:15

CD grabuju 256 nebo 320 kbps, u MP3 přehr. jedu na 128-192kbps (mám pam. kartu s nižší kapacitou :wink:)
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ADSLink 23. 1. 2006 00:10

bezne 192kbps
"Now when the tempter came to Him, he said, 'If You are the Son of God, command that these stones become bread.'"
ADSLink
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vandal_007 23. 1. 2006 00:23

Štandardne 192 kbps
Vandal_007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XMike1 23. 1. 2006 00:47

256 - 320.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod roxbury 23. 1. 2006 00:52

ja pouzivam takovou jaka my vyhovuje ruzna hudba ruzny birate ale v podstate 128 a nahoru :twisted: :roll: :mrgreen:
roxbury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jech 23. 1. 2006 01:27

Zakk píše:Presne tak.... ja bud originál, alebo MiniDisk :-)
ATRAC Rulezzzz/quote]
Obrázek.
Jojo marketing SONY funguje perfektně. Škoda jenom, že jejich výrobky a formáty sjou nanic >:-g]

Ja štandartne grabujem mp3 pri 192 kbps CBR. Požívam na enkodovanie tú Nerovskú pitchovinu. A som spokojný.o/quote]
A přitom LAME 128kbps VBR by Ti dal stejnou kvalitu.

quote]A jsme u jadra pudla. presne tak zalezi u MP3 na prehravacich, vsechny nepouzivaji HW dekoder od Lame. Ja na ruznych zarizenich se stejnym vystupnim zarizenim poznam rozdily a tech je hodne.

LAME je hlavně enkoder, jako dekoder se téměř nepoužívá. LAME je SW a ne HW. Výrobcí používají stovky různych HW chipů, s LAME nemají nic společnýho. Na počítači je za nejkvalitnější MP3 dekoder považovaný MAD a MPG123. Výborně dekóduje MP3 také přehrávač foobar2000. Ovšem rozdíly jsou pouze těžko postřehnutelný.

Vůbec nechápu lidi, zo používají MP3 256 a víc. To už ztrácí skoro smysl, to to radši zkomprimuju bezztrátově. MP3 je nejefektivnější při 100 - 200 kbps. Věřim, že třeba existuje 0.1% lidí, který poznají MP3 200 kbps VBR od originálu, ale většina lidí nemá nárok ani na extra drahej aparatuře. Ale zdá se mi, že naprostá většina přispěvatelů v tomhle fóru se pouze vytahuje, jak jsou strašně dobrý, a co mají doma za aparaturu. Ale přitom slyší úplný houby a nic o tom neví. A já teď budu největší machr, když napíšu, že grabuju do MP3 1000 kbps a posloucham na aparatuže Marantz a reprácích BOSE.
jech
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 23. 1. 2006 01:51

jech: Naprostý souhlas.
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdeneks 23. 1. 2006 01:52

jech píše:Ale zdá se mi, že naprostá většina přispěvatelů v tomhle fóru se pouze vytahuje, jak jsou strašně dobrý, a co mají doma za aparaturu. Ale přitom slyší úplný houby a nic o tom neví. A já teď budu největší machr, když napíšu, že grabuju do MP3 1000 kbps a posloucham na aparatuže Marantz a reprácích BOSE.
zdeneks
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaromir 23. 1. 2006 03:52

Jechu, mě se opravdu zvuk mp3jek nahraných na 128kb a 160kb nelíbí (zvláště těch staršího data, kdy nebyly modely ucha ještě tak dokonalé, jako teď) nesnažím se jen ukázat co mám a co ne, a myslím, že nejsem sám...

Jinak s tebou souhlasím, že mp3ka na 256ti nebo 320kb už postrádá smysl, protože to je na ztrátovou kompresi už moc velký bitrate, který by se dal využít k bezeztrátové kompresi (500-650kb) a kvalita by byla zase o něco lepší (tedy u bezeztrátové komprese by byla identická s originálem (pokud to člověk nezkazí u grabování...))
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod cinan 23. 1. 2006 10:22

pocuvam len hudbu takze: minimum 128, priemerne mam 192, ale daco aj nad 300 (tie 128 su v dobrej kvalite, teda tie co mam ja)
Open-source fan!
blog-zapisky: http://cinan.wordpress.com/
cinan
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 23. 1. 2006 11:09

VBR 192-256 do PC, to mi stačí, na věži poslouchám originál CD a do MP3 přehrávače 128, bo mám jen 256MB a s těma šunka sluchátkama nepoznám rozdíl.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka