Aky pouzivate bitrate na mp3?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tark 23. 1. 2006 12:27

Já dávám v CDex VBR 160-224 kbps..
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mbiba 23. 1. 2006 13:18

Tak já používám lame vbr 128-320 vbr quality 2... Ale ja sam, od 128 vetsinou rozdil nepoznam, pouzivam mp3 prehravac a tam je velikost dulezita... Kolegyne v prci ktere sem dal po sobe poslouchat ruzne kodovane veci mi udelala takovy popis co jak hraje (nevedela co je co) takze vim, ze ten rozdil slyset je, ale ne v tramvaji a na spuntech :-D Ja sam mam problem, obcas kdyz se hodne snazim poznam ve vetsich bitrate vice prostoru, ale taky poznam, ze 320 kBit je pro prehravac uz moc... takze si myslim, ze to moje VBR je docela pro ten prehravac na miru usity... Je to tezky, Treba rockove veci staci na 160 kbps, techno i 128 klidne, ale treba na The corrs Unplugged uz rozdíl 128 - moje VBR poznat je, ale člověk se musí soustředit :-D což tramvaji neudělá neb tam sou jiné zvuky :-) Zkoušel sem i ogg, moc se mi libilo album v 50 MBytech v kvalite jako moje VBR (subjektivne), ale na druhou stranu neni to rozsirene a vydrzi mi u prehravani oggu min baterka v prehravaci :-D Takze zatim je pro me ogg prijemna zkusenost, ale musi se rozsirit jeho pouzitelnost, jinak mu strašně fandím :-)
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xmarc 23. 1. 2006 13:39

192 na tvrdo, LAME & Audiograbber rulez! :-B
xmarc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 23. 1. 2006 14:08

K čemu je dobrý používat CBR? nevidim jedinou výhodu..
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Toman (novy) 23. 1. 2006 14:21

ja pouzivam 128HQ,
ako neviem ako vy ale ja niesom netopier a rozdiel v kvalite medzi 128 a 192 nepoznam.....
AMD 64 3200+@3200+
3x256Mb PC3200 TwinMos Premium Speed
GeForce 6800
Toman (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod insyder 23. 1. 2006 14:26

od 190 do 320kbs podla kapacity, do PDA, PSP, na chrochtaky do pecka je to v pohode ale inak je to stale grc, takže iba kulisa keď sa človek len tak poneviera, to stačí.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod Jonkey 23. 1. 2006 15:28

Ja pouzivam ake sosnem z netu ale vacsina je 192-320 a to je v pohode a v MP3 prehravaci tiez kedze 5GB Creative Zen Micro toho pojme v sebe dost :lol:
Jonkey
Junior

Odeslat příspěvekod krizko 23. 1. 2006 15:58

jech píše:

a posloucham na aparatuže Marantz a reprácích BOSE.S/quote]

No Bose zase nie su nejak extra repro :D
ale vazne - osobne pouzivam VBR 256, ale najma preto, lebo potom tie mp3 napalujem na cd a pocuvam cez aparaturu (cize PC je vynechane uplne, tam pocuvam zriedka kedy. Rovnako chcem podotknut, ze ta moja aparatura nie je nejaka hifi veza, co svieti ako panel v atomovej elektrarni, ale relativ solidna zostava jednotlivych komponentov, kde jednoducho rozdiel medzi 128 a 256 poznat je (aj ked uznavam, ze medzi 192 a 256 je rozdiel minimal alebo uplne nulovy). Do 256 to davam preto, lebo mi je scheissegal, ci na cd nahram X albumov alebo X+1 albumov (najma pri tych smiesnych cenach CD). Nie je to o tom, ze by chcel clovek machrovat alebo nieco podobne, jednoducho sa mi nechce robit extra mp3 pre prenosny prehravac, kde by vzhladom na okolity hluk ulice + mhd stacilo aj 160, extra pre PC a extra pre domace kino (ktore tak ci tak prehrava len mp3, cize ziadne ogg, flac alebo ape). Takze tolko k teme :|
Naposledy upravil krizko dne 23. 1. 2006 22:26, celkově upraveno 1
Říkám vám po dobrym: neserte mě, soudruzi!
krizko
Junior

Odeslat příspěvekod Composite 23. 1. 2006 17:06

192kbps na normálnu hudbu
na obzvlášť (pre mňa) chuťovky dám 320kbps.
Variabilná kompresia sa mi moc nepáči, je to poznať na niektorých miestach:)
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod jech 23. 1. 2006 18:51

jaromir> U starych enkoderů je samozřejmě zapotřebí vyšší bitrate. To je jasný, enkodery pro MP3, AAC i Vorbis se za poslední dobu dost zlepšily. Je to třeba vidět i z toho grafu, co tady odkazuju. Výsledek novýho testu dává při 128kbps VBR LAME MP3 4,60 oproti 4,18. Vorbis se zlepšil ze 4,59 na 4,79 a iTunes AAC ze 4,26 na 4,74. Hodnota 5 by znamenala, že je to nerozeznatelné od originálu. Jak vidět, všechny enkodery jsou už při ~128 kbps hodně blízko.
jech
Junior

Odeslat příspěvekod iggi 23. 1. 2006 18:52

jech píše:
Zakk píše:Presne tak.... ja bud originál, alebo MiniDisk :-)
ATRAC Rulezzzz/quote]

Obrázek.
Jojo marketing SONY funguje perfektně. Škoda jenom, že jejich výrobky a formáty sjou nanic >:-[]

A počul si už niekedy hrať MiniDisc :?: ? vypadá to že ani zdaleka...
A aké to máš ty tie repráky ? Ked si už taký odborník....
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Donar 23. 1. 2006 19:18

to co si stahnu, alez vlastnich CD si grabuji 192 prez Lame encoder... graboval jsem prez BladeEnc, ale nevim, zdalo se mi to ze je to az moc jednoduchy, ze tam toho moc nejde nastavit, preci jen lamae ma vetsi moznosti.. spise by me zajimalo jestli nekdo nemate treba nejakej odkaz kde by byly popsane zaklady beznych algoritmu, jak grabovaci enkodery pracuji.. by me zajimalo docela..
Gorinus Donarus ex Horad.R.I.M.
Donar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Donar 23. 1. 2006 19:18

no dobre, budu googlit :)
Gorinus Donarus ex Horad.R.I.M.
Donar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tista3 23. 1. 2006 20:07

64 ogg, 128 mp3, asi mam vyhodu, lebo nemam hudobny sluch ;-)
tista3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 23. 1. 2006 21:15

nejlepší fórum je asi tady: http://www.hydrogenaudio.org
davidak
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka