od krizko 25. 1. 2006 07:30
to insyder: v idealnom svete sme vsetci milovnici kvalitnej hudby, mame extra posluchove miestnosti, v nich same high-end komponenty a pocuvame specialne limitovane edicie vsetkych svojich oblubenych interpretov. V realnom svete niekto ma, niekto nema rad dobru hudbu. V realnom svete zijeme v panelakoch, kde pocut ako sa susedia hadaju, vytah chodi hore - dole, ako susedov pes steka ked niekto zaklope. V realnom svete sme radi ak mame na aparaturu za xy penazi, ktora nie je ani zdaleka high-end, ale je dost dobra na to, aby si clovek vychutnal hudbu ci kvalitny film (takze aparatura za cca 70 penazi, co ani zdaleka nie je high-end). V realnom svete je clovek dost uponahlany a je niekedy naozaj rad, ze moze vlozit do prehravaca nejake cd s hudbou a nemusi riesit, ze musi kazdych max 70 minut menit cd. Jednoducho si to pusti ako "podmaz" a sustredi sa na ine veci. A ked nanho dojde "muzikalna" chvilka, pozatvara vsetky dvere, pusti si dobre originalne cd, otvori vinko a vychutnava umenie davnych majstrov. Ale to je skor vynimka. Takze tolko k teme "nezlucitelnych pojmov" a usmudlanych mp3. Jednoducho 128 kbit mp3 je slaba mp3, je to pocut okamzite na prvy posluch (mdle, orezane) a ani sa clovek nemusi extra sustredit. 256kbit nie je mega zazrak, ale je to dost dobre na to, aby to poskytovalo postacujucu kvalitu na bezny (!!) posluch. takto mam na jednom cd povedzme albumy Led Zep I - IV (cize styri namiesto jedneho), pustim to a mam na 3 hodiny vystarane. O tom to je. Nie o vysperkovanom hifi ci nejakom snobizme "ja som batman a pocuvam zasadne to a to". Nemam problem povedat ze hudbu milujem a zaroven pocuvam mp3...su to nejake nezlucitelne pojmy? Nemyslim.
Říkám vám po dobrym: neserte mě, soudruzi!