Aky pouzivate bitrate na mp3?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jaromir 23. 1. 2006 23:35

jech píše:jaromir> U starych enkoderů je samozřejmě zapotřebí vyšší bitrate. To je jasný, enkodery pro MP3, AAC i Vorbis se za poslední dobu dost zlepšily. Je to třeba vidět i z toho grafu, co tady odkazuju. Výsledek novýho testu dává při 128kbps VBR LAME MP3 4,60 oproti 4,18. Vorbis se zlepšil ze 4,59 na 4,79 a iTunes AAC ze 4,26 na 4,74. Hodnota 5 by znamenala, že je to nerozeznatelné od originálu. Jak vidět, všechny enkodery jsou už při ~128 kbps hodně blízko.
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod shaowniq 24. 1. 2006 09:56

Tomasek1234 píše:min 192kbps
normalne VBR256
do auta klidne 128 nebo CD2 :-)

nie je VBR o tom, ze to nie je CBR ? VBR 192kbps je blbost. pri VBR je (ak vobec) uvedeny priemerny bitrate, alebo bitrate medzi urcitymi hodnotami. nemam pravdu ?
shaowniq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucifer 24. 1. 2006 10:12

asi tahle mezi 160 a 320 mp3 a AAC je to best wma nici kvalitu a ripne si a prehrava sum tak ze necisti ogg vyhazi co muze cili spoustu pasazi cimz likviduje zazitek a dava jen to co je nutne k prehrati je uplne na vi vite co, aiff je takovej divnej waw je dobrej ale moc velkej tak ze opravdu zbyde mp3 a AAC ostatni patri do kose
http://www.apple.com/itunes No.1 music player ->
Lucifer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod insyder 24. 1. 2006 10:47

krizko píše:
jech píše:

a posloucham na aparatuže Marantz a reprácích BOSE.S/quote]

No Bose zase nie su nejak extra repro :D
ale vazne - osobne pouzivam VBR 256, ale najma preto, lebo potom tie mp3 napalujem na cd a pocuvam cez aparaturu (cize PC je vynechane uplne, tam pocuvam zriedka kedy. Rovnako chcem podotknut, ze ta moja aparatura nie je nejaka hifi veza, co svieti ako panel v atomovej elektrarni, ale relativ solidna zostava jednotlivych komponentov, kde jednoducho rozdiel medzi 128 a 256 poznat je (aj ked uznavam, ze medzi 192 a 256 je rozdiel minimal alebo uplne nulovy). Do 256 to davam preto, lebo mi je scheissegal, ci na cd nahram X albumov alebo X+1 albumov (najma pri tych smiesnych cenach CD). Nie je to o tom, ze by chcel clovek machrovat alebo nieco podobne, jednoducho sa mi nechce robit extra mp3 pre prenosny prehravac, kde by vzhladom na okolity hluk ulice + mhd stacilo aj 160, extra pre PC a extra pre domace kino (ktore tak ci tak prehrava len mp3, cize ziadne ogg, flac alebo ape). Takze tolko k teme :|

Ak maš slušnú aparaturú a nevadí ti počúvať zgrcnuté mp3, tak máš asi niečo z ušamy, lebo ak nie, skus si vypočuť niečo zo Super Audio CD alebo DTS audio, a potom asi okamžite asi rozlameš všetky cd s mp3.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod krizko 24. 1. 2006 13:39

Ja som nikdy nepovedal, ze mp3 su mega ultra naj format, ktoremu sa nic nevyrovna. Rovnako neviem odkial mas info, ze pocuvam LEN alebo NAJMA mp3. Tiez som nepovedal, ze mp3 je porovnatelne s SACD, DVD-A alebo kvalitnymi CD. Ja som sa len vyjadril k teme a ta je mp3 a bitrate. Lenze tiez nie som Rockefeller aby som to vsetko, co mam na cd resp. stiahnute z inetu (kto je bez viny nech hodi kamenom :-) mal na SACD (pricom aj ak by som na to mal, tak v podstate len mizive percento titulov je na SACD ci DVD-A, takze smola). Mozes teda kludne spavat, s usamY (?!) nemam nic a nebudem ani lamat cd s grcnutými mp3.
Říkám vám po dobrym: neserte mě, soudruzi!
krizko
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 24. 1. 2006 16:52

insyder píše:Ak maš slušnú aparaturú a nevadí ti počúvať zgrcnuté mp3, tak máš asi niečo z ušamy, lebo ak nie, skus si vypočuť niečo zo Super Audio CD alebo DTS audio, a potom asi okamžite asi rozlameš všetky cd s mp3.
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SaMKo 24. 1. 2006 20:53

"Vůbec nechápu lidi, zo používají MP3 256 a víc. To už ztrácí skoro smysl, to to radši zkomprimuju bezztrátově."

Tak ja ti to vysvetlim. Pretoze mam mp3 prehravac, v ktorom pocuvam muziku ked idem von a ktory mi tu tvoju bezstratovu kompresiu neprehra (iba mp3/WMA). Preto si svoje CD skomprimujem na 320 kbps CBR aby to bolo na Koss Porta Pro aspon ako tak pocuvatelne. Pripominam ze pocuvam metal a tam je 256 kbps minimum, inak je cloveku z toho na grcanie.
SaMKo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod insyder 25. 1. 2006 00:23

X píše:
insyder píše:Ak maš slušnú aparaturú a nevadí ti počúvať zgrcnuté mp3, tak máš asi niečo z ušamy, lebo ak nie, skus si vypočuť niečo zo Super Audio CD alebo DTS audio, a potom asi okamžite asi rozlameš všetky cd s mp3.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod insyder 25. 1. 2006 00:35

krizko píše:Ja som nikdy nepovedal, ze mp3 su mega ultra naj format, ktoremu sa nic nevyrovna. Rovnako neviem odkial mas info, ze pocuvam LEN alebo NAJMA mp3. Tiez som nepovedal, ze mp3 je porovnatelne s SACD, DVD-A alebo kvalitnymi CD. Ja som sa len vyjadril k teme a ta je mp3 a bitrate. Lenze tiez nie som Rockefeller aby som to vsetko, co mam na cd resp. stiahnute z inetu (kto je bez viny nech hodi kamenom :-) mal na SACD (pricom aj ak by som na to mal, tak v podstate len mizive percento titulov je na SACD ci DVD-A, takze smola). Mozes teda kludne spavat, s usamY (?!) nemam nic a nebudem ani lamat cd s grcnutými mp3../quote]

Ale určite, SACD titulov je velmi malo, ale naskakuje z nich husia koža. Ja som len reagoval na tie dva nezlucitelne pojmy, obyvak vyšperkovany hi-fi technikou + ušmudlané mp3. mp3 by malo zostat v usb klucoch so sluchatkami či plastových repráčkoch u pc.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 25. 1. 2006 01:07

insyder: Teď jsi mi potvrdil co jsem si o Tobě myslel: žádný netopíří sluch, ale jen si honíš triko :) Kolik ty je? 11 let? Běž si za maminkou, ať ty utře bradu, teče ty po ní mlíko :)
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krizko 25. 1. 2006 07:30

to insyder: v idealnom svete sme vsetci milovnici kvalitnej hudby, mame extra posluchove miestnosti, v nich same high-end komponenty a pocuvame specialne limitovane edicie vsetkych svojich oblubenych interpretov. V realnom svete niekto ma, niekto nema rad dobru hudbu. V realnom svete zijeme v panelakoch, kde pocut ako sa susedia hadaju, vytah chodi hore - dole, ako susedov pes steka ked niekto zaklope. V realnom svete sme radi ak mame na aparaturu za xy penazi, ktora nie je ani zdaleka high-end, ale je dost dobra na to, aby si clovek vychutnal hudbu ci kvalitny film (takze aparatura za cca 70 penazi, co ani zdaleka nie je high-end). V realnom svete je clovek dost uponahlany a je niekedy naozaj rad, ze moze vlozit do prehravaca nejake cd s hudbou a nemusi riesit, ze musi kazdych max 70 minut menit cd. Jednoducho si to pusti ako "podmaz" a sustredi sa na ine veci. A ked nanho dojde "muzikalna" chvilka, pozatvara vsetky dvere, pusti si dobre originalne cd, otvori vinko a vychutnava umenie davnych majstrov. Ale to je skor vynimka. Takze tolko k teme "nezlucitelnych pojmov" a usmudlanych mp3. Jednoducho 128 kbit mp3 je slaba mp3, je to pocut okamzite na prvy posluch (mdle, orezane) a ani sa clovek nemusi extra sustredit. 256kbit nie je mega zazrak, ale je to dost dobre na to, aby to poskytovalo postacujucu kvalitu na bezny (!!) posluch. takto mam na jednom cd povedzme albumy Led Zep I - IV (cize styri namiesto jedneho), pustim to a mam na 3 hodiny vystarane. O tom to je. Nie o vysperkovanom hifi ci nejakom snobizme "ja som batman a pocuvam zasadne to a to". Nemam problem povedat ze hudbu milujem a zaroven pocuvam mp3...su to nejake nezlucitelne pojmy? Nemyslim.
Říkám vám po dobrym: neserte mě, soudruzi!
krizko
Junior

Odeslat příspěvekod insyder 25. 1. 2006 20:52

to krizko: asi tak nejak, proste nie každý dokáže oceniť dobru hudbu, ale zase mu dokaže polahodiť nejake dobre vinko a kubánske cigáro. Okrem asi toho vypatlanca X, nahore, čo tu strúha majstra sveta, ale inak nejaky poďobaný trtko.
Mne naposledy čo polahodilo, sa mi dostala do rúk nelegálna kópia Sting - Brand New day v DTS kódovaní 5+1 a musím povedať že to bolo supr.
Add mp3, ako vravíš ako kulisa, keď tu píšem tento text je to dobe, proste tú hudbu vobec nevnímam, a to z čoho to hraje, by to aj tak lepšie nezahralo, ale mp3 cez repro, ktoré som dosť dlho splácal, tam bohužiaľ majú mp3 prísny zákaz, nakoľko vtedy to repro nehrá ale plače.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod Czulibrk 25. 1. 2006 21:01

Sirka bitrate se resila nekdy pred lety v dobe, kdy disky meli velikost v radech stovek, ci tisic MB. Ted je to naprosto irelevantni otazka...

Sam pouzivam LAME VBR 256. Ne snad, ze bych byl netopir, ale vzhledem k dalsimu moznemu zpracovani je to vice nez moudre.

Samozrejme neco jineho jsou mp3 prehravace - rozhodne (v zadnem pripade!) bych nesel pod 128kbps.

Na zaver dodavam, ze uz jsem snad pul roku nic neripnul, zato pres P2P stahl desitky GB mp3, takze to jde ponekud mimo mne :)
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 25. 1. 2006 21:26

insyder píše:Okrem asi toho vypatlanca X, nahore, čo tu strúha majstra sveta, ale inak nejaky poďobaný trtkor/quote]

Takový jako jsi ty tu dlouho nezůstávají, protože dostanou ban :) A pochybuji, že když ty někdo pustí dobře udělané mp3 a neřekne ty to, že bys dokázal poznat, že to není audio cd ... pardon, ty si pouštíš jen dvd-audio, že? :)
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jersey II. 25. 1. 2006 21:35

Začíná mi to tu připomínat spíše babky na trhu :shock: .. ne diskuzi o bitratu.. Já si myslím své o těch, co mají "netopýří uší" a nejspíš také mozek a totéž radím všem, kdo se nechce s těma netopýrama srovnávat.
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránkaDalší stránka