Aky pouzivate bitrate na mp3?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod koss81 25. 1. 2006 22:03

pouzivam ATRAC a MD k plne spokojenosti. Jinak se me hrozne libi tech par frajeru s dokonalym sluchem a budou se furt a furt vychvalovat :lol: :lol: :lol:
BMW Forever
koss81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod insyder 25. 1. 2006 22:54

to anti usi: takze trosku polopate, kazdy z vas asi pozna jpeg kodek pre obrazky, napr. vo Photoshope je odstupnovaná kvalita od 1 (najhorsia) po 12 (najlepsia), ak ulozim obrazok v kvalite 1 a 12 tak i uplny laik tam uvidí rozdiel, ale napr. medzi 8 a 12 už je ťažsie najst rozdiel, treba pozriet napr. na vlasy kde je najviac vidno kompresiu, rozdiel medzi 11 a 12 je takmer nemozne najst, ale potom si staci detailne pozriet napr. bez kompresie a hned sa daju najst malinke rozdiely. A tak presne to funguje i v hudbe, na prvy pohlad moze zniet mp3 a audio cd rovnako, ale ked sa lepšie započúva, tak sa dá ľahko zistiť že tento zvuk pri CD tak pekne vyznie a pri mp3 sa len tak odflakne. Treba hľadať detail, zvuky v pozadí, ktore si všimneme len pri pozornom počúvaní.
insyder
Junior

Odeslat příspěvekod zdeneks 26. 1. 2006 02:10

insyder: s tim nesouhlasim. Zoomovani a detailni prohlizeni obrazku bys musel prirovnavat ke zpomalenymu prehravani zvuku. Coz snad nikdo nedela - jen proto, aby nasel rozdily. Ucho neni dokonaly - podobne, kdyz sledujes film, vypada dobre. Ale jednotlivy staticky obrazky sou vyrazne horsi.
zdeneks
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 26. 1. 2006 09:33

Já v tomhle s insyderem zase souhlasim. Není to jen o ZOOMování. Mám na kompu obrázky v RAWU(též bezztrátovej formát) ze zrcadlovky za 270tis. Když pak ty RAWy převedu do nejlepšího jpegu, rozdíl je prostě znát(i když ten jpeg jako takovej je naprosto skvělej, když ho neporovnám s tim RW). Ani není potřeba zoomovat.
insyder to myslel asi tak, že dokud to nezkusíš, máš pocit, že tvoje mp3 192VBR je dokonalá, nebo aspoň dostačující.
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj-bobr 27. 1. 2006 19:38

MP3 vypadá papírově dost děsivě - impulzní odezva asi taková, že 1ms pulz to rozmaže do 18ms... a čistý sínus, čára na výstupu FFT, je rozblemcnutá do širokého kopce...

No ale poslechově to asi evidentně tak moc nevadí. Používám 160kbps a většinou mi to stačí. Někdy i tu kompresi vnímám, ale nevadí mi. Průser je při dalším zpracovávání nebo použití "enhance stereo" pluginů, kdy začne bublat i 192kbps...
dj-bobr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:10

insyder píše:
Ak maš slušnú aparaturú a nevadí ti počúvať zgrcnuté mp3, tak máš asi niečo z ušamy, lebo ak nie, skus si vypočuť niečo zo Super Audio CD alebo DTS audio, a potom asi okamžite asi rozlameš všetky cd s mp3.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:20

Mike.M: To bych tě chtěl vidět, jak poznáš 320 kbps MP3 od AudioCD. Vsadil bych se že ani náhodou.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:23

metla píše:
jech píše:Těm, kdo tvrdí, že je MP3 na nic doporučuju, aby si stáhli ty ukázky z poslechovýho testu, co jsem tu odkazoval. Budete možná hodně překvapený, jak kvalitní je MP3 při ~130 kbps. Většina z vás to nerozezná od originálu.z/quote]

Zaleži aky tip muziky, ak počuvaš techno tak o nič neprideš.Ak si pustiš
važnu muziku alebo metal alebo jazz rozdiel je priepastny.
Už samotny AD/DA prevodnik dokaže hudbu celkom slušne zdeformovať
To už musia zachranovať moje BOWERS - WILKINS + TUBE AMP.
Cvičene ucho audiophila s MP3 neoklameš. Samozrejme na prenosny MP3
prehravač ina možnosť nie je.Nechapem prečo nerobia OGG prehravač,
ogg je kvalitnejši formate/quote]

LOL! Prej audiofil! To chceš tvrdit, že seš audiofil a přitom používáš ELEKTRONKOVEJ zesilovač? :D :D :D :D :D
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:25

iggi píše:
Zakk píše:Kdyz si tak procitam reakce, tak se nestacim divit. Skoro kazdy je tu fajnšmekr, chlubi se jaky ma prehravac nebo bedynky za X tisic a pritom posloucha komprimovanou hudbu, to jste teda opravdovi fajnšmekři, smekam pred vama.m/quote]

Presne tak.... ja bud originál, alebo MiniDisk :-)
ATRAC Rulezzzz/quote]

ATRAC je rovněž ztrátový.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj-bobr 27. 1. 2006 20:30

KillerZero píše:LOL! Prej audiofil! To chceš tvrdit, že seš audiofil a přitom používáš ELEKTRONKOVEJ zesilovač? :D :D :D :D :D-/quote]

No elektronkový zesilovače aspoň při přebuzení ořezávají měkce, narozdíl od polovodičových :)
dj-bobr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:35

insyder píše:
X píše:
insyder píše:Ak maš slušnú aparaturú a nevadí ti počúvať zgrcnuté mp3, tak máš asi niečo z ušamy, lebo ak nie, skus si vypočuť niečo zo Super Audio CD alebo DTS audio, a potom asi okamžite asi rozlameš všetky cd s mp3.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 20:37

dj-bobr píše:
KillerZero píše:LOL! Prej audiofil! To chceš tvrdit, že seš audiofil a přitom používáš ELEKTRONKOVEJ zesilovač? :D :D :D :D :D-/quote]
No elektronkový zesilovače aspoň při přebuzení ořezávají měkce, narozdíl od polovodičových :)>/quote]

OMG to je přece naprosto nepodstatný. To je samozřejmě možný, ale pokud někdo poslouchá přebuzenej zesilovač tak to taky neni audiofil ani omylem.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 27. 1. 2006 21:03

Mike.M píše:
puck píše:99% ludi to ani nezisti :-)
Znam lidi co hraji na Diskotekach MP3 aby se mu veslo co nevice tam, hodi do playlistu ty sve pecky nejaky croosfader usekne 5s z konce kazde a pocatku kazde at je to plynule, a jdou se ozrat. Takze 3h hraje pak par pisni pomalych a opet odznova nekdy i 3x dookola. Ale na PA bedny co maji piezi to je totalni hnus, piezo uz samo o sobe nema lahodny cinkavy zvuk ale cele to syci. Nekdy mam takeho tucha ze to maji i niz nez 128. Jenze jim staci tuctuc a to tam je. Takym podnikum se vyhybam, jsem rad ze mam sluch skoro dokonaly a poznam na aparature 320kbps a Orginal CD

No, já pochybuju že slyšíš zkreslení způsobený MP3. Spíš bych tipoval obvyklej zvyk takovýchhle diskomagorů, a to je vytočit zesilovač úplně doprava, bez ohledu na to, že ten zesilovač je na tom asi tak, jako čivava táhnoucí pytel cementu.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 27. 1. 2006 21:12

Jak tady tak čtu, je tu někdo, kdo nemá dokonalý sluch???.. Já se přiznám, že tedy nemám a myslím, že žádnej člověk nemá jaksi dokonalý sluch :P .. používám 192Kbps a výš, ale asi jen tak pro "jistotu" pod 192Kbps jsem u některé písničky schopen poznat rozdíl u některé nikoliv.. Ale věřím, že oni, s dokonalým sluchem by tento rozdíl jistě postřehli :D
Naposledy upravil Jersey II. dne 28. 1. 2006 03:13, celkově upraveno 1
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Sewlord 27. 1. 2006 21:47

Zajímavá diskuze.. souhlasím s tím, že opravdu záleží na čem posloucháte.. jak tu někdo mluvil o "creativech za tisícovku".. je nad slunce jasné, že každý nemá na repro za X desitek tisic a napriklad takove 2.1 repro od Creative rekneme tak za 1500 (T3030) mají na svou kategorii opravdu hodně slušný zvuk a 192 kbps od 128 na nich teda poznat je. Ja sam, kdyz uz mp3, tak 192VBR, ale to se casto nestava. Gramodeska...vyborny, ale nemam jich tolik ;) jinak posloucham normalni Audio CD.

320 kbps CBR mp3 je podle me nesmysl..

-------------------------------------------------------
BOSE Acoustimass 15 rulez.
Sewlord
Sewlord
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka