insyder píše:KillerZero píše:insyder píše:ty chceš mať stále pravdu, ale o niektorých veciach nič nevieš.v/quote]
Buď konkrétní, jinak nemá diskuze smysl.y/quote]
Diskusia s tebou nema žiaden zmysel, nakoľko sa tu oháňaš iba teóriou, ale žiadne živé skusenosti s niečim iným ako mp3... ale keďže toto je fórum o mp3....o tom tu bolo povedané už dosť... pre mňa to už je strata času.u/quote]
Kdepak, pokud stahuju, tak v nějakým bezztrátovým kodeku, nebo aspoň vorbisu. Hlavně proto, že MP3 může opravdu hrát všelijak, protože u MP3 se obvykle nedá vystopovat původ, často jsem stáhnul cosi, co bylo evidentně nahraný analogově přes nějakou levnou zvukovku. Navíc 128 kbps je někdy opravdu trochu znát, hlavně se zhoršuje stereo. Kdežto když to někdo dělá do bezztrátových formátů tak už o tom obvykle něco ví, takže je prakticky jistota, že to je na bit přesná kopie. Víš, já sem taky míval takový představy jako ty, jenže pak jsem se dozvěděl, jak to chodí. Často se u "audiofilských" zařízení nadsazuje cena, protože za levno by to žádnej audiofil nekoupil, audiofil prostě chce drahý věci. Některý super drahý CD přehrávače jsou ve skutečnosti strašný šmejdy, co ani nemaj pořádný korekční obvody. Potom stačí aby bylo CD trochu hůř vypálený a čip to nedokáže opravit. Audiofilové jsou spokojení protože "je to tak dobrý, že poznají rozdíl mezi originálem a kopií". Elektronky jsou taky naprosto nevhodný pro kvalitní zesilovač, i sebelepší elektronka zkresluje mnohem víc než tranzistory, navíc jsou citlivý na vibrace a topí jak kamna. Přesto, je audiofilové kupujou, proč? Protože je na to dobrá reklama a je to adekvátně drahý. A jak už jsem psal, rozdíl, co slyšíš mezi CD a SACD neni způsobenej technologií, ale masteringem. Zatimco u CD se s tim dělají různý zrůdnosti aby to hrálo nahlas a přebuzení je spíš pravidlem než výjimkou, SACD se mixuje analogově a zaznamenává se přímo z převodníku, bez jakýchkoli úprav. Kdyby se daly SACD ripovat, tak budou i ty MP3ky z nich hrát líp než audioCD.